Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Családosok, milyennek ítélitek...

Családosok, milyennek ítélitek meg saját helyzeteteket (anyagi, erkölcsi és bármilyen más téren)?

Figyelt kérdés
Szerintetek melyek a gyermekes családok fő problémái ma Magyarországon? Milyennek látjátok a jövőtöket? Hány gyermeket vállaltatok, illetve hány gyermeket szeretnétek vállalni? Nincs jó vagy rossz válasz, egy dolgozatot írok éppen, ahhoz kellene, minden válasznak örülök és köszönettel fogadom!

2013. ápr. 28. 14:48
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Neked is nagyon köszönöm! :-)
2013. ápr. 28. 18:55
 12/21 anonim ***** válasza:

Jól állunk anyagilag. Tudunk félretenni, nyáron megyünk 2 hétre nyaralni.

Egy gyerekünk van, egyenlőre nem is szeretnénk többet. Én szeptemberben megyek vissza dolgozni, úgyhogy jelenleg az a legnagyobb problémánk hogy hogyan fogjuk megoldani az oviba és a hazajutást. Emiatt nagyon szeretnék részmunkaidős munkát találni. Úgy gondolom, ezzel nem vagyok egyedül az országban....

Erkölcsi helyzetünk... ezt nem igazán értem. Nem lopunk-csalunk, annyi a fizetésünk ami után adózunk, a gyerekünknek azt tanítjuk hogy másokat tartson tiszteletben.

2013. ápr. 28. 20:00
 13/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm, utólsó! :-)

Kérdésemet leginkább úgy értettem, családosként mennyire érzitek mások megbecsülését - nagycsaládosok pl. gyakran találkoznak negatív megnyilvánulásokkal - és hasonlók. Bármi, ami eszedbe jut, fontos neked.

2013. ápr. 28. 20:07
 14/21 anonim ***** válasza:

12-es vagyok: mi meg pont azért kapjuk a beszólásokat, mert (még) egyke a lányunk :-) Társadalmi szempontból úgy gondolom, a 2 gyerek az elfogadott.

Sok segítséget kapunk nagyszülőktől olyan formában, hogy imádnak az unokával lenni és mi élünk is ezzel. Ez is sokakban ellenérzéseket vált ki. Nem sokszor, hetente-két hetente pár órát, szóval nem nekik szültem :-) De manapság az a nézet az elfogadott, hogy egy anyának a gyerek 3 éves koráig kutya kötelessége 0-24ben a gyerekkel lenni.

2013. ápr. 29. 20:20
 15/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm, utólsó! :-) Milyen érdekes a világ: nektek beszólnak, hogy egyke a lányotok, nekünk meg beszólnak, hogy három gyerkőc van, ráadásul nem egészen két évente jöttek, szóval egyik kicsi, másik pici... :-) Úgy látom, mindig akad valaki, aki jobban tudja, mit hogyan kéne csinálni.

Az, hogy heti néhány órát mamáznak a gyerekek, szerintem mindenkinek csak jót tesz. Nem azt mondom, hogy egy pár hónapos kisbabát kell a nagyszülőkre hagyni (én mondjuk nem is tudtam volna, hiszen kizárólag szopiztak) de amióta nagyobbak (4 és fél a legnagyobb) nagyon szeretnek mamához menni és igen, mi is kihasználjuk, szerintem havi egy este pár órás kiruccanás (egy mozi, egy vacsi valahol, ilyesmi, de hazaérünk 11 körül, mire a kicsi újra szopit kér) nem csak hogy belefér, hanem kell is.

Köszönöm a válaszod! :-)

2013. ápr. 30. 06:30
 16/21 anonim ***** válasza:

Legfőbb baj szerintem a pesszimizmus! Nagymamám átélte a második világháború minden borzalmát, sváb származásúként a háború utáni szörnyűségekben is része volt. Mégis várta haza 2 kisgyerekkel több éven keresztül a nagyapámat, aki végül 1947-ben jött haza a hadifogságból. Ő megjárta Szibériát, éhezett, mégis 6 gyereket vállaltak be erre a világra, tisztességgel felnevelve. Mesélte, hogy bármilyen szegénység volt, mindig volt mit enni (még ha kevés is, és minden napra ugyanaz a krumpli vagy bab jutott). Húst havonta egyszer, ha láttak. Mégsem panaszkodtak, remélték, hogy lesz jobb. Dolgoztak szorgalommal, gyereket neveltek tisztességgel.

Mi is hasonlóan próbálunk élni. Voltunk már sokkal rosszabb helyzetben is, de nem adtuk fel.

Férjem 30 éves agronómus, most másoddiplomás egyetemi képzésre jár, reméljük, megtérül majd a belefektetett idő, pénz és energia. Én 34 éves vagyok, két pedagógusi diplomával rendelkezem, most gyeden vagyok. Két gyermekünk van. Harmadikat nem szeretnénk egyelőre, mert nekem tetszik a nagyobb, 4-5 év korkülönbség, aztán persze lehet, hogy megbánjuk, mert kifutok az időből.

Egy szegényebb megye kisvárosában élünk, az itteni átlaghoz képest jól, az országos viszonylatban a középső réteg alján. Pénzügyeink rendezettek, pontosan kiszámítottak. Nincsenek nagy tartalékaink, de nem jelent gondot kifizetni a 70ezres házhitelt havonta. Minden költést pontosan vezetek egy excel táblázatba, tudom, mire mennyi mehet, beosztással élünk. Egy évben többször van lehetőségünk 1-1 napos távolabbi kirándulást megszervezni, illetve mindig van 1 hét nyaralás.

Erkölcsi megbecsülés szempontjából szerencsénk van, itt még számít a "diplomás, jól kereső" ember.

Ennyi jutott most eszembe, remélem, elég. :-)

2013. ápr. 30. 08:53
 17/21 Golan Trevize ***** válasza:
Szerintem csinálj egy online kérdőívet, azt tedd ki ide, a válaszokat is könnyebben össze tudod majd gyűjteni.
2013. ápr. 30. 09:00
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Kedves utólsó előtti válaszoló, a gondolataink nagyon összecsengenek. Épp azon gondolkodtam én is, hogy nagyszüleim közvetlenül a háború után gyakorlatilag a semmire házasodtak, egy bérelt kunyhóban laktak egy tanyán, reggeltől estig robotoltak, mégis bevállaltak három gyereket és becsülettel fel is nevelték. Két diplomás és egy jó szakmunkás lett a gyerekeikből.

2013. máj. 1. 06:27
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszi, utólsó, lehet hogy megcsinálom!
2013. máj. 1. 06:28
 20/21 anonim ***** válasza:

16-os válaszoló vagyok.

Én meg örülök, hogy ebből a kérdésből nem lett vita, irigykedés.

Szeretem olvasni az ilyen válaszokat, pislákolni, világítani kezd a remény, hogy van még értelmes, szorgalmas, törekvő réteg itt ezen a fórumon.

2013. máj. 1. 06:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!