Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mostohaanyák! Hogy kezelitek,...

Mostohaanyák! Hogy kezelitek, ha a párotok gyermekének az anyjának néznek?

Figyelt kérdés

Elég fiatal vagyok ahhoz, hogy legyen egy 7 éves gyerekem, de mégis gyakran úgy hiszik az emberek, hogy az édesanyja vagyok.

Múltkor nyilvánosan (úgy 50 ember előtt) mondták Neki, hogy " Ezt add oda anyukádnak!" Szegény gyermek, olyan zavarban volt hirtelen, de szerintem én jobban. Mondtam, hogy nem én vagyok az édesanyja, párom erre rosszallóan odasúgta, hogy ne magyarázkodjak.

Nekem ez olyan kellemetlen volt, nem is azért, mert az emberek azt hiszik, hanem az, hogy szegény gyereknek ez milyen rosszul eshetett. Már azon gondolkodtam, hogy csináltatok egy olyan pólót, amire feliratozva lesz, hogy Mostoha. :) Persze ez csak vicc, de most komolyra fordítva a szót, ezt hogyan lehetne a legjobban lereagálni?

Ötletem sincs...

2013. máj. 6. 14:36
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem zavar. Ha meglátnak egy párt egy gyerekkel akkor erre gondol az ember. 24 vagyok, a párom kisfia 5, szóval éppen már lehetne a fiam. Ha az anyukájának néznek akkor általában ő maga világosítja fel az emberek mi a helyzet. De van aki abban a tudatban hal majd meg, hogy 30 éve az az ismeretlen nő annak az ismeretlen gyereknek az anyja volt :D

Engem nem érdekel. Ha olyan ember akit látásból ismerek annak mondom, hogy a párom kisfia.

Olyan is volt már, hogy a vízparton ahová járni szoktunk, büfés már látásból ismer minket mondta a kicsinek hogy anyukád rám célozva. Az anyukája ott állt mellettem, akkor pont lejött ő is velünk a párjával. Mondtam hogy ő az anyja, ő meg hogy igen én, ő csak a gonosz mostoha. Erre a büfés úgy nézet mint aki most hatalmas vétket követett el, kb. embert ölt. Mi meg jót röhögtünk utána az arckifejezésén:)

Nem értem neked miért számít ez ennyire :)

2013. máj. 6. 14:47
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem engedd el a füled mellett, mintha semmit se mondtak volna.

Tényleg nem tartozol beszámolóval idegeneknek, a gyerek meg úgysem fog ettől összezavarodni, tudja, hogy nem te vagy az anyja.

Engem csak egyszer hittek párom gyerekének az anyjának, akkor is csak azért zavart, mert cikinek éreztem, hogy egy ilyen gyereket hisznek az enyémnek ( lány, de ronda fiús haja van szegénynek).

2013. máj. 6. 14:49
 3/4 A kérdező kommentje:

Engem azért zavar, mert tudom, hogy ez rosszul esik neki. Természetesen nem fogja ez őt összezavarni, de nyilván kellemetlen. Régebben mindig mondta, hogy ő nem az anyukám, hanem apa barátnője. Volt olyan is, hogy játszótéren egyszer csak odament az anyukákhoz, és közölte velük. :) Jaj de jót nevettem, ők is! :) Ez így vicces volt.

De mostanában (egy nap kétszer is) annak hittek, és ő nem javította ki őket. Jó lenne tudni, hogy mit érezhet ilyenkor.

2013. máj. 6. 18:04
 4/4 anonim ***** válasza:
Én a helyedben nem javítanám ki őket, ha a gyerek nem teszi akkor minek? Gondolom azért kedvelitek egymást, akkor meg kit érdekel mások mit gondolnak?
2013. máj. 9. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!