Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kel meg a sógyurma?

Miért kel meg a sógyurma?

Figyelt kérdés
Berakom a sütőbe, a legkisebb fokon sütöm és fél óra alatt megkel az egész. Holnapra kell, úgyhogy gondolom szobahőmérsékleten már nem szárad ki addig. Mi a probléma? 2:3 só-liszt és az 1:1 is megkel. Megőrülök!:D
2013. máj. 4. 17:07
 1/2 anonim ***** válasza:
Hát ezt nem is értem mi értesz megkelés alatt? Nem lehet, hogy nagymama lisztet használsz vagy valami hasonló terméket amiben sütőpor is van. Mezei lisztet használj mezei sóval, akkor biztos nem csinál ilyen furcsaságokat. Azt sem értem ha holnapra kell akkor mért sütöd? Vagy holnapra kellene megszáradnia? Én fele só fele lisztet szoktam használni és annyi vizet amennyit fel vesz, de jó sűrű legyen, nekem 2 nap száradás után kőkemény lesz. Szerintem a levegőn száradás célra vezetőbb mint a sütős. De ha sütőben akarod csinálni akkor félig nyitottban próbáld meg, és olyan gyurmát csinálj ami só sűrű.
2013. máj. 4. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt ilyen, de csak néhány nagyobb/vastagabb darabnál, pl. tenyérlenyomat. Szerintem levegő került bele, mert ugyanabban a tepsiben a kisebb daraboknál nem volt probléma.
2013. máj. 4. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!