Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Okostelefon egy 6 évesnek,...

Okostelefon egy 6 évesnek, szerintetek?

Figyelt kérdés

Saját telefonja van, de még olvasni sem tud. Nagyrészt akkor játszik vele, tölt le játékokat, amikor kedve szottyan.

Véleményetekre lennék kíváncsi, mennyire jó döntés ez a szülők részéről.

2013. ápr. 23. 19:02
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Korainak tartom.
2013. ápr. 23. 19:04
 2/8 anonim ***** válasza:
71%
10 év alatt nem adnék telefont egy gyereknek. Ha valami fontos dolog van, ott az iskolai telefon, azon kívül meg úgyis otthon van (vagy barátoknál, de ott meg a szülőknek van telefonjuk).
2013. ápr. 23. 19:07
 3/8 anonim ***** válasza:
33%

Én oda szoktam adni a 4 éves lányomnak az Iphonet.

Karácsonykor megveszem az újat, ő megörökli ezt.

Fényképez vele, mesétcnéz rajta, térképet nézegeti...

2013. ápr. 23. 19:08
 4/8 A kérdező kommentje:
Félreértés ne essék, szerencsére nem én vagyok a szülő.
2013. ápr. 23. 19:08
 5/8 zabmester ***** válasza:
82%
Az én fiam ősszel lesz hat éves. Nagyon profin játszik a telefonommal, de eszem ágában sincs, hogy sajátot vegyek neki. Semmi szüksége rá, nem is azért fontos neki, mert TELEFON, hanem csak a játékok miatt. Akkor kap majd telefont, ha tényleg szüksége lesz rá, és tud is vele felelősséggel bánni. Úgy értem, ha már felfogja, hogy nem lehet össze-vissza telefonálgatni, mert pénzbe kerül, ha megérti, hogy fizetős játékokat nem töltünk le, mert az is pénzbe kerül, stb. Meg úgy egyáltalán, kétlem, hogy tudna rá vigyázni egy ennyi idős gyerek.
2013. ápr. 23. 19:09
 6/8 anonim ***** válasza:

Nagyon korainak és feleslegesnek tartom. Mert hát így van ahogy írták, attól még, hogy a szülőkét tudja használni, nem feltétlenül kell, hogy legyen még sajátja.

A nagyfiam 10 évesen kapott először mobilt, most 12 évesen pedig lecseréltük egy okostelefonra, a régit a 9,5 éves öccsének adta. Nekik már jól jön, ha osztálykirándulásra, táborba mennek, és tudunk velük beszélni telefonon.

Ha elengedem őket otthonról valahova, nyugodtabb vagyok, ha van nálunk telefon.

Ebben az esetben a telefonnak célja van, míg egy 4 éves esetében ez még csak céltalan szórakozás, felesleges, és ha túlzásba viszi már ilyen korban a virtuális játékokat, még káros is a fejlődésére nézve.

2013. ápr. 23. 19:44
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem még később sem. Idővel elakarja majd vinni ide oda aztán elhagyja vagy megverik érte.
2013. ápr. 23. 19:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Telefont sem vennék ekkora gyereknek, érettségi előtt sem okostelefont,sem laptopot vagy tabletet vagy notebookot
2013. ápr. 23. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!