Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » NEM vitaíndító kérdés, de:ti...

NEM vitaíndító kérdés, de:ti mit tennétek, ha olyan országban élnénk, ahol a baba születése után 6 héttel vissza KELL menni dolgozni?

Figyelt kérdés
2009. szept. 27. 18:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
92%
Hát ha a munkahelyemen van biztosítva gyermekmegörző az én babámnak is, akkor lehetséges nem csinálnék belőle problémát. Pláne ha az országban ez lenne a megszokott, úgyse lenne más választásom.
2009. szept. 27. 18:32
 2/17 anonim ***** válasza:
89%

nem értem a kérdést, milyen alternatívák vannak? bébiszitter, vagy gyerekmegőrző, vagy munkanélküliség, vagy hazaköltözés, vagy nyomor?

tudod, ha muszáj, akkor örömmel...legjobb lehetőség otthon valakit fogadni, aki vigyáz rá, amíg dolgozol. ha tényleg nincs más alternatíva, akkor ne aggódj, csináld ahogy a többiek. lehetsz jó anya attól, hogy dolgozol. teljes állásban, vagy részidőben kell dolgozni?

2009. szept. 27. 18:40
 3/17 anonim ***** válasza:
67%

Nem szeretnék olyan országban élni. El sem tudnám képzelni, hogy 6 hetesen más vigyázzon a lányomra.

De ha ilyen országban születtem volna, akkor biztos ez lenne nekem is a természetes és nyugodtan ráhagynám másra.

ha magyarként kellene ott laknom, akkor hazaköltöznék vagy csak úgy vállalnám a babát, ha a férjem keres annyit, hogy ne kelljen visszamennem. egy cég és karrier sem ér annyit, hogy a babámat más nevelje.

2009. szept. 27. 18:40
 4/17 A kérdező kommentje:
A bébiszitter az egy lehetőség,van pár magyar lány,akit ajánlanak.De nekem azért mégis furcsa,hogy a 7-8 hetes babám egy idegennel legyen...mégha csak napi 5-6 órát is...Vagy htb.azaz háztartásbeli leszek,de a férjem nem keres még olyan jól...
2009. szept. 27. 18:43
 5/17 anonim ***** válasza:
72%

Visszamennék dolgozni. Ahol én élek, a nok a baba két honapos koraban visszamennek dolgozni. Remekul meg van oldva a bolcsode vagy hivatasos bébiszitter ( dajka) kérdés, ha bébiszitterhez kell vinned, az allam havonta nem kevés pénzzel tamogat, hogy ki tudd fizetni.

persze lehet azt mondani, ez nem egészséges a baba-mama kapcsolat szempontjabol, de ugy vélem, 3 évig otthon maradni még egészségtelenebb ... ( tyhuu, miket fogok emiatt kapni, de vallalom :))

2009. szept. 27. 18:44
 6/17 anonim ***** válasza:
77%
szerintem nem egészségtelen, sőt jó a három év otthon, de nem mindenki engedheti meg magának sem itthon sem máshol. ha dolgozni kell, akkor marad a bébiszitter, ahogyab írod, nyugi szerettettel mindent meg lehet oldani és ha a férjed jobban keres majd, akkor bepótolod az együtt töltött időt. biztos fájdalmas lesz az elején otthagyni, de kérpótol majd a kisangyal, ha hazaérsz és az a létbiztonság, amit a két állás ad. és hosszútávon majd csak lesz alternatíva, otthoni munka, vagy könnyebb anyagiak, stb.
2009. szept. 27. 18:49
 7/17 anonim ***** válasza:
40%
Úgy terveznék, hogy a férjem keresse a pénzt, én pedig otthon legyek a babával. Kell alatt gondolom azt érted, hogy nem tartják fenn a munkahelyet, és hogy nincs más támogatás, ugye? Mert ha tényleg KELL, azaz minden állampolgárnak muszáj dolgoznia, olyat még nem hallottam, de akkor az valami elég despota állam lehet, ott nincs kec-mec, tehát én is visszamennék dolgozni. Pontosabban nem élnék ilyen országban, senki kedvéért. Még a nagy szerelem kedvéért sem.
2009. szept. 27. 19:46
 8/17 anonim ***** válasza:
Ez melyik országban van?
2009. szept. 27. 19:57
 9/17 anonim ***** válasza:
83%
Ahol ez megszokott, ott nem tehetnék mást. Ha eleve ott nőttem volna fel, akkor már erre lennék szocializálva. Ha csak felnőtt koromban költöztem volna oda, akkor ugye ennek tudatában vállalnék ott gyereket. Biztos nem lehet könnyű ilyen esetben, de ha nem lehet mást tenni, akkor ez van. A többi gyerek is felnő abban az országban, valószínűleg ezzel nyugtatnám magam.
2009. szept. 27. 20:27
 10/17 anonim ***** válasza:
77%

Hazaköltöznék :)) Bár itt is ha nem dolgoztam előtte x évet akkor csak gyesre lennék jogosult, abból meg nem lehet gyereket nevelni, vagyis marad a férj fizetése.

Én valószínűleg előre spórolnék (ha tudom h gyermeket szeretnék) úgy hogy 1 évig otthon lehessek vele és közben ne haljunk éhen.

Egyébként nem vállalnék gyereket.

El se tudom /tudtam volna képzelni h a pinduri babámat egész napra másra bízzam!!! Nincs az az isten...

Most 2 éves, még mindig kicsit összeszorul a szívem arra a gondolatra hogy 2 hó múlva bölcsis lesz...de ez van.

2009. szept. 27. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!