Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek miért romlik meg...

Szerintetek miért romlik meg a párkapcsolatok nagy hányada a gyermek születés után?

Figyelt kérdés
Itt most olyan kapcsolatokra gondolok, amik jól működtek a gyerek születése előtt, és közös döntés volt a baba is. De miután megszületett a gyerkőc, megromlottak?

2013. ápr. 30. 21:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
67%
Anyuka elfelejti,hogy nem csak anya,hanem nő és feleség is.nem foglalkozik apukával,sem magával,nincs szex,igénytelen lesz,nincsenek kettesben töltött programok.Esetleg apuka nem akar semmiben segíteni,mert úgy gondolja minden a nő dolga.Általában ezért.
2013. ápr. 30. 22:02
 12/21 anonim ***** válasza:
Amit a korábbi hozzászólók felsoroltak indoknak szinte mindegyikkel egyetértek. Kezdődik ott, hogy van aki az anyaságot minden elé helyezik és hanyagolja a férjét. Én nagyon nem értek egyet például azzal, hogy a gyermek helye hosszútávon a szülői ágyban van. Persze a legelején érthető, amikor sokszor kell kelni, de ha ez tartós, akkor a férfi vagy kiszorul a nappaliba, vagy még éjjel sem lehet a saját ágyában kettesben a feleségével, ami szerintem nagyon fontos. Vagy ha a gyerek születése után teljesen elmaradnak a kettesben töltött programok, legyen az egy vacsora, egy mozi vagy egy rövid hétvége. Mindemellett sokat változik a szülők élete. Anyagilag is rosszabbul fognak kijönni, mert az anya nem kap teljes fizetést, sok családnál ez is gond, mert el kell dönteni miből vesznek el. A gyerek sok új feladattal is jár, ennek a felosztása is feszültséghez vezethet, főleg ha apuka nem veszi ki a részét. Szerintem nagyon sok indok együttesen vezet el ahhoz, hogy megromlik egy kapcsolat.
2013. ápr. 30. 22:26
 13/21 anonim ***** válasza:
15%
Ha az anyuka napi 24 órából 23-at ébren van, és a maradék 1 órát is három részletben tudja végig aludni, akkor nem a sexen és a sminkelésen jár az esze, hanem örül, hogy él. Gyerek kisajátítása? Barátnőm férje 1 havi D-vitamint adagot adott be egyszerre a babának. Mehettek az ügyeletre kimosni a gyomrát. Csoda, hogy jó darabig nem merte ráhagyni?
2013. ápr. 30. 22:31
 14/21 anonim ***** válasza:
Jó utolsó azért szerencsére nem csak ilyen szélsőséges példák vannak. Ez a milliárdból az egy.
2013. ápr. 30. 22:40
 15/21 anonim ***** válasza:
Azért tartósan nem igaz, hogy csak 1 órát alszanak az anyukák, ki sem bírnák:) Persze az első idők nagyon húzósak, de kb. fél éves korára a legtöbb gyereknek beáll a napirendje és az alvási ideje. Előtte nekem se volt magamra annyi időm, mint korábban, de utána szép lassan minden visszarendeződött. Hibát pedig mindenki követhet el, anyuka is és apuka is. Nem hiszem, hogy apukát el kell tiltani a gyerekétől azért, mert nem volt tisztában valamivel. Én az elejétől bevontam a férjemet is minden gyerekkel kapcsolatos dologba, ezért pontosan tudja mit hogy kell. A férfiak is alkalmasak arra, hogy gondoskodjanak a saját gyermekükről.
2013. ápr. 30. 22:42
 16/21 anonim ***** válasza:
31%
Én mondjuk pont ezért is vezetném be a Holland modellt is a gyed-ben. Egy évig csak az anya, utána egy évig pedig csak az apa lehetne otthon gyed-en.
2013. ápr. 30. 22:46
 17/21 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk apuka munkamániája miatt.

A fejébe vette, hogy ha ő nem hajt és dolgozik napi 16 órát, akkor éhen fogunk halni. :(

Persze nem így van, de nem tudom meggyőzni.

Reggel elmegy és a gyerek még alszik, hazajön, addigra már alszik. Folyton fáradt, nem igényel semmit tőlem. Ha van egy kis ideje, akkor imádott kislányával van, aztán ennyi.

Én igyekszem adni magamra, nem terhelem és nem piszkálom,a gyerek és a lakás körül mindent én intézek, mégsem jó soha semmi.

Mostanra belefásultam és nem érdekel...

2013. ápr. 30. 23:35
 18/21 anonim ***** válasza:
17-es ez olyan borzasztó lehet, hogy csak a legjobb szándék vezeti, hogy gondoskodjon rólatok, és mégis a legfontosabbtól foszt meg titeket, saját magától. Talán ha visszamész dolgozni akkor javul majd a helyzet.
2013. máj. 1. 07:02
 19/21 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem azokat a kapcsolatokat teszi tönkre ami eredetileg sem volt oké. Ez nem biztos, hogy feltűnik a feleknek, mert egyszerűen nincs olyan "vészhelyzet" vagy megterhelő szituáció ahol kiderülne hogy 1. számíthatnak egymásra 2. empátiával bírnak a másik felé 3. támogatni tudják egymást a rossz szituációkban is.

Legtöbbször ezek nem derülnek ki hiszen együtt élnek mondjuk, eljárnak dolgozni , eljárnak szórakozni ha úgy gondolják pozitív élményeket gyűjtenek együtt (és nem negatívakat vagy stresszeseket) akkor és ott szexelnek (nagyjából) ahol akarnak, beszélgetnek mert van rá idő stb stb.

Nem éri őket különösebben nagy vész, betegség akármi ( vagy úgy mondom,nem ez a jellemző).

És akkor ebbe a nagy tökélybe érkezik egy baba aki bizony onnantól az idő figyelem 100% át követeli/követelné magának. Főleg eleinte.

Rázuhan a 2 emberre a felelősség, a visszafordíthatatlanság élménye (azon túl hogy persze örülnek neki de ha ordít sír megnyugtathatatlan, ha csak a szülői ágyban nyugszik, ha anya fáradt és kimerült meg mondjuk apa is na akkor nehéz pozitivan szemlélni a dolgokat).

És ilyenkor fény derül szerintem arra ha valójában apuka háta közepére nem kívánt egy problémás helyzetet, ha nem képes empátiával fordulni a felesége meg a gyereke felé de fordítva is igaz lehet ez anyukára is, hogy nem látja be pl. hogy apuka reggeltől estig "hajt értük" csak saját szempontjait nézi miszerint ő ül otthon a bőgő gyerekkel, meg 24 órás szolgálatban.

Ez egy nehéz helyzet tud lenni és bajban ismerszik meg a másik...ilyenkor látszik hogy van akinek könnyebb kilépni a helyzetből.

Szóval ez egy erőpróba a kapcsolatnak.

2013. máj. 1. 07:32
 20/21 anonim ***** válasza:
szánalmas ez a lepontozás,fáj az igazság ugye?
2013. máj. 1. 09:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!