Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit jelent a közös gyermekfelü...

Mit jelent a közös gyermekfelügyelet?

Figyelt kérdés

Milyen előnyökkel jár, ha közös gyermefelügyeletet kérek a bíróságon? Nehezen bírok egyezkedni a gyermekeim anyjával, visszaél a jogaival, semmibe nézi a gyerekek érdekeit. Ezzel mit tudok elérni?

Lesz beleszólásom az orvosválasztásnál, fakultáció, nyelvválasztás, gyermeknevelés..stb terén? Orvosánál, iskolában érdeklődhetek? Pl. ezzel megakadályozhatom, hogy fizikailag fenyítsék a gyerekeim? (nincs neki nyoma, de engem se ütöttek meg soha, nem akarom ezt másképp a gyerekeimnél sem)

2009. szept. 28. 11:36
 1/3 anonim ***** válasza:

Közös felügyeletnek akkor van értelme, ha nem vagytok haragban és nem várhatók nagy veszekedések a nevelés terén, szerintem.

Azt jelenti, hogy agyereknek mindkét lakásban van mindene, ott van éppen, ahogy megegyeztek, hogy legyen, pl. egy hét itt, egy hét ott, vagy hónaponta váltotok, vagy bármi hasonló. És akkor közös megegyezés szerint intéztek mindent, sulit, satöbbi.

Ha fasirtban vagytok, akkor a gyereknek az a jobb, ha egyik szülő neveli, a másik pedig tartja vele a kapcsolatot. Nem jó, ha mindenen összezördültök a feje felett. Akkor inkább egyvalaki dönt és azért ő a felelős És a gyerekért is. A másik fél pedig nem szól bele a nevelésbe.

Beleszólásod akkor is van mindezekbe, csak maximum nem veszik figyelembe... Viszont nincs veszekedés.

2009. szept. 28. 12:54
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod. Azért ez nem ilyen egyszerű. Kipróbáltam azt évekig, milyen ha engedékeny vagyok. Nem jött be. Ha volt barátja, rögtön ellenemfordúlt. Most élettársa van, akitől már gyerek is van. Társa nem dolgozik, teljesen idegen "neveléssel" nevel (nem magyar kultúrára), ellenem nevelik, erőszakkal azt taníttatják a gyerekekkel, ami az élettárs családjára jellemző... A testi fenyítéssel sem tudok mit kezdeni, mert kiröhög a hatóság, kisebb gondjuk is nagyobb ennél. Volt, hogy elmagyaráztam neki mit nem szabad, már a bíróságon is voltunk "fenyegetés és zaklatás" miatt. A bíróság elfogult, borzalmas élmény volt az az igazságtalanság! Tehetetlen vagyok, már nem tudom mit kezdjek. Visszaélnek minden törvénnyel, alig van pénzem az új családom eltartásához.

Szóval nekem nincs más választásom, a békesség és kompromisszum egyoldalú, ezért nem jött be. Nem tudom elhinném-e másnak, hogy ez nem működik, de a magam kárán be kell látnom, hogy nem. Ja, és már fenyegettek és vertek is már meg. Csak a rosszul működő családjogi törvények vékony cárnaszálába tudok kapaszkodni, amit az ittas és feketén dolgozó, verekedő apák váltottak ki az immáron elfogult bíróságból.

2009. szept. 29. 10:55
 3/3 anonim válasza:

Kedves kérdező,

Régi, közös gyermekfelülelettel kapcsolatos kérdését és hozzászólása váltotta ki belőlem, hogy ezzel a pár sorral együttérzésemet fejezzem ki. Igazságtalan, borzasztó amiket leír. Ismeretlenül is szívből szorítok, hogy jól alakuljanak a dolgai és remélem hogy a kérdése óta elmúlt több mint négy év alatt kedvezően alakult az élete.

Üdvözlettel, egy hasonlóan elkeserítő helyzetben lévő apuka

2014. febr. 3. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!