Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen előnye és hátránya...

Milyen előnye és hátránya származik egy anyának és gyermekének, ha az édesapja nevét viseli vagy nem viseli?

Figyelt kérdés

Milyen előnye és hátránya származik egy anyának és gyermekének, ha az édesapja nevét viseli vagy nem viseli???

Egy olyan apát képzeljetek el, aki azzal fenyegetőzik, hogy elhagy minket, ha nem teszem a nevére, mert neki állítólag fáj, ha a gyermekét látja és eszébe jut, hogy a volt férjem nevén van.

Az 1 évesünk egyből a nevére került, de még sem érdekli.

Ha meg szétmennénk ő inkább intézetbe küldené a gyermekeit, mint nálam legyenek.

Vélemény???

2013. jan. 26. 20:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Fuss neki megegyszer, nem ertheto.
2013. jan. 26. 20:20
 2/13 A kérdező kommentje:
Bocsi, de mi nem érthető?
2013. jan. 26. 20:21
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

hát valóban kusza a sztori, leírom nekem mi nem tiszta:

"Egy olyan apát képzeljetek el, aki azzal fenyegetőzik, hogy elhagy minket, ha nem teszem a nevére, mert neki állítólag fáj, ha a gyermekét látja és eszébe jut, hogy a volt férjem nevén van." vagyis a te mostani párod biológiailag a gyerek apja, de a gyerek a volt férjed nevét viseli, mert még házasok voltatok a fogantatás idején? ő a nagyobbik gyermek gondolom, akkor nem értem miért most jutott ez a párod eszébe?

"Az 1 évesünk egyből a nevére került, de még sem érdekli." Mi nem érdekli? a gyerek vagy a gyerek neve?

"Ha meg szétmennénk ő inkább intézetbe küldené a gyermekeit, mint nálam legyenek." - ez nagyon gáz felfogás, már bocs

2013. jan. 26. 20:30
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Én sem értem, most kié a gyerek?
2013. jan. 26. 20:35
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Én sem az édesapám nevén vagyok! Az apám még úgy ahogy elviseli, de én szenvedek tőle! Olyan vezetéknevem van, amihez közöm sincs, nagyon zavaró! De már mindegy, lassan férjhez megyek, és örökre elfelejtem a nevem...
2013. jan. 26. 20:38
 6/13 anonim ***** válasza:
28%
azért ehhez a volt férjednek is lesz egy-két szava (mármint ha az ő nevét kapja a gyerek). ha ennyire nem bízol az apában 1. nem kellett volna szülni neki 2. viselje inkább a saját nevedet, bár szerintem így is kérhet apaságit és bebizonyíttathatja, h ő a vér szerinti apja
2013. jan. 26. 20:38
 7/13 A kérdező kommentje:

Igen, a mostani (8 éves kapcsolat, se veled-se nélküled) párom biológiailag a gyerek apja, de a gyerek a volt férjem nevét viseli, mert a válás lezajlása után a 365 nap nem telt el.

Én úgy gondoltam/tuk a válás után, hogy elmegyünk összeházasodunk, majd iratom át a gyermek nevét. Bementünk egy ékszerüzletbe és páromnak nem tetszettek az árak. Így elmaradt az esküvő, mert gyűrű nélkül én nem akartam.

Aztán eltelt pár év és valahogy fogyott el a bizalmam, így jó volt, hogy nincs a nevén.

A párommal régóta vitázunk ezen, de soha nem kérte, csak parancsolni akarta "az apai jogait" és most akar elhagyni állítólag ez miatt.

Az 1 éves gyerek neve nem érdekli, sőt a nagyobbhoz jobban is ragaszkodik valamiért.

Te miért nem az édesapád nevét viseled?

A volt férjem tudott róla és már a mostani párom hatására az elhunyt édesapám neve van bejegyezve, mint képzeletbeli apa.

De a gyermek még mindig a volt férjem nevét viseli, mert ő beleegyezett, hogy megtarthatja.

Apaságit én kértem, mert ő vagdossa hozzám, amikor összeveszünk, hogy az 1 éves nem is biztos, hogy az övé. Bíróságon pedig azt mondta, hogy nem kéri, de én akkor is kértem ezt!!!

2013. jan. 26. 21:02
 8/13 anonim ***** válasza:
Es mi a kerdes? Mert az meg nem derült ki.....
2013. jan. 26. 21:57
 9/13 A kérdező kommentje:

Kérdéseim:

1., Milyen előnye és hátránya származik egy anyának és gyermekének, ha az édesapja nevét viseli vagy nem viseli?

2., Vélemények a leírtakról?

3., Jól tettem, hogy nem házasodtam össze vele, a leírt körülmények között?

4., Szerintetek is azért fog elhagyni, mert nem iratom át a gyermeke nevét?

5., A nagyobb gyermekhez miért ragaszkodik jobban?

6., Az nagy gáz, ha az elhunyt édesapámat jegyeztettem be, mint képzeletbeli apa és a gyermek még mindig a volt férjem nevét viseli, meg én is?

7., Ha apaságit kértem, azzal a papírral ő is át tudja íratni a gyermekét vagy kell, hozzá Anyakönyvi is?

8., Bíróságon miért mondta, hogy nem kéri a vizsgálatot?

Köszönöm, ha válaszoltok!!!

2013. jan. 26. 22:20
 10/13 anonim ***** válasza:

A kérdező kommentje:

Kérdéseim:

1., Milyen előnye és hátránya származik egy anyának és gyermekének, ha az édesapja nevét viseli vagy nem viseli? Sem előnye, sem hátránya nem származik egyikbol sem.

2., Vélemények a leírtakról? Nem vagytok piskotak

3., Jól tettem, hogy nem házasodtam össze vele, a leírt körülmények között? Jol, bár azt nem értem miért vagytok egyáltalán együtt.

4., Szerintetek is azért fog elhagyni, mert nem iratom át a gyermeke nevét? Azért fog elhagyni, mert nem szeret.

5., A nagyobb gyermekhez miért ragaszkodik jobban? Mert a kicsivel nem tud mit kezdeni.

6., Az nagy gáz, ha az elhunyt édesapámat jegyeztettem be, mint képzeletbeli apa és a gyermek még mindig a volt férjem nevét viseli, meg én is? Mi értelme?

7., Ha apaságit kértem, azzal a papírral ő is át tudja íratni a gyermekét vagy kell, hozzá Anyakönyvi is? Mi?

8., Bíróságon miért mondta, hogy nem kéri a vizsgálatot? Mert nem érdekli az eredmeny

Köszönöm, ha válaszoltok!!!

2013. jan. 26. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!