Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 1 honapos babàt bölcsib...

1 honapos babàt bölcsibe adni?

Figyelt kérdés
Szerintetek ez igy rendjén van?
2009. szept. 28. 17:00
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

hát nagyon nem!legalábbis szerintem!Főleg, hogy itthon az állam biztosítja, hogy otthon maradj, nem úgy mint más országokban!

Miért, ki adta be?

2009. szept. 28. 17:06
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem,nem otthoni orszàg,hanem külföld.A baràtnöm most szület,elsö babàja,és beadja a picit.Annyira sajnàlom,hogy nem marad legalàbb 6 honapot otthon vele:(
2009. szept. 28. 17:10
 3/9 anonim ***** válasza:
65%
Ezért kár volt szülnie....
2009. szept. 28. 17:17
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
hát szerintem ez nagyon nem helyes. Itt magyarországon ha jól tudom 8 hós kortól lehet csak bölcsibe adni.
2009. szept. 28. 17:34
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Itthon 20 hetes kortól veszik be a piciket! (Még akkor is elég kicsik hozzá.) 1 hónapos babát nem szabadott volna bölcsibe adnia, még külföldön sem.
2009. szept. 28. 17:43
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én külföldön lakom és itt tényleg ez a szokás. Persze én nem tartozom közéjük. Mikor a dokihoz mentünk a babával két alkalommal is megkérdezték hogy nem akarunk-e baby sittert igényelni, vagy ha nem akkor hogy fogjuk megoldani a baba sorsát. Az eszükbe sem jutott hogy én szándékozom otthon maradni vele. Én nem értem hogy miért ér többet nekik hogy elmenjenek dolgozni minthogy a babájukkal legyenek otthon. Pedig azért itt egy keresetből simán meg lehetne élni, nem úgy mint Mo-n.
2009. szept. 28. 19:12
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Hol van ilyen? Szerintem nincs rendjén, de a szokás és a kulturális háttér nagy úr, nekik ez a normális. A gyerek valószinűleg sokkal kevésbé és másképp fog kötődni nagy korában is, és ezért is lesz neki megint nem annyira nehéz ugyanezt csinálni a saját gyerekével.
2009. szept. 28. 20:37
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Én így, hogy nem ehhez szoktam, nem tudnám elképzelni, hogy egy egyhónapos babát bölcsibe adjak, de kövezzetek meg, én ezt azért nem érzem olyan tragikusnak. Tisztában vagyok vele, hogy mindenkinek az a legjobb, ha a baba az anyukájával van egész nap, de abban is biztos vagyok, hogy aki ilyen pici korában egy időre másra bízza a babáját, az is munka után rohan haza hozzá és csak vele foglalkozik. Nem hiszem, hogy azokban az országokban, ahol jóval kevesebbet vannak otthon a nők, mint nálunk, általános jelenség lenne, hogy a gyerekek kapcsolata rossz a szülőkkel. Mint már mondtam, én el sem tudnám képzelni, hogy az egy hónapos babámat nap mint nap másra bízzam (amúgy az enyém már két éves, most kezdte a bölcsit), hiszen nem olyan közegben élek, ahol ez elfogadott és szokványos lenne. Hiszen eleve annak tudatában szültem, hogy két évig tuti otthon tudok lenni (persze nincs olyan, hogy tuti, de korábban be se vették volna a bölcsibe, mert csak mostanra volt hely, de szerencsére nem is volt rá szükség). De ettől függetlenül szerintem lehet az is nagyon jó anya, aki nem tud otthon maradni a babájával. Mondjuk ha én ilyen országban élnék, akkor (ha megtehetném) nem bölcsibe adnám, hanem fogadnék mellé bébiszittert, mert őszintén szólva nekem azzal a világon semmi bajom nincs, hogy a gyerekem egy másik felnőttet is szeret rajtam kívül. Ez most is így van, hiszen rajong a nagymamájáért, akivel egy éves koráig együtt éltünk és sokszor vigyázott rá már pici korában is 1-2 órákra. Ettől még tudja, hogy én vagyok az anyja és hozzám ragaszkodik a legjobban, de én egyszerűen nem vagyok arra féltékeny, ha mást is szeret. De bölcsibe biztos nem szívesen adnám be ilyen kicsi korban, mert azért ott mégis több gyerek van, akkor is, ha nem olyan sok mint itthon (amúgy ahova a fiam jár, ott nagyon jó a helyzet, mert kb. 6-7 gyerek van csak a csoportban egyenlőre, és nem magán bölcsi meg minden csuda, egyszerűen csak ennyien vannak valamiért, de nekem tetszik). És azért az tényleg nem jó, ha egy ilyen pici babának nem jut elég figyelem. Inkább bíznám olyanra, akinek nincs más dolga, mint hogy egész nap csak rá figyeljen.

Mégegyszer leszögezném, hogy szerintem is úgy lenne a legjobb, ha minden anya otthon tudna maradni a babájával addig, amíg ez szükséges (erről megoszlanak a vélemények, hogy meddig szükséges, de ne kezdjünk erről külön vitát), mint látjuk, vannak országok, ahol ez nem így van, mégsem lehet azt mondani, hogy ott csupa lelkileg sérült ember van.

2009. szept. 28. 20:59
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Bizony vannak ilyen országok ahol ez így van rendjén, pl ilyen az USA is. Ott él sógornőm és ott nagyon kevés anyuka marad otthon egy-két hónapnál tovább. Ott meg ők néztek furcsán mikor előadtuk, hogy itthon 3 év, nekik ez teljesen abnormális. Nem kell ezért elítélni senkit. Itthon is van aki visszakényszerül nagyon hamar.
2009. szept. 28. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!