Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vennétek hitelre nagyobb...

Vennétek hitelre nagyobb lakást, hogy vállalhassatok kistestvért?

Figyelt kérdés

Most 27 nm a lakás, itt 3an is alig férünk el. Ez a lakás a miénk, ha eladjuk nem kell sok hitelt felvenni, úgy kb 5M-t.

Mit gondoltok?

2013. máj. 15. 19:05
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Mindkettőnknek volt diákhitele, azt kellett először visszafizetni.

Meg a mostanin is volt hitelt, arra Fundamentán gyűjtöttünk és előtörlesztettük.

A férjem csak 1 éve dolgozik itt, előtte felét kereste egy barátja cégénél. Azért nem váltott, mert nem akarta cserben hagyni.

Ezért is most merült fel a gondolat.

Nagy hitelbe, családi házba nem merünk beleugrani.

2013. máj. 16. 08:04
 12/16 anonim ***** válasza:

De arra még mindig nem válaszoltál,hogy miért nem inkább spóroltok 1-2évet a hitel helyett?!

Ha valaki,akkor Ti megtehetitek!

Gondolj bele..spórolsz MAGATOKNAK amiből ingatlant veszel,vagy a hitelnél csak a kamatra kidobsz 5-6 milliót?? Még egy lakás ára!!

Oh,ha nekünk lenne ennyi pénzünk...

2013. máj. 16. 09:43
 13/16 anonim ***** válasza:
És még egy érv a hitel elenen most 60000 ft fizetnétek de lehet hogy fél 1 év mulva 120000ft kéne fizetni havonta ,akor is megérné hitel felveni ? Szerintem inkább 2 év sporolás és saját lakás hitel nélkül jobb ötlet .
2013. máj. 16. 11:28
 14/16 anonim ***** válasza:
Az az igazság hogy még hármotoknak sem ártana nagyobb lakás. Bár én is a spórolás híve vagyok. De nagyobb lakás nem árt akár hitelre, akár nélküle ha hárman maradtok, ha négyen lesztek.
2013. máj. 16. 12:35
 15/16 A kérdező kommentje:

A lányunk már 3 éves, nem szeretnénk már nagyon tolni a következő babát.

Én bankban dolgozok, értek a hitelekhez, nem veszek el az apróbetűkben.

Köszönöm a válaszokat mindenkinek :-)

2013. máj. 16. 12:51
 16/16 anonim ***** válasza:

Kérdező, a hitel az hitel, az apróbetű az apróbetű. Kamat nélkül nem fogsz hitelt kapni és RENGETEG pénzt dobtok ki az ablakon. Felelősségteljes szülőként nem így kéne gondolkozni, hiszen igen is fontos,hogy a gyermekeidre mennyi pénz marad. Akár taníttatásra,későbbi lakhatásra, a lehetőségei kihasználására.

Ha okosan gondolkodsz,nem kéne túl sokat várni a babával, csak kb fél évet(lehet össze sem jön addig), és ha elsőre össze is jön, akkor is egy évig spóroltatok, tehát legalább másfél vagy két milliót elraktatok. Nem mindegy,hogy a hitel 3millió vagy 5, hogy 10 évig tart,vagy 20, illetve hogy 40ezer a törlesztő vagy mondjuk 80.

De nem akarok okoskodni, csak azt kérdezted mit gondolunk. Hát szerintem ahhoz képest,hogy bankban dolgozol nem gondolkodsz valami okosan, bocsi.

2013. máj. 16. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!