Egy provokatív bölcsis kérdés?
Gyakorlatilag mi anyagi okok miatt választottuk a bölcsit.
Két fizu elég hármunkra, még négyünkre is elég lenne, de a gyes borzalmasan kevés, a gyerek gyógyszerére/oltására nem elég.
Vagy visszamegyek 2 év után vagy kereshetek új állást. Éljen az új munka törvénykönyv és Orbán Viktor!
Azt tesz veled a munkáltatód amit nem szégyel... :-(
Nekem 2 gyerekem van, a Lányom 2,5 éves, bölcsis szeptember óta. A Fiam fél éves (október elején született). A Lányomat nem azért adtuk bölcsibe, mert itthon már terhes volt a jelenléte vagy mert jött a kistesó, hanem azért, mert láttuk rajta, hogy itthon egyszerűen már nem bírjuk kellően lekötni, kielégíteni az igényeit. Egészen tavaly tavasztól naponta 2x vittük le a játszótérre vagy motorozni vagy bicajozni, mert ha itthon voltunk, csak a rosszalkodáson járt az esze (ami természetes is az ő korában, mivel ilyenkor a legkíváncsibbak), a mondókázás, olvasás, játékok már nem kötötték le. Nagyon élveztük az együttléteket, jó volt a friss levegőn lenni, nagyokat játszani, kirándulni. De láttam rajta, hogy mennyire jól érzi magát a kortársai között. Ekkor beszéltük meg a Férjemmel, hogy próbáljuk meg a bölcsit a közösség miatt. És bevált. Első pillanattól nagyon élvezte, a gondozók is csodálkoztak, hogy mennyire ügyesen és gyorsan beszokott.
Amikor megszületett a Tesó, természetesen itthon volt 2 hétig, de a végén, mikor látta, hogy Öcsi eszik-alszik, akkor már unatkozott és egyre többet emlegette a bölcsit, a gondozókat, a csoporttársakat. Azóta is imádja a bölcsit. Délelőtt 9 után visszük és az elején 3 órakor mentem érte, de kérte, hogy maradhasson tovább, így 4 körül megyek érte. Utána közös program vagy kettesben vagy Öcsivel hármasban, amíg Apa dolgozik. Most, hogy itt a jó idő, megyünk a játszóra és 6-ig minimum együtt játszunk, míg a Fiam nagyot durmol a babakocsiban.
Szóval én nem azért adtam bölcsibe, mert kényszer hatása alatt álltam, mert vissza kell mennem dolgozni és nem is a Kistesó miatt, hanem hosszas mérlegelés után a gyerek érdekeit szem előtt tartva hoztuk meg a döntést. Ja és azt el is felejtettem, hogy tavaly tavasszal-nyáron minden egyes nap fél órát álltunk a bölcsi kapujában és vágyakozva nézett befelé a sok játékra, vidám gyerekre. Ha ez nem így lett volna, talán meg sem fordul a fejünkben a bölcsi:o)
mi pl. az átlagnál jobban élünk így, hogy dolgozok.
de ha csak gyest kapnék akkor az átlag alatt élnénk.
nem tudom hogy lehet összehasonlítani (az utolsó kommentedben) 25E havi bevételt teszem azt 150E havi bevétellel. vagy tudod konkrétan, hogy csak apa keresete miatt élnek az átlagnál jobban?
a kérdésedre válaszolva, szerintem nagyon nem mindegy, hogy azért adja bölcsibe valaki a gyerekét, hogy jobb életet teremtsen neki, vagy azért mert túl nagy gond 2 gyerek. az elsőt érte teszi, a másodikat meg magáért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!