Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kinek mennyibe kerültek a...

Kinek mennyibe kerültek a bölcsődei/óvodai "profi" fényképek?

Figyelt kérdés

Én nagyon felháborodtam most! A bölcsődében szóltak, hogy lesz fényképezés. Már eleve nem értettem, hogy miért nem azzal fényképeztetnek, aki az ovinak és a sulinak is csinálja (szépen dolgozik, nem is drágán). De úgy voltam vele, nem okoskodom bele. Aztán megjöttek a képek! 8 db kép, van benne 5 kisebb-nagyobb (1 db 20*15-ös, 3db 10*15-ös és 1 db 9*13-as), amin egyedül van, van egy csoportos, egy A/-ös méretű naptár és egy, amin 2 példányban látható a gyerek. Előző évben 2500 Ft körül volt, ezen is húztam a szám, de jól van, legyen! Erreföl 3800Ft volt a csomag akciósan!

A tablóképet külön kellett fizetni, annak 100 Ft volt darabja, a gyerekek az alsó 2/3-án vannak a képnek, a fölöttük lévő 1/3-ad üres. Az én gyerekem nem egy apróság a 108 centijével, a barátnőm kisfiam a 98 cm-jével a kép felétől látszik.

Tudom, hogy már csak puffogni tudok ezen, de kíváncsi vagyok, máshol mennyiért csinálják a képeket.

Ja, hab a tortán, hogy az oviban a másik fényképész 2800 Ft-ért 40 db képet adott+CD-re másolta az összes beállítást a gyerekekről. Nálunk kétféle beállítás volt, az egyiken csukva van a gyerekem szeme.

2013. máj. 14. 14:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Valóban félreértettelek, azt hittem úgy eleve az árral van bajod, így már érthető, de ettől függetlenül továbbra is tartom, hogy előbb kellett volna szólnod, hogy nem értesz egyet a döntéssel nem pedig utólag. :)
2013. máj. 14. 20:29
 12/17 anonim ***** válasza:
Nálunk is 450 Ft/kép. A csoport kép 500 Ft/db és 2 féle készült belőle. Összesen 5500 Ft-ot fizettem. De nagyon jók a képek. Ősszel egy bölcsis dolgozó rokona csinált képeket, oké, olcsó volt, de förtelmes minőség,
2013. máj. 14. 21:00
 13/17 A kérdező kommentje:

Nem tudtam előbb szólni, mert nem volt tárgyalási alap, de igazad van, hogy másképp kellett volna csinálni, konkrét tájékoztatást kérni. Kicsit zűrös most nálunk a bölcsis helyzet, van egy kis hatalmi villongás a vezető és egy vezetőségre pályázó kolléga között, és olyan puskaporos néha a hangulat, hogy az ember csak iszkol kifelé! Előtte szólt a bölcsivezető, hogy kb. 2800 Ft lesz a sorozat, kérjük-e. Ha nem, akkor 600Ft 1db kép. Ez a tipikus "nem muszáj rendelni, de nem árt", elragadott a nyájszellem engem is, pedig ritkán esik meg velem!

Mikor megkaptuk a képeket, nem akartam nagyon cirkuszolni (ritkán teszem,mert akkor nagyon hülye tudok lenni), bár tettem 1-2 megjegyzést. Eldöntöttem ma, hogy elkérem a pasi e-mail címét, és megírom a véleményemet, nehogy azt higgye, mennyire extra f@sza munkát végzett!

És köszönöm, hogy senki nem pontozott le senkit, pedig nem volt mindenki egy véleményen!

2013. máj. 14. 23:24
 14/17 A kérdező kommentje:

Na, mire visszanéztem valakik pontozgattak!

Köszönöm szépen, de elég felnőtt vagyok ahhoz, hogy eldöntsem, valami hasznos vagy haszontalan a számomra, én minden választ hasznosnak éreztem. Miért nem lehet a moderátoroknak ilyenkor jelezni?!

2013. máj. 14. 23:26
 15/17 Csaba00007 válasza:

Baromira unalmas, hogy mi is 400 Ft-ot fizettünk képenként.27 képet kaptunk,10 800 Ft!! Röhej. 13X18-asképet bárhol előhívathatsz 60 Ft-ért. Sok apukának van rendes digitális kamerája. Árak:13x18 cm

fényes 780x108 59 Ft(100 db-től) 64 Ft(50 db-től) 69 Ft(egységár)Link hozzájuk: [link]

javasolt felbontás 13X18 esetében:780X1080, de állíthatod nagyobbra is...

Nem kellehhez méregdrága cucc, ugyanolyan képeket tudsz az óvodában is csinálni mint ők, max. szerezzetek aegy reflektort valakitől, de vakuval is lehet. Pofátlanság 10 800 Ft-ot elkérni 1 szülőtől egy 20 gyerekes csoportban!

2016. dec. 16. 08:35
 16/17 anonim ***** válasza:
#15: Köszönjük, egyes. Leülhetsz.
2016. dec. 16. 10:01
 17/17 oothoon válasza:

Sziasztok, okleveles fényképész vagyok.

Meglepődve olvastam a hozzászólásokat, elég nagy a kontraszt.

Ha nem gondolunk bele, akkor tényleg drágának hat, hogy elmegy valaki, lefotózza a gyereket, egy 10x15-ös kép levilágítással (Nem nyomtatás) 51ft-ba kerül és miért kér 4db ilyen képért mondjuk 2000Ft-ot?

Pl.: Egyikőnk megvillantotta már, hogy számlaképes vagy, ami azt jelenti, hogy adózol, fizetsz az államnak - bár ez idegen ebben az országban, de vannak ilyen csodák.

A felszerelés amivel dolgozol, megint nem aprópénz. A 4 db stúdióvakú fényformálókkal, egy fehér háttér amivel kimész az oviba, a fényképezőgép, az objektív memóriakártya, akkumulátorok, stb. több mint 3millió Ft-ba van. Ráadásul amortizálódnak is. Ha eljössz hozzám pl egy 1 órás stúdiófotózásra, az 15ezer forintodba fog kerülni, 30km-el arrébb egy nagyobb városban 25-től indul felfelé. Kiszámoltam, nem bírok lejjebb menni.

Persze van a B alternatíva: 4000Ft-ért csinálja ezeket a 15.000Ft-os munkákat, csak eszköz nélkül. Van neki egy 100.000Ft-os komplett gépe, kb fogalma sincs mit értünk komponálás / 2/3-os szabály, stb. alatt csinál pár elmosódott gyenge minőségű képet és nem ad számlát. Ez a tipikus "apukámnak is van 100ezer forintos gépe, simán lehet vele fényképezni".

Mondok egy "C" verziót: fogj egy telefont, menj be a bölcsibe/oviba/suliba, fotózzátok le a gyerkőceiteket és nyomtassátok ki otthon a tintasugaras nyomtatóval, vagy rendeljetek valami fotóelőhívó helyen. (Ilyenkor az a kérdés, hogy minek a suliba menni - otthon is le tudod fotózni a gyereket - de mindegy.)

A stúdióvakukat kioldja a telefonod, vagy az apuka fényképezőgépe? (Nem)

Szóval mindenki döntse el, hogy kinek mi a véleménye, A, B, vagy C verziót választaná.

Mindegyik esetet megértem, ami fontos az az, hogy előzetesen én adok egy árajánlatot, ami tartalmazza pontosan mennyiért mit kapsz és ha tetszik, akkor megrendeled, amennyiben nem tetszik, akkor nem rendeled meg. Szerintem ez a legkorrektebb, de ha bármi ennél is jobb ötleted / alternatívád van, oszd meg, hogy nagyobb legyen a nyereségem / vagy olcsóbban tudjam vállalni.

Köszi mindenkinek és nem akartam senkit sem megbántani, remélem nem is tettem. Szép napot! :)

2018. máj. 28. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!