Àrulja már el nekem valaki mi ebben. A logika? GYESre szülni?
Akàrhogy szàmolok az egy gyereknél csalàdival 38000 ft!
Csoda hogy így vàrjàk sokan?
Most is bebizonyosodik mennyi rosszindulatú,emberszerű lény van,a legnagyobb élvezetük más életébe vájkálni,unatkoznak és szeretnek ítélkezni,sőt Ők akarják megmondani,hogy ki szülhet és ki nem.
Csak hogy tudd kérdező az az ember aki segélyért szül több gyereket annak az intelligenciája a béka segge alatt van,akinek csak becsúszott egy,vagy terhesség alatt elvesztette az állását egyátalán teljesen más kérdés,és igenis az a kemény 38ezer Ft jár neki,nyilvánvalóan az egyik vagy mindkét szülő dolgozik majd,és nem ez az egyetlen bevétel.Te is lehetsz még rossz helyzetben.Ha arról van szó miért kérdezik meg minden hónap utolsó hetében mikor jön a pénz az én sem értem,persze biztosan van rosszabb hónap,de az állandó kérdezés arra utal nem tudják jól beosztani.
Amúgy tényleg nem értem miért fáj neked ha valaki Gyesen van,nem olyan hatalmas összeg,azért a börtönök meg a kávészínűek ezeknek 10szeresét kapják.
sziasztok.
engem kicsit felháborit amiket irtok mert ugy teszitek mindezt mintha egy munkanélküli nö nem szülhet gyereket mert ugyis csak a segély miatt teszi. Bántó mert vannak kivételek,és ez eszetekbe sem jut. Elmondom mire gondolok.
Mivel jelenleg munkanélküli vagyok hiába van ledolgozott x évem nem kapnék mást csak gyest. a férjem 96ezret hoz haza az a plusz 38 meg az adókedvezmény igenis jol jönne. mert nem fogok 35éves koromig várni hogy biztos anyagi háttérrel rendelkezzünk (manapság nem létezik biztos)és netalán beteg babánk legyen a korom miatt.ugy csináltok mintha meg lehetne tervezni az életet.hiába van most munkád ha netalán kirugnak létszámleépités gyanánt,és közbe kiderül hogy terhes vagy fel se vesznek sehova,akkor nagyon jol jönne az a kis plusz amit a gyerek miatt kapsz. nem mindenki szociális bünöző ne általánositsatok légyszives mert nagyon bánto.vannak akik igenis szeretik a gyerekeiket. megértem mire haragszotok,de nem mindenki ilyen. mi több éve szeretnénk babát de nem hosszabbitották meg a szezödésem anyagi okokbol. felénk kevés a munkalehetöség.egy hónap mulva terhes lettem,és igy is bevállaltuk volna mert ki tudtunk volna jönni anyagilag,mindenünk lett volna a baba de elvetéltem. most a sors irroniájaként szoltak hogy augusztustól ujra lesz rám keret és engem várnak vissza. de akkoris azt mondom ha választhattam volna hogy megmarad a baba de akkor nem dolgozhatok akko is agyereket választom ha éheznem kell hogy nek8meglegyen minden szükséges.
Én meg nem értem, mit vannak itt egyesek felháborodva. Akiknek a férje dolgozik, az már nem gyes-re szül. Akik meg itt habzó szájjal "mit fáj az neked"-eznek, azoknak biztos a férje is egy ingyenélő, különben nem vennék magukra. A kérdés azokról szól, ahol tényleg nincs más jövedelem, csak a Gyes+CSp. Ezt olyan nehéz felfogni?
Személy szerint én már várom azt a rendelkezést, miszerint 3 gyerekre még jár támogatás, a 4.-re meg már semmi. Se gyes, se családi pótlék, kajatámogatás, stb. Így csak azok vállalnának 4.-et, akik keresnek annyit, h felneveljék. Nem lenne megélhetési gyerekgyártás és nem lenne annyi éhező gyerek, akiket a szülők megcsináltak a csp-ért, de enni már nem jut nekik. Volt itt egy "anya" vagy minek nevezzem, aki azt írta, a család hónapokig zsíros kenyeret evett, mert nem volt pénzük és lám, nem lett semmi bajuk! Az egy dolog, h ő zsíros kenyéren él, de a gyerekeit senki se tegye ki ennek, nekik szükségük van normális ételre a fejlődésükhöz és aki ezt nem tudja biztosítani, az ne csináljon gyereket.
Nem értem miért kell ezen megsértődni. Akinek nem inge ne vegye magára.
Igen én is eltörölném az alanyi jogon járó gyest. Nagyobb adókedvezményt adnák az apának vagy legalább az életben ledolgozott egy év kellene hozzá.
Az alanyi jogon járó gyes helyett bölcsi épülne akkor a normálisan dolgozó anyukák és dolgozni akaróknak lenn , hova tennie a gyereket.
Az a probléma, hogy szövegértési képessége a válaszadók 90 %-ának 0.
Gyesre szül=nincs más jövedelme a családnak, csak a segély. Nincs szó 200 ezret kereső férjről, de még hirtelen elvesztett állásról sem. Arról lett volna szó, aki tudatosan arra szül, hogy majd kapja a 30 ezret, s még ő nyavalyog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!