Akik külföldön élnek/ dolgoznak?
Akik külföldön élnek miért mentek ki? Apuka/ anyuka külföldi? Munka miatt? Melyik országban laktok? A gyerekek már ott születtek? Milyen kint élni? Miben nagyon más?
Akiknek apuka kint dolgozik mi a munkája? Miért nem mentetek vele?
Bocsi, hogy ilyen sok a kérdés és lehet, hogy nem is mind értelmes, csak érdekelni.. :)
6 éve élek Padovában, majdnem 4 éve született a kislányom. Munka miatt költöztem ki, illetőleg rokonok is vannak, szegről végről vannak olasz felmenőim (bár szegről végről németek meg lengyelek is vannak :D).
Sokat járok haza Magyarországra, apuka is magyar, de nem vagyunk házasok.
Hogy miben más? Ezt estig tudnám sorolni, nem tudom mire gondolsz. Mivel tényleg rendszeresen járok haza, ezért nem kell olyanokat hinni, hogy pl erős akcentusom van (van egy barátnőm, aki évente egyszer, ha hazatéved Magyarországra, ő Németországban lakik és kezdi elfelejteni az anyanyelvét), vagy véremmé vált a tipikus olasz mentalitás (bár itt északon ez nem annyira jellemző, az inkább délebbre van).
Kislányom 2 nyelvű, én vele szigorúan csak magyarul beszélek, illetőleg sok magyar mondókát is tanítok neki, nagyon szeretem az anyanyelvem és fontosnak is tartom, hogy a kislányom is vigye tovább. Különben meg a nagyszülőkkel meg apukával is csak magyarul tud beszélni, már csak ezért is fontos.
Olaszul persze ugyanúgy tud, körülöttünk mindenki olaszul beszél, mióta megszületett, heti 1 alkalommal jön hozzánk egy babysitter, aki szintén olasz. Meg ugye az óvoda.
Nagyon szeretek itt élni, szeretem ezt az egész életet, az embereket, a kultúrát meg tényleg mindent. Természetesen az, hogy sokat járok haza gondolom erősen sugallja azt is, hogy Magyarországot is szeretem, a szüleim is ott vannak, az egyik testvérem is ott él (másik Angliában), meg persze barátok stb.
Fontolgatod esetleg, hogy külföldre költözöl? Vagy férjed/élettársad menne ki dolgozni? Csak azért kérdem, mert akkor lehet tudnék valamiben tanácsot adni vagy bármiben segíteni :)
Köszi, hogy írtatok :-)
Igen fontolgatom egy picit ;) lehet, hogy jobban járnánk... csak az a gond, hogy beszéljük a nyelvet, de nem túl jól és tutti, hogy olyan elveszetek lenénk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!