Egy provokatív bölcsis kérdés?
Az általam ismert 3 eset közül kettőben az anyuka unatkozott otthon a gyerekkel, ezért minél hamarabb vissza akart menni dolgozni, annak ellenére hogy teljesen biztos vagyok benne, hogy anyagilag egyáltalán nincsenek rászorulva. A harmadik esetnél azt tudom, hogy az anyuka unatkozott, az anyagi helyzetüket nem ismerem teljesen.
Nem gondolom, hogy olyan buta lennék. Teljesen megértem a 14:55-ös válaszadót, aki ismerve a saját lányát úgy döntött, hogy bölcsibe adja. Gondolom őt is sokan megszólták, hogy elfoglalja mások elől a helyet. Pedig ő is a gyermekéért tette...
És még annyit, hogy aki gyereket vállal, mondjuk másodikat, az tisztában van vele, hogy egy gyerek mennyibe kerül. Nem kellene előre megfontolni, hogy be tudnak-e vállalni még egy gyereket?
Nekem most még csak egy lányom van. Nagyon számolom minden hónapban a pénzt, hogy kijöjjünk belőle. Azt is tudom, hogy jobb lenne neki, ha lenne testvére. Viszont amíg erre nem lesznek megfelelőek a körülményeink nem is gondolunk másik gyerekre...
Tudom hogy le leszek pontozva de leírom.3 gyerekem van. Ezért is tartom hülyeségnek ezt a minél kisebb korkülönbség téma mert bizony lehet hogy egy gyerek annyira aktív eleven és nehezebben leköthető hogy 2 éves kora körül bizony egész embert kíván a lekötése. Én megértem hogy ez már nem megy anyukának ha ott van egy pici baba is mellette.
Ezért is kellene inkább kicsit kivárni és nem 1 éves baba mellé vállalni a következőt mert ha nyugis egy helyben ülős viszonylag könnyen leköthető lesz 2 éves kora körül akkor az tök jó de ha nem akkor jön ez a szöveg hogy "nagyon igényelte a társaságot" . Szerintem ez butaság, ha anyuka egyedül lenne rá akkor meg tudná oldani hogy lekösse és ne "rosszalkodjon" otthon (társaságba is járhatnak természetesen, de EGYÜTT nem egyedül a gyerek). Így annyi történik hogy a bölcsiben lekötik a gondozók meg a többiek és nem anyukának kell.
Én nem hiszek ebben hogy egy 2 évesnek élettani szükséglete a napi 8 óra bölcsi. Ovisnak, annak már igen, mivel ott már együtt játszás van, de a bölcsi leginkább gondozó és ellátó hely, és ott a kicsik egymás mellett játszanak, ritka az hogy konstruktívan együtt.
A másik oldal amikor muszáj visszamenni dolgozni az anyagiak miatt az egy tök más kategória vagy a munkahelyi kényszerűségből miszerint elküldenek ha nem mész vissza.
Senkitől nem várható el hogy 25 ezer ft-ból éljen meg gyerekkel együtt.
Szerintem azért sem egyforma a két szituáció, mert elősegítheti a testvérféltékenységet, ha az anyuka otthon van a kisbabával, a nagytesó meg bölcsibe megy. Hiszen a nagynak (aki még mindig elég pici, ha bölcsis korú) az jön le, hogy most itt a kistesó, anya csak vele akar foglalkozni egész nap, ezért ő napközben ki van téve a lakásból. Azt talán könnyebben elfogadja, hogy anyának dolgoznia kell, ezért megy ő bölcsibe (bár ez sem egy ideális állapot, inkább egy szükséges rossz)
Egyetértek a 13-as válaszolóval, nem biztos, hogy minden családnál optimális kis korkülönbséggel gyerekeket vállalni, mert nagyon nem egyszerű megoldani, hogy két (vagy több) pici gyerekre elég idő, energia és szeretet jusson egyenként. És abban is egyetértek, hogy egy 1-2 éves gyereknek bizony nem igénye, hogy napi 8 órában távol legyen a szüleitől, vagy ha igen, akkor ott valami gond lehet otthon. Szerintem 3 éves korig a szülőknek le kell tudniuk kötni a gyereket, és bőven elég nekik annyi közösség, amennyi időt a játszótéren töltenek pl.
Én ismerem magunkat, és a gyerekemet is, 14 hónapos és nem egy egyszerű eset, teljes embert kíván, ha mellette itt lenne egy újszülött is, akkor azt hiszem mind a két gyerek hiányt szenvedne valamiben, ezért pl. nálunk sem lenne ideális a kis korkülönbség, ezért várunk még 3-4 évet a kistesóval. Sokszor megkaptuk már, hogy ez önzőség, de igazánól nem az, mert elsősorban a gyerek és a leendő kistesó érdekében várunk még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!