Bevállalnátok stresszes munkát a Gyed miatt?
Párom szüleinél dolgoztam több, mint egy évet. Nem voltak velem korrektek sokszor, sok volt a feszültség és a stressz. Párommal is gyakran voltak emiatt vitáink. Végül felmondtam, és suliba járok. Megvalósítom önmagamat.
Ősszel nekiállunk a babának, de jelen pillanatban nincs állásom, és így nem is vagyok jogosult a gyedre.
Viszont a főnökasszony (párom édesanyja) visszavenne.
Kérdésem az lenne, hogy bevállalnátok-e a borítékolható idegeskedéseket, stresszt, pont akkor, amikor a legnyugodtabbnak kellene lennetek (terhesség alatt)?
Vagy inkább keresnétek egy "nyugisabb" munkahelyet?
Az attól függ, mert ha találnál nyugodtabb munkát több pénzért, akkor nem mennék vissza az anyóshoz.
Amúgy 1 évet kell dolgozz ahhoz, hogy gyedet kapj, ezt az 1 évet érdemesebb lenne ledolgozni és utána a babával próbálkozni, vagy legalább fél évet dolgozni az 1 évből, úgy táppénz. Nehéz, azt mindenképp vedd számításba, ha esetleg nem mész vissza "anyósodhoz" és próbálkoztok a babával és terhes leszel, de nincs munkád, mert nem találtál, akkor terhesen szinte senki se fog már alkalmazni. Nem tudom mit tanulsz, de friss diplomásként is nagyon nehéz elhelyezkedni. Lehet hónapokig kell munkát keress, addig nem mernék a babával se próbálkozni, mert ugye kell ledolgozott 1 év. Egyébként a 365 biztosított napnak nem kell folyamatosnak lennie, a szülést megelőző 2 éven belül kell meglennie.
Köszönöm a választ.
Ha legelsőre összejön a baba, akkor is bőven meglenne a 365 biztosított napom.
A suli miatt sem gond, szerencsés helyzetben vagyok, hiszen már várnak a leendő munkahelyemen. Számítanak rám 3-4 év múlva (is).
Sajnos biztosan nem találok olyan munkahelyet, ahol többet keresnék anyóséknál. Mivel még nincs diplomám, szakmám, (vagyis az van, de logisztikai ügyintéző nem leszek) így csak a minimálbérre számíthatok. Ezért is nagy a dilemmám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!