Ilyen esetben fizetnétek az orvosnak?
A szülésednél ott volt, ez a lényeg. Arról senki sem tehet, hogy épp ügyeletben volt. Akkor is bement volna hozzád, ha otthon van, és telefonon üzennek neki, nem?
Teljesen lényegtelen ez ügyben, hogy mennyire volt komplikált a szülésed. Szerencsére gyors, viszonylag könnyű volt, ahogy írtad. De bármi lehetett volna, a dokid ott volt, és megoldotta volna. (hála Istennek nem kellett)
Én biztos adnék neki ebben az esetben is. Persze az meglehet, hogy kevesebbet, mint előre gondoltam volna, ha már egyszer nincs fix tarifája.
Még akkor is, ha nem terveznék még egy szülést, a lelkiismeretem nem hagyna. Ha felkérem szülésre, illik fizetni.
Megáll az eszem!!! Már néha azt gondolom a válaszolók nagy része orvos.... :S :S :S
"ha a terhesgondozásra rendesen, havonta járok hozzá (10ezer ft/alkalom), nem kér fix összeget a szülésért" -milyen rendes ember, még kikötései vannak...
Hát kedves Kérdező, tudod mit? Én is azt gondolom, hogy igen erős túlzás lenne még ezek után teletömni pénzel, hiszen már eddig is ha jól számolom legalább egy 100-ast hagytál nála, ráadásul gondolom számla nélkül..
És még csak be se kellett hívni, és mondhat bárki bármit, ez azért FONTOS szempont, mert épp bent volt!
Legyünk már reálisak emberek! Persze sokan megtehetik, hogy tömik az orvosokat, de most komolyan, eddig adtál kb 100 ezret, be se kellett hívni, és komplikáció sem volt. Ha egy cseppnyit jófej az emberke, el se fogadná. MIRE IS??? Hogy "végignézte" a szülésed?
Más lenne akkor a helyzet, ha mondjuk van egy komplikáció, vagy be kell utaznia a kórházba miattatok. Akkor adnék neki pl 30-40 et,mert akkor az lenne a reális,(vagy ha életet ment) de így nem gondolnám, hogy kéne, ahogy Te is érzed ezt.
Az emberek félnek, fizetnek sok pénzt hogy a "legjobbat" kapják, és mivel ehhez szoktak az orvosok, már így működnek. Hát mi pont ezt szívtuk meg. (megmondom őszintén, nálunk ráment egy emberélet,nem volt nekik sürgős a dolog..de ez most nem tartozik ide)
Dönts szíved szerint, de én ebben az esetben maximum egy hálás KÖSZÖNÖMÖT mondanék meg valami ajándékcsomagot adnék jelképesen. Ő is ember, Te is az vagy. Az ő dolga, a szakmája hogy segítsen,erre esküdött. És ha korrekt ember nem sértődik meg.
Üdv, minden jót! És persze Gratulálok a Babádhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!