Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szólni vagy nem? Játszótér és...

Szólni vagy nem? Játszótér és kutya?

Figyelt kérdés
Panelházak között játszótér, közepén egy kutyákat tiltó táblával. A játszótér szélén padok, ott ülnek a szülők, míg a gyerekük játszik. A kutya tulajdonképpen csak a pad körül mozog, messzebb nem engedik. Ti rájuk szólnátok, hogy vigyék onnan a kutyát? Én legszívesebben igen, de körülnéztem és egy csomó ismerősöm volt ott. Nem akartam, hogy hülyének nézzenek. Mamáknál van kutya, nem tiltom tőlük a lányomat.
2013. máj. 14. 22:35
1 2
 11/17 anonim válasza:

9-esnek igaza van.

Egyébként:

1. Nagyon sok kutya pisil, kakil mindenfelé, de ezek általában nem a nevelt kutyák. A kóbor kutya, macska ugyanúgy oda megy a játszótérre, oda pisil, oda kakil. Ez ellen nem lehet semmit tenni.

2.Ha mamádnál is szabadon szokott lenni a kutya, nyilván utána is takarítják az ürüléket, de minimálisan ott marad, ahogy a pisi is.

3.Ez nyilvánvaló.

4.Ha csak a tiltó tábla zavar..hát..sok szabályt az emberek nem tartanak be. A tiltó tábla miatt esetleg a kutya gazdája aggódhat, mert őt büntetik ha 'ellenőr' jár arra, de általában ennek kicsi az esélye..

Szerintem amíg a kutya nem okoz galibát, addig nincs nagy gond. Én sem szoktam ezen problémázni.

2013. máj. 15. 12:31
 12/17 anonim ***** válasza:

"Én nem szólnék, én is kutyás és gyerekes is vagyok és örülnék ha egy sokkal kutyabarátibb világban élnénk, ahol nem kezelnék őket vérengző fenevadként"

Lássuk be, ez addig nem fog bekövetkezni, amíg a magyarok nagy részének annyi a kutya nevelése, hogy a póráz végére akasztja (jobb esetben) és kurjongat. Ja, hogy de te a tiédet rendesen neveled. Jó. Nagyon jó. De mások meg nem.

2013. máj. 15. 13:45
 13/17 anonim ***** válasza:

A mi környékünkön el vannak kerítve a játszóterek, kóbor kutyák nincsenek.

Viszont a játszótér környéki füves részen méterenként van egy öklömnyi kutyast@r. A játszótér mellett van bölcsi, ovi, iskola is.

Én megértem a kutyaimádókat, DE úgy gondolom, hogy az ember az első. Vagyis ne a gyereket kelljen fölvennem, ha nekünk ront egy szabadon eresztett kutya. A gazdi meg 50 méterről kiabál, hogy nem bánt.

Az én gyerekeim sosem taperolnak csak úgy kutyákat, a kutyák viszont rendszeresen jönnek nekünk "játszani", felugrál a koszos lábával, kiszedi a gyerek kezéből a kiflicsücsköt, vagy egyszerűen csak végignyalja meg hasonlók.

Azért ácsi... A kutyákat sem ártana idomítani és összetakarítani utánuk.

2013. máj. 15. 14:01
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

13.

király. és ez most hogy jön ide? a kérdésben és a rá adott válaszodban annyi a fedéa, h mindkettőben szerepel a "kutya" szó.

2013. máj. 15. 14:04
 15/17 anonim ***** válasza:
fedés*
2013. máj. 15. 14:05
 16/17 anonim ***** válasza:
52%
Olvasd el a válaszokat is, és talán rájössz...
2013. máj. 15. 14:59
 17/17 anonim ***** válasza:
47%

A 13-as válasznak valóban nem sok köze van a kérdéshez. Ilyenről, mint amiket a válaszodban sérelmeztél, itt szó sincs, csak kidühöngted magad.

6-os válaszoló, aki egyben kutyaimádó és anya is.

2013. máj. 15. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!