Mire kaptam 31 ezer Ft-ot? Február végefelé szültem, múlt héten kaptam meg az anyaságit. A többire azt mondták május végén kapom meg egybe.
Valószínűleg a februári családi és a tört gyes.
Pontosabbat akkor tudunk mondani, ha tudjuk melyik nap született, igényeltél-e gyest vagy gyedet kapsz és hogy hányadik gyerek ill. egyedülálló vagy-e vagy sem.
Ha kapsz sms-t, vagy internetbankban meg tudod nézni, hogy milyen jogcímen kaptad, pl. gyermeknevelési segély x összeg, családtámogatási ellátások x összeg, valami ilyesmi néven szerepel. Elképzelhető, hogy mégis sikerült hamarabb elszámolniuk.
Ha februárban szültél és igényeltél gyest is a családi mellé, akkor szerintem ez a februári családi és gyes összege. A családi arra a hónapra is megjár, amelyikben szülsz, akkor is, ha a hónap utolsó napján szültél, a gyes pedig részarányosan.
A márciusi és áprilisi családit és gyest pedig szerintem májusban kapod meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!