1 honapos babàt bölcsibe adni?
hát nagyon nem!legalábbis szerintem!Főleg, hogy itthon az állam biztosítja, hogy otthon maradj, nem úgy mint más országokban!
Miért, ki adta be?
Én így, hogy nem ehhez szoktam, nem tudnám elképzelni, hogy egy egyhónapos babát bölcsibe adjak, de kövezzetek meg, én ezt azért nem érzem olyan tragikusnak. Tisztában vagyok vele, hogy mindenkinek az a legjobb, ha a baba az anyukájával van egész nap, de abban is biztos vagyok, hogy aki ilyen pici korában egy időre másra bízza a babáját, az is munka után rohan haza hozzá és csak vele foglalkozik. Nem hiszem, hogy azokban az országokban, ahol jóval kevesebbet vannak otthon a nők, mint nálunk, általános jelenség lenne, hogy a gyerekek kapcsolata rossz a szülőkkel. Mint már mondtam, én el sem tudnám képzelni, hogy az egy hónapos babámat nap mint nap másra bízzam (amúgy az enyém már két éves, most kezdte a bölcsit), hiszen nem olyan közegben élek, ahol ez elfogadott és szokványos lenne. Hiszen eleve annak tudatában szültem, hogy két évig tuti otthon tudok lenni (persze nincs olyan, hogy tuti, de korábban be se vették volna a bölcsibe, mert csak mostanra volt hely, de szerencsére nem is volt rá szükség). De ettől függetlenül szerintem lehet az is nagyon jó anya, aki nem tud otthon maradni a babájával. Mondjuk ha én ilyen országban élnék, akkor (ha megtehetném) nem bölcsibe adnám, hanem fogadnék mellé bébiszittert, mert őszintén szólva nekem azzal a világon semmi bajom nincs, hogy a gyerekem egy másik felnőttet is szeret rajtam kívül. Ez most is így van, hiszen rajong a nagymamájáért, akivel egy éves koráig együtt éltünk és sokszor vigyázott rá már pici korában is 1-2 órákra. Ettől még tudja, hogy én vagyok az anyja és hozzám ragaszkodik a legjobban, de én egyszerűen nem vagyok arra féltékeny, ha mást is szeret. De bölcsibe biztos nem szívesen adnám be ilyen kicsi korban, mert azért ott mégis több gyerek van, akkor is, ha nem olyan sok mint itthon (amúgy ahova a fiam jár, ott nagyon jó a helyzet, mert kb. 6-7 gyerek van csak a csoportban egyenlőre, és nem magán bölcsi meg minden csuda, egyszerűen csak ennyien vannak valamiért, de nekem tetszik). És azért az tényleg nem jó, ha egy ilyen pici babának nem jut elég figyelem. Inkább bíznám olyanra, akinek nincs más dolga, mint hogy egész nap csak rá figyeljen.
Mégegyszer leszögezném, hogy szerintem is úgy lenne a legjobb, ha minden anya otthon tudna maradni a babájával addig, amíg ez szükséges (erről megoszlanak a vélemények, hogy meddig szükséges, de ne kezdjünk erről külön vitát), mint látjuk, vannak országok, ahol ez nem így van, mégsem lehet azt mondani, hogy ott csupa lelkileg sérült ember van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!