Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg gáz, ha kismamaruhát...

Tényleg gáz, ha kismamaruhát veszek magamnak?

Figyelt kérdés

Beszélgettem a héten a kollégáimmal és szóba jött az egyik felsőm. Megkérdezték, hogy hol vettem?

Mondtam nekik, hogy az egyik bevásárlóközpontban volt kismama outlet és benéztem, mert gyönyörű és vidám ruhák voltak ott. Vettem is egy kényelmes szabadidő nadrágot és egy felsőt is, ami épp aznap volt rajtam, amikor beszéltünk erről.

Erre pár kollégám teljesen kiakadt, hogy ott vásárolok, miközben nem is vagyok terhes.

Nem értem, hogy ez miért gond?! Ezt meg is kérdeztem tőlük, mire közölték egyhangúan, hogy az ilyen ruhák viselése a kismamák kiváltsága.

Azért vannak ezek a ruhák, hogy a terhességet, az áldott állapotot hangsúlyozzák, nem pedig azért, hogy minden "jött-ment" nő felvegye őket.

Én mondtam nekik két nevetés között, hogy őrültek és szerintem kicsit túlzásba viszik ezt, de szerintük én vagyok őrült!

Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre. Tényleg gáz?!

2013. máj. 2. 14:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem gáz, inkább fura, ha valóban kismama ruhát veszel és nem vagy igazán kövér. Az igazi kismama ruhanemű has része úgy van kialakítva, hogy a terhes has elférjen benne, sokszor toldással kiegészítve, ezeket nem nagyon lehet hordani nagy has nélkül. Ha csak sima bő fazonú ruhát vettél, az nem kismama ruha.
2013. máj. 2. 15:06
 2/11 anonim ***** válasza:
Hát, ezen eddig sose gondolkodtam el, hogy gáz-e, mert eszembe nem jutott kismamaruhát venni/hordani nem kismamaként. De mondjuk tényleg egy kismama nadrágot/szoknyát szerintem nem is lehet kényelmes nem terhesen hordani pont a hasi toldás miatt, nekem még koraterhesen is fura volt, amikor még nem volt akkora a hasam, de a sima ruháim már nem voltak kényelmesek. De hát ha neked kényelmes és tetszik, hordd, max. legközelebb ne mondd meg hogy az kismamaruha. :-)
2013. máj. 2. 15:12
 3/11 anonim ***** válasza:

Kismamaként is lehet "nem kismama cuccot" hordani, akkor fordítva miért ne?

Nekem van egy olyan ruhám, ami nem kismama ruha, de olyan szabású, hogy pocakkal is belefértem a 8. hónapig. Nem kismamaként is hordom (amikor nem szoptatok), semmi gond ezzel.

Felsők közül is minden a szabáson múlik. Van olyan, amit simán fel lehet venni. vannak divatban olyan felsők, amiknek mell alatt van a varrásuk, addig szűk, alatta meg bő és lenge. Ha épp kismama boltban találtál ilyet, szerintem az nem gond.

Ha kismama nacit vennél fel, na az érdekes lenne, de mint írtad, erről szó sincs.

2013. máj. 2. 15:17
 4/11 anonim ***** válasza:
64%

Na és ha kismamanadrágot hordana? Mindenki azt vesz fel, ami neki tetszik. Ha az épp egy kismamaruha, hát istenem. Méghogy a kismamák kiváltsága! Ez olyan, mintha azt mondaná valaki, nem vehetsz fel sportcipőt, ha nem sportolsz. Na és a nyakkendő? Nő is felveheti. mégse mondja senki, h jaj, az csak férfiak kiváltsága.

Kérdező, vedd fel nyugodtan, hordjad, ők meg hadd pukkadjanak meg:D

2013. máj. 2. 15:31
 5/11 anonim ***** válasza:

Szóval, amíg nem tudták, hogy kismamaruha, addig teljesen tetszett nekik???

Mindenki azt vesz fel, amiben jól érzi magát, ami neki tetszik. Amíg nem tömöd ki a pocakod párnának, nem tudom miért néznek hülyének a kismamaruha miatt.

2013. máj. 2. 15:38
 6/11 A kérdező kommentje:

Amíg nem hallották meg, hogy honnan szereztem be a ruhákat addig egy szavuk sem volt. Tetszett nekik. Utána jött a "sarazás".

A felső olyan, amit az egyik válaszadó írt. Mell alatt van egy vastag varrás rész. A mell része háromszög alakú. Mell alatt bő, de nem csak úgy "esik, ahogy puffan", hanem hátul normál, elől pedig bő.

Nem vagyok egy kövér, se vékony. Hasam pedig nincs, mondhatni lapos a hasam. Mégis a felső könnyedén simul a testemhez és eléggé szellős, ami nagyon tetszik.

Persze, ha terhes lennék, gondolom kitöltené a hasam a ruha elülső részét.

A nadrágon meg nincs ilyen bandázs vagy mi az (eladó beszélt róla). Csak kb. 10-15 centis vastag gumis rész van, ami elméletileg a terhes has alsó részét tartaná. Na, az nekem a hasamra simul. Viszont iszonyat kényelmes a nadrág.

2013. máj. 2. 15:49
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Na ez a szabású "terhes"naci, amiről írsz, nekem mindig lecsúszott terhesen, úgyhogy csak hordd egészséggel, mert terhesen úgysem lesz jó. :D
2013. máj. 2. 17:26
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Én éppen ma vettem a Lidl-ben kismama leggings-et.

Tök jó, kényelmes, puha és a kismama üzletekkel szemben lényegesen olcsóbb is volt.

Nem is értem ezt a "kismamák kiváltsága az ilyen ruha". Ha tunikának hívják felveheted, ha kismama felsőnek nem? Ugyan már!

2013. máj. 2. 17:26
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

ez butaság :) azt hordasz,amiben jol érzed magad. :)

Én is szeretem a bővebb,szellős fazonokat.nagyon kényelmesek.

SŐT... én személyszerint igenis hordtam kismama nadrágot,mert a magas,gumis dereka télen iszonyú kényelmes volt,tavasz felé pedig mototrozáshoz is nagyon praktikus,védi a derekamat,vesémet :D szóval szerintem teljesen rendben van :)))

2013. máj. 2. 20:26
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem van egy kismama nacim .Már 3 éves szültem,de úgy szeretem télen a derekamra húzni.Vékony voltam a terhesség elején és most is jó rám.Meg jobban összehúzom a derekát..Meg van felsőm is..-)
2013. máj. 2. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!