Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyen esetben fizetnétek az...

Ilyen esetben fizetnétek az orvosnak?

Figyelt kérdés
04. 07én szültem. A dokimról tudni kell, hogy ha a terhesgondozásra rendesen, havonta járok hozzá (10ezer ft/alkalom), nem kér fix összeget a szülésért. Én mindig hozzá jártam, a terhesség végén már gyakrabban is, szóval nem kis összeget hagytam nála. Amikor bementem szülni (reggel 6:20), épp ügyeletes volt. A kislányom 7:25kor, tehát egy órára rá meg is született gyorsan, nagykönyv szerint. Gátmetszés nem volt, belülre kaptam 1 öltést. Ezek után nem tartanám reálisnak, hogy több 10ezer ft-ot fizessek a dokinak. Bár jó orvos és számíthattam rá, úgy érzem, hogy túlzás lenne, viszont tudom, hogy "illik". (Első kislányomnál 40ezer ft-ot adtam neki). 3 hét múlva 6 hetes kontroll, és még mindig gondban vagyok, hogy ciki lenne e nem adni.
2013. ápr. 25. 14:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
38%
Ha felkérted a szülésre akkor elég bunkóság nem adni. Ilyenkor benne van a pakliban, hogy gyorsan szülsz az ügyeleti idejében, de az is hogy életmentő műtétet kell végezni az éjszaka közepén és nem szoktak a "tarifában" igazán nagy különbséget tenni még azok sem akik előre megmondják. Egyébként nem tudom mekkora kórházban szültél, de pl. ahol én szültem ott egyszerre legalább 3 orvos van bennt és ha nem fogadtam volna fel az orvosomat, akkor hiába lett volna éppen ő is ügyeletes a rezidensnél szültem volna.
2013. ápr. 25. 16:01
 12/14 anonim ***** válasza:
Megkérted, ott volt. Valamennyit kellene neki adni. Gondolj a jövőre is. Már 2* nála szültél, nem csalódtál benne. Mi lesz ha 3. babát is akarsz esetleg valamikor? Nem hozzá fogsz járni?
2013. ápr. 26. 07:35
 13/14 anonim ***** válasza:

A szülésednél ott volt, ez a lényeg. Arról senki sem tehet, hogy épp ügyeletben volt. Akkor is bement volna hozzád, ha otthon van, és telefonon üzennek neki, nem?

Teljesen lényegtelen ez ügyben, hogy mennyire volt komplikált a szülésed. Szerencsére gyors, viszonylag könnyű volt, ahogy írtad. De bármi lehetett volna, a dokid ott volt, és megoldotta volna. (hála Istennek nem kellett)

Én biztos adnék neki ebben az esetben is. Persze az meglehet, hogy kevesebbet, mint előre gondoltam volna, ha már egyszer nincs fix tarifája.

Még akkor is, ha nem terveznék még egy szülést, a lelkiismeretem nem hagyna. Ha felkérem szülésre, illik fizetni.

2013. ápr. 26. 07:57
 14/14 anonim ***** válasza:
63%

Megáll az eszem!!! Már néha azt gondolom a válaszolók nagy része orvos.... :S :S :S

"ha a terhesgondozásra rendesen, havonta járok hozzá (10ezer ft/alkalom), nem kér fix összeget a szülésért" -milyen rendes ember, még kikötései vannak...

Hát kedves Kérdező, tudod mit? Én is azt gondolom, hogy igen erős túlzás lenne még ezek után teletömni pénzel, hiszen már eddig is ha jól számolom legalább egy 100-ast hagytál nála, ráadásul gondolom számla nélkül..

És még csak be se kellett hívni, és mondhat bárki bármit, ez azért FONTOS szempont, mert épp bent volt!

Legyünk már reálisak emberek! Persze sokan megtehetik, hogy tömik az orvosokat, de most komolyan, eddig adtál kb 100 ezret, be se kellett hívni, és komplikáció sem volt. Ha egy cseppnyit jófej az emberke, el se fogadná. MIRE IS??? Hogy "végignézte" a szülésed?

Más lenne akkor a helyzet, ha mondjuk van egy komplikáció, vagy be kell utaznia a kórházba miattatok. Akkor adnék neki pl 30-40 et,mert akkor az lenne a reális,(vagy ha életet ment) de így nem gondolnám, hogy kéne, ahogy Te is érzed ezt.

Az emberek félnek, fizetnek sok pénzt hogy a "legjobbat" kapják, és mivel ehhez szoktak az orvosok, már így működnek. Hát mi pont ezt szívtuk meg. (megmondom őszintén, nálunk ráment egy emberélet,nem volt nekik sürgős a dolog..de ez most nem tartozik ide)

Dönts szíved szerint, de én ebben az esetben maximum egy hálás KÖSZÖNÖMÖT mondanék meg valami ajándékcsomagot adnék jelképesen. Ő is ember, Te is az vagy. Az ő dolga, a szakmája hogy segítsen,erre esküdött. És ha korrekt ember nem sértődik meg.

Üdv, minden jót! És persze Gratulálok a Babádhoz!

2013. ápr. 26. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!