Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak ezen az oldalon gyűlnek...

Csak ezen az oldalon gyűlnek össze vagy tényleg ennyi nő nem tud spontán teherbe esni?

Figyelt kérdés
Megfigyeltem,hogy pl a teherbeesés témakörben minden 2. kérdés arról,hogy kinek hányszor nem sikerült a lombikos,egyebes teherbeesés,felsorolnak többfélét,nem ismerem ezeket.Ennyire sok meddő és kevésbé termékeny nő van?
2013. máj. 1. 17:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg ilyen nő van sajnos.
2013. máj. 1. 17:44
 2/16 A kérdező kommentje:
és ez a sok fogamzásgátló,az esetleges korábbi abortuszok és a késői gyerekvállalás miatt van?
2013. máj. 1. 17:51
 3/16 anonim ***** válasza:
73%

Sokan vannak, de ezen az oldalon az én megfigyelésem szerint nagyon sok azoknak a nőknek a száma, akik nagyon korán feladják a spontán teherbeesést, mert már 4-5 hónap után azt keresik, hogy hol a hiba, kiben vagy miben és egyből rágörcsölnek, jön a naptármódszer, az ovulációs teszt, meg a felesleges, idő előtti tesztelgetés. Holott hol van az megírva, hogy 1-2 hónap alatt teherbe lehet esni? Én soha nem görcsöltem rá, jó, nagyon szerettük volna, rossz volt, mikor újra meg újra megjött a vérzésem, de csüggedtem el, továbbra is szexeltünk, amikor kedvünk volt hozzá, nem a babacsinálás tette ki a mindennapjainkat és 7 hónap alatt össze is jött.

Nagyon sokan meg már paráznak, pedig valójában az orvosok is csak 1 évi sikertelenség után szokták javasolni, hogy akkor nézzenek a dolgok hátterébe, hogy miért is nem sikerül.

És itt most senkit nem akartam megsérteni, csak én ezt tapasztalom itt az oldalon, hogy valójában túl korán elkezdenek aggódni, hogy valami nem stimmel.

Akik azért annyira küszködnek, lombikoznak, ott már azért régóta tartó sikertelenség áll a háttérben és nyilván nekik nagyon nehéz.

2013. máj. 1. 17:54
 4/16 anonim ***** válasza:
79%
Egyrészt, aki könnyen teherbe esik, az nem jön ide kérdezni :) Másrészt: 21 éves vagyok, kereken 1 éve próbálkozunk, de sajnos még nem estem teherbe. Sajnos nekem egyértelműen a tabletta a ludas (4 évig szedtem, és teljesen felborította a hormonrendszeremet, most azon szenvedünk, hogy helyretegyük). Számos nőről tudok, aki ugyanúgy a fogamzásgátló miatt szenved hormonzavarral, ami előtte nem volt. De közrejátszat valóban az abortusz és a késői gyermekvállalás is (ismerősömék most várnak ikreket, 10 év és 6 lombik kellett hozzá, pedig 30 évesen kezdtek próbálkozni).
2013. máj. 1. 17:56
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen sajnos sok ilyen van.

És nem feltétlen van az abortusz, fogamzásgátló és egyéb ilyen dolgok miatt. Van olyan aki alapból esik nehezen teherbe. A mostani abortuszok már nem olyanok hogy azzal nem lehet teherbe esni, már fejlettebb az orvostudomány és sokkal biztonságosabb utána újra meglehet próbálni, ha már akarják.

Ennek igazából az okát nem tudni, a késői gyerekvállalás sem lehet rá ok, mert 30 év felett is lehet gyereket vállalni gond nélkül, ez sem lehet az oka.

2013. máj. 1. 17:58
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

rengetegen vannak, a meddőségi központok tele vannak olyan párokkal, akiknek évek óta nem sikerül teherbe esni.

de ez nem feltétlenül a nők hibája, legalább annyi férfinak van problémája, mint nőnek.

2013. máj. 1. 18:03
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
En nem szedtem (a ferjemmel a kapcsolat elejetol) fogamzasgatlot 6 eve mar..Es mikor ugy gondoltuk hogy johet,3 eve akkor ovukor voltunk egyutt(akkor neztem utana hogy is van a teherbeeses,mikor jo egyutt lenni..stb) ossze is jott,majd elveteltem 6 hetesen,nagyon nagy fajdalom volt.Atzan ra 2 evre ujra sikerult,ismet veteles.Akkor derult ki hogy PCOS-om van,mindenfele vizsgalatunk volt.A PCOS kivetlevel minden eredmeny tokeletes volt.Majd mileott elkezdtek volna a kezelest egy cikluson at figyeltek hogy van e peteeresem (45-100 napos ciklusaim voltak az elso veteles ota..) ,es vegul 2-3 honap utan a vervetel pozitiv volt,aztan vartuk hogy megjojjon es elkezdjuka kezelesemet illetve a tovabbi vizsgalatokat amikor nem jott meg..:) Mar 24 hetes vagyok.Mi meg fiatalok vagyunk (25-26),nem szedtem fogamzasgatlot es nem volt abortuszom,szoval van akinek nehezen jon ossze sajnos..:(
2013. máj. 1. 18:05
 8/16 anonim ***** válasza:
79%
Alapból az kérdez akinek van problémája ez az oldal lényege.
2013. máj. 1. 18:08
 9/16 A kérdező kommentje:
Jól van nem kell belém kötni,csupán érdeklődtem,nehogy már baj legyen,teherbeesés témakörben lehetne szimplán arról is kérdezni,mikor legyenek együtt.
2013. máj. 1. 18:18
 10/16 A kérdező kommentje:
Csak feltűnt.A többieknek köszönöm a választ!
2013. máj. 1. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!