Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi pénzből éltek három...

Mennyi pénzből éltek három gyermekkel?

Figyelt kérdés

Ebből mennyi

- a férj fizetése

- adókedvezmények

- feleség juttatásai

- egyéb bevétel

Jól meg tudtok élni így?

2013. máj. 16. 19:03
 1/10 anonim ***** válasza:
85%

Az a baj, ahányszor leírom, lepontoznak :(

1.: 530.000 nettó

2.: egy összegben vesszük a maximálaisat igénybe

3.: gyes 25.500+ 64.000 cs.p. meg a 4 órás bérem 139.900 Ft

4.: hálapénz, mindkettőnknek min. egy hónapban 300.000 Ft, de ez a legkevesebb

Férjem szülész főorvos én szülésznő vagyok, és van magánrendelésünk.

4 gyerek van

2013. máj. 16. 19:10
 2/10 A kérdező kommentje:
Gratulálok! :)
2013. máj. 16. 19:11
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Férjem fizetése 670 adókedvezményekkel. Ha külföldre kell utaznia, akkor több.

Enyém 150

Egyéb bevétel a csp 3 gyerekre 48.000

Cafetéria: 30e EP, 16e kajajegy, kamatmentes dolgozói kölcsön, mindkettőnknek bérlet

Jól megélünk, nincs hitelünk.

Férjem informatikus programozó, én bankban dolgozok 6 órában.

2013. máj. 16. 19:19
 4/10 anonim ***** válasza:
3-as vagyok: a "hitelünk nincs" és a "kamatmentes dolgozói kölcsön" úgy jön össze, hogy a testvéremnek vettem fel hitelt. Ők fizetik, de az én számlámról megy.
2013. máj. 16. 19:20
 5/10 anonim ***** válasza:

400 e ft körül.

férj fizetése: cca. 250eft

csak egy gyerekre veszem igénybe, tgyás-n vagyok még, férjem minimálbéren bejelentve:(

én: tgyás 134 e ft volt múlt hónapban, családi 48 e ft

egyéb bevétel nincs.

Bérelt lakás, van egy-két áruvásárlási kölcsöntörlesztésünk, nem nézzük, hogy milyen kaját vegyünk a közértbe, szerencsére megtehetjük, hogy minőségit veszünk, gyerekek next, h&m ruhákban, új cipőkben, márkás játékokat is kapnak.

Nem panaszkodom, bár lehetne saját lakásunk, de ez bonyolultabb történet-nem ide tartozik.

2013. máj. 16. 21:22
 6/10 anonim ***** válasza:

380000 az átlag(férjemnél a túlórák miatt változó)ebből:

férjem átlag 300000 körül keres,minden 2. hónapban több,aztán kevesebb.+kap 10000egészségpénztár(ebből veszünk gyógyszert,szemüveget,cipőket)7000étkezési utalvány

Én jelenleg még őszig GYESen vagyok,80ezer pár száz a családival együtt.Van lakáshitelünk,ez nagyjából el is megy arra.Sajnos jól hangzik az összeg de az túlzás hogy jól megélünk belőle.Egyre többe kerül minden.A nagylányunk kollégista,havi 30-40 ezer között visz el havonta,a kicsi elsős,a fiam ovis.Egy autónk van,átszereltettük gázosra,mert olcsóbb így.Félretett pénzünk nincs,annyit tudunk félrerakni hogy évente 1x elmegyünk a Balatonra 1 hétre(nem szállodába)illetve tűzifát rendelünk belőle.Ha visszamegyek dolgozni akkor kicsit jobb lesz,tudunk félrerakni.Persze nem zsíros kenyéren élünk,tehát sok elmegy kajára(emellett termelem a zöldséget a kertben),és szépen igyekszem öltöztetni a gyerekeket és magunkat.Sokat járunk kirándulni,évente 1x elmegyünk színházba is.

2013. máj. 16. 23:30
 7/10 TKI Ibolya ***** válasza:
Adó kedvezmény nem jár,mert a férjem fizetése nem üti meg azt a szintet.Én gyest és családit kapok.Egyéb bevétel nincs de én így sem panaszkodom.Én nem is ismerek olyan családot ahol olyan jól élnének,mint az előttem szólok.
2013. máj. 17. 12:48
 8/10 A kérdező kommentje:
Utolsó, van olyan szint,hogy nem jár adókedvezmény? Ezt nem tudtam... Oké, hogy kevés,de azért jár,nem?
2013. máj. 17. 18:35
 9/10 anonim ***** válasza:
minimálbér????? hát ha kevesebb pénzből élnénk, mint amit írtam, nem vállaltunk volna 3 gyereket. Mert azért szükséges egy szint az eltartásukhoz. Főleg minél idősebbek lesznek, annál többe fognak kerülni.
2013. máj. 17. 19:22
 10/10 TKI Ibolya ***** válasza:
Bár mily csoda a minimálbérre nem jár kedvezmény.A szint pedig csak néző pont kérdése,kinek mi az igénye.Az én gyerekeim is járnak külön órákra,szépen vannak öltözve,szoktunk kirándulni stb.Igaz nem nyaralunk külföldön és nem rohangálnak 20000 forintos márkás cipőkben,de ettől még nagyon boldog kiegyensúlyozott gyerekek.
2013. máj. 22. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!