Fiús anyukák: fityma felrántása után hogyan jött rendbe a gyerkőc, és mikor? Hogyan "ápoltátok"?
3,5 éves a fiam, enyhe szűkület miatt több dokival is megnézettem az elmúlt hónapokban, a vége az lett, hogy ma felrántották neki a bőrt.
A doki annyit mondott, hogy kamillázzuk, pár napig kenhetjük lidokainos krémmel, naponta 2-3x teljesen hátra kell húznia bőrt hogy ne szűküljön vissza, aztán a gyógyulást követően napi 1x - fürdéskor ha kiázott - elég teljesen hátrahúzni.
Szegénykém totál odavan, terpeszben jár és ordít megállás nélkül, a pisilés külön kínszenvedés volt neki, meg hogy bekentem a lidokainossal is. Végül adtam neki nurofent és most kicsit elszunnyadt...
kérem, akinek van tapasztalata, megírná?
7-es vagyok, nekem is szakember mondta, amit itt leírtam. Igen, nagyon sok gyereket macerálnak ezzel feleslegesen még mindig, elsősorban azért, mert a magyar orvosok (vagyis akik még itt maradtak) jellemzően nem nagyon szeretik tovább képezni magukat, nem haladnak a tudomány fejlődésével.
Ha mégis probléma van, akkor általában amiatt szokott lenni, mert a szülők már csecsemőkorban húzogatják a szerszámot, amivel repedéseket okoznak, ami aztán hegesedéssel gyógyul, na ez tényleg tud kóros letapadást okozni, amit aztán csak egy beavatkozással lehet helyrehozni.
A legjobb, amit tehetünk, hogy nem erőltetjük és nem piszkáljuk feleslegesen, mert igazából nagyon-nagyon ritka, hogy magától alakuljon ki egy kóros szűkület.
Hogy van a kisfiad? Nem fáj már neki? Nagyon megviselte, sokat emlegeti?
Az enyém még a mai napig tart a pisiléstől, mindig megkérdezi eleget ivott-e :)
Köszönöm az érdeklődést :)
Jobban van, a reggeli-esti ápolásnál még van ugyan sírás, mondja hogy fáááááj, de már pikk-pakk megnyugszik utána és mondja hogy elmúlt. Maga a terület láthatóan sokkal szebb, nem élénk-eleven, úgy látom szépen gyógyul. Mondjuk amikor hátrahúzom úgy kell "átbuktatni" a makkon a bőrt, nem tudom jobban kifejezni, tudod, hát oylan kissé szoros, átmozog meg minden de nem jár könnyen mint amiket én eddig ismertem :)
Remélem hamarosan elmúlik a fájdalomérzet neki és megtaníthatom, hogy magának hogyan mozgassa a bőrt, meg hogy fürdéskor hogyan kell tisztítani stb. És azt is remélem, hogy nem szűkül vissza neki, és elég lesz ennyi mozgatás stb, hogy megúszhatjuk a műtétet... olyan sok kamasz ír szűkületes problémákról a másik topicban, szeretném, ha megoldódna a kisfiam gondja mire odajut, hogy valóban érdekelje, milyen is neki a kukaca...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!