Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2 kisgyerekkel hogy oldod/olda...

2 kisgyerekkel hogy oldod/oldanád meg havi 40 ezerből?

Figyelt kérdés

Rezsi-egyéb fizetnivalók után ennyi marad, tartalékom nincs. Nagyon szívesen vennék minden ötletet!

(4,5 és 3 évesek a gyerekeim, én két helyen dolgozom, egyiknél két műszakban, szóval nem arról van szó, hogy lusta lennék melózni csak egyszerűen már nem tudom min spóroljak okosabban...)

2013. máj. 13. 12:57
 1/6 anonim ***** válasza:

Próbáld meg össze írni a heti menüt, hogy kijöjjön 5000-ből, és csak azt vedd meg amit felírtál, és ne is menj következő hétig boltba!

Pl. Veszek 20 zsemlét, lefagyasztom, s mindig csak annyit veszek elő, amenyit megeszünk, 20 perc alatt kiolvad!

Gondolom hétköznap Oviban esznek, reggelire kell kakaó, valami keksz, vacsira kell valami hideg vagy meleg, meg neked.

2013. máj. 13. 13:16
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha férjed nincs, akkor szerintem meg lehet oldani ennyiből, mert én 60e ft-ot költök havonta étkezésre meg tisztítószerekre, papírárura úgy, hogy 2 pelenkásom van. Na meg a férjem.

Ami drága, az a hús. Ha nem vagytok finyásak, akkor főzz/süss belsőségeket vagy combot és ehhez hasonló olcsóbb húsokat. (Nálunk csak a csirkemell meg, így 10e körül van a havi húsadagunk)

Tervezd meg előre a menüt. Én egy hónapra tervezek. Egyszer megyünk csak bevásárolni. Persze van 1-2 romlandó dolog amiért el kell menni, de igyekszünk csak azt venni ami kell.

Ne vegyél tisztítószereket, megoldható a legtöbb dolog ecettel is (ablaktisztítás, ruhaöblítés, vízkőoldás).

Ha van kocsitok, akkor minden évben válts kötelezőt, mert sokat lehet spórolni.

Süsd otthon a kenyeret, így olcsóbb is, és nem kell boltba meni érte. Kb 10 perc az összeállítása, aztán megkel magától és a sütő is elvégzi a dolgát egyedül.

2013. máj. 13. 14:04
 3/6 anonim ***** válasza:
A tv/internet előfizetést is érdemes évente megújítani, mert nagyon olcsó csomagokat ajánlanak, ha azt hallják, hogy te le akarod mondani.
2013. máj. 13. 14:05
 4/6 anonim ***** válasza:

'A gyerekek az oviban esznek'

Ez egészen addig igaz, amíg betegek nem lesznek. Nekem is két ovis van, nem telik el hónap, hogy ne lennének legalább 1x betegek. Csak a gyógyszer, vitamin ilyenkor min. 3 ezer, plusz a kaja.

A lista jó ötlet. Akciós dolgokat is veszek. Főzelék, tészta, krumplifőzelék. Nekünk is ennyi marad, és nagyon nem könnyű. Főleg, hogy ennyiből még tisztítószereket, tisztálkodószereket stb is venni kell.

2013. máj. 13. 14:08
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek. Hát igen, a betegségek... ebben a hónapban csak 7500 ft-ot költöttem gyógyszertárra, mert ketten kötőhártya gyulladást kaptunk a lányommal, a fiammal pedig megjártuk a sebészetet kukac-gond miatt.

Mindig van valami váratlan kiadás, hiába próbálok ezekre picit félretenni, valahogy valami mindig elviszi :( hónap végén is lesz ugyebár évzáró, virág-bonbon kéne majd meg majd fabrikálunk valami ajándékot, de akkor is...Kinőtték a cipőjüket is, azt is vennem kellett, úgyhogy pénz-pénz-pénz...

Főzni nagyobb adagokat szoktam és fagyasztok amit lehet pl pörköltfélét vagy rakott ételeket készen is, mert a hülye zsúfolt munkarendem miatt időspórolósabb, ha csak előveszem és kiolvasztom. Az akciókat mindig figyelem, és mivel egy élelmiszer-áruházban dolgozom, így húst pl csakis 50-30%-on veszek, tejfölt-túrót szintén. Vagy előre tudom ,hogy na két hét múlva a mosópor lesz nagyon jó áron vagy a tej, vagy bármi hasonló akció.

A menüt tervezem már régóta. Én nem nagyon eszem főtt ételt csak amit meghagynak, vagy pl magamnak sose veszek gyümölcsöt vagy egy kefírt sem soha... (meg is híztam lassan ocsmányabb leszek mint valaha hittem)

Az ecet nálam is favorit szer, a ruházkodást szezonvégi kiárusításokon, tesco-s nagy akciókon, vagy nálunk ha valami utolsó darabos százalékos nagy engedmény van akkor onnan veszem meg nekik (magamnak semmit).

A mobilom havi 3000-4000 ft ( a fele kb lebeszélhető), a net 2100 ft, tv-nk nincs is és nem is hiányzik... - de ezeket belekalkuláltam a rezsibe, igazából kaja/ruházkodás/minden egyéb amire a 40 marad, biztos én vagyok az ultrabéna de nem tudom értelmesen megoldani hogy maradjon is kicsi tartalék mert hiszen úgyis mindig bejön valami plusz gikszer... :(

2013. máj. 13. 14:30
 6/6 princessluna33 ***** válasza:

mindenképpen csak olyat vegyél ami kell. (pl. kenyér hús zöldségek stb.)

kihagyható: édességek, csipsz, gabonapehely, gyerekrágó,.

mekibe ne vidd őket a happy meal nagyon drága!

ilyenkor azért mehetnek: szülinap névnap, gyremenap

2013. júl. 14. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!