Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szólni vagy nem? Játszótér és...

Szólni vagy nem? Játszótér és kutya?

Figyelt kérdés
Panelházak között játszótér, közepén egy kutyákat tiltó táblával. A játszótér szélén padok, ott ülnek a szülők, míg a gyerekük játszik. A kutya tulajdonképpen csak a pad körül mozog, messzebb nem engedik. Ti rájuk szólnátok, hogy vigyék onnan a kutyát? Én legszívesebben igen, de körülnéztem és egy csomó ismerősöm volt ott. Nem akartam, hogy hülyének nézzenek. Mamáknál van kutya, nem tiltom tőlük a lányomat.
2013. máj. 14. 22:35
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

"A kutya tulajdonképpen csak a pad körül mozog, messzebb nem engedik."

ez esetben nem szólnék érte. Normális gazdi, aki megszabja a határokat, jól nevelt kutya, békés együttélés :-)

2013. máj. 14. 22:58
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem szólnék, amíg konkrétan nem zavarja a gyerekeket! Márpedig itt erről nincs szó...
2013. máj. 14. 23:12
 3/17 anonim válasza:
100%
Ha a kutya nem zavarja a gyerekeket, és nem piszkít oda, akkor fölösleges szólni.
2013. máj. 14. 23:22
 4/17 anonim ***** válasza:
Nem szólnék, mert akkor bunkó paraszt idiótának leszek elkönyvelve, de attól még nekem sem tetszene, ha egyszer ki van rakva a tiltó tábla, akkor tök mindegy milyen jól nevelt. Nem nevelés alapján vannak tiltva, ennyi erővel hozhatja a fél lakó telep az akármilyen idióta kutyáját, mert a Jóskáé is ott van mindennap és nem szól senki.
2013. máj. 15. 02:21
 5/17 anonim ***** válasza:
Én bizony szolnék játszotéren kutyának helye nincs fökép ugy hogy tábla is jelzi ,amugy én szoltam is már ilyenért nem néztek hülyének elviték a kutyát a játszotéröl ,szeretem a kutyát ,van sok kutyás ismerösünk de egyiknek se jutna eszébe bejöni a játszotére kutyával mert a gyereke ott játszik .
2013. máj. 15. 07:50
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Te is írtad, hogy a játszótér szélén lévő padnál van a kutya, a gyerekek játszó területéhez közel sem megy. Én ezért biztos nem szólnék, mert senkit nem zavar, a gyerekeknek meg semmi bajuk nem lesz, ha látnak egy kutyát.
2013. máj. 15. 08:10
 7/17 anonim ***** válasza:
Szólnék, hogy a tábla TILTJA a kutya bevitelét, nem pedig engedélyezi. A kutya tuti, hogy minimun odapisil, rosszabb esetben kakil is, amit nem divat összeszedni. Nem túl higiénikus.
2013. máj. 15. 08:13
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Ismerem magam, nem szólnék. Amíg problémát nem okoz. DE: nagy kutyás vagyok magam is, iszonyúan imádok minden kutyát. Mégis, ha kint van a tiltó tábla, az jelent valamit. Játszótérre nem való kutya. EZt még én is belátom, pedig kevés nálam nagyobb rajongójuk van. Ahol kicsi gyerekek játszanak, nem hiányzik oda sem a pisi, sem a kaki, és a kutya is egy idő után futna, játszana, menne, amit neki ott nem szabad. A kutya miatt is, sajnálom azt, aki ilyet tesz. Nem jó senkinek.
2013. máj. 15. 08:25
 9/17 anonim ***** válasza:
70%

A tábla majdnem mindenhol tiltja sajnos...

Én nem szólnék, én is kutyás és gyerekes is vagyok és örülnék ha egy sokkal kutyabarátibb világban élnénk, ahol nem kezelnék őket vérengző fenevadként, Sok anyukának inkább meg kellene tanítani a gyerekeiket a kutyákhoz való megfelelő közeledésre, és arra, h a gazdit kérdezzék meg, h meg szabad e simogatni, na meg ha a kutya elmegy, nem akarja, nem kergetni, erőltetni.

Szóval mit gondoltok, a kóbor macska, kutya amiikor nincs a játszón senki nem szarik bele a homokba?? :D Vagy a madarak kikerülik és oda nem piszkítanak és nem hullik a szőrük?? És ezek az állatok nincsenek oltva, meg gondozva, szóval én tőlük féltem a gyerekem....

Érdemes ezeket átgondolni, nem bántásból mondom, de tényleg, mert annyian csak támadják a kutyásokat ahelyett, h belegondolnának, h valós veszélyforrás e? :)

2013. máj. 15. 08:45
 10/17 A kérdező kommentje:

Engem is pár dolog foglalkoztat:

1. Tényleg nem megy a gyerekek közé, de oda pisil, kakil. Ha felszedik is utána, akkor is marad belőle. A gyerekem meg naponta többször is megmássza a padokat, leül a fűbe virágot szedni...

2. Az is tény, hogy az egyik mamánál szabadon játszik a kutya az udvaron és csak akkor van becsukva, ha ott vagyunk, tehát ott sincs más helyzet...

3. Tényleg veszélyesebb a sok kóbor állat, a galambokról nem is beszélve, mint az otthon tartott, oltott, fürdetett kutyusok...

4. Viszont ott a tiltó tábla...

Tényleg nem tudom mi a helyes...

Köszönöm a véleményeket!

2013. máj. 15. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!