Mennyi pénzből éltek három gyermekkel?
Ebből mennyi
- a férj fizetése
- adókedvezmények
- feleség juttatásai
- egyéb bevétel
Jól meg tudtok élni így?
Az a baj, ahányszor leírom, lepontoznak :(
1.: 530.000 nettó
2.: egy összegben vesszük a maximálaisat igénybe
3.: gyes 25.500+ 64.000 cs.p. meg a 4 órás bérem 139.900 Ft
4.: hálapénz, mindkettőnknek min. egy hónapban 300.000 Ft, de ez a legkevesebb
Férjem szülész főorvos én szülésznő vagyok, és van magánrendelésünk.
4 gyerek van
Férjem fizetése 670 adókedvezményekkel. Ha külföldre kell utaznia, akkor több.
Enyém 150
Egyéb bevétel a csp 3 gyerekre 48.000
Cafetéria: 30e EP, 16e kajajegy, kamatmentes dolgozói kölcsön, mindkettőnknek bérlet
Jól megélünk, nincs hitelünk.
Férjem informatikus programozó, én bankban dolgozok 6 órában.
400 e ft körül.
férj fizetése: cca. 250eft
csak egy gyerekre veszem igénybe, tgyás-n vagyok még, férjem minimálbéren bejelentve:(
én: tgyás 134 e ft volt múlt hónapban, családi 48 e ft
egyéb bevétel nincs.
Bérelt lakás, van egy-két áruvásárlási kölcsöntörlesztésünk, nem nézzük, hogy milyen kaját vegyünk a közértbe, szerencsére megtehetjük, hogy minőségit veszünk, gyerekek next, h&m ruhákban, új cipőkben, márkás játékokat is kapnak.
Nem panaszkodom, bár lehetne saját lakásunk, de ez bonyolultabb történet-nem ide tartozik.
380000 az átlag(férjemnél a túlórák miatt változó)ebből:
férjem átlag 300000 körül keres,minden 2. hónapban több,aztán kevesebb.+kap 10000egészségpénztár(ebből veszünk gyógyszert,szemüveget,cipőket)7000étkezési utalvány
Én jelenleg még őszig GYESen vagyok,80ezer pár száz a családival együtt.Van lakáshitelünk,ez nagyjából el is megy arra.Sajnos jól hangzik az összeg de az túlzás hogy jól megélünk belőle.Egyre többe kerül minden.A nagylányunk kollégista,havi 30-40 ezer között visz el havonta,a kicsi elsős,a fiam ovis.Egy autónk van,átszereltettük gázosra,mert olcsóbb így.Félretett pénzünk nincs,annyit tudunk félrerakni hogy évente 1x elmegyünk a Balatonra 1 hétre(nem szállodába)illetve tűzifát rendelünk belőle.Ha visszamegyek dolgozni akkor kicsit jobb lesz,tudunk félrerakni.Persze nem zsíros kenyéren élünk,tehát sok elmegy kajára(emellett termelem a zöldséget a kertben),és szépen igyekszem öltöztetni a gyerekeket és magunkat.Sokat járunk kirándulni,évente 1x elmegyünk színházba is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!