Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet észrevétlenül...

Hogyan lehet észrevétlenül halálra éheztetni egy gyereket?

Figyelt kérdés

Bocsi, ha már volt róla szó, de most olvastam, és mélységesen felháborított..

[link]

Hogyan lehet észrevétlenül halálra éheztetni egy gyereket?Szerdán Agárdon egy súlyosan alultáplált – alig ötkilós – másfél éves gyerekhez riasztották a mentőket.Az első orvos szakértői vélemény szerint a másfél éves kisfiú krónikus alultápláltságban szenvedett: a gyerek kevesebb, mint 5 kiló volt, amikor megtalálták, jóval fejletlenebb, mint a hasonló korú többi gyerek. Állítólag nem azért nem adtak enni a gyereknek, mert nem volt pénzük, hanem azért, mert a szomszédok szerint abban hittek, hogy elég, ha fénnyel táplálják. Sajnos hiába, a csontsovány apróságot nem tudták megmenteni.A nagyszülők is a házban laktak, ám a jelek szerint négy felnőtt jelenléte is kevés volt, hogy észrevegyék, a kisgyerek haldoklik.Információink szerint az agárdi védőnő annak idején tudott arról, hogy az anya terhes, sőt a szülés előtt két nappal járt is a családnál – igaz, az anya még akkor sem árulta el, hogy otthon kíván szülni.A védőnő később már nem jutott be a házba és nem láthatta a gyereket. Több forrásból is úgy értesültünk, hogy a szülők – akik saját maguk felnőtt orvosi ellátást igénybe vettek, és a babával ellentétben ettek is – egy fővárosi orvossal igazolták, hogy kap ellátást a gyerek, a védőnői látogatásokat pedig tértivevényes levélben utasították el.

2013. ápr. 19. 11:45
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
A fényevést a média találta ki, a szomszédok is onnan hallották. Vagy legalábbis nekem eszembe nem jutna fényevésre gondolni ilyen esetben, de lehet csak én vagyok túl fantáziátlan. Egyébként épp most olvastam egy cikket, miszerint valszeg ez a fényevés is hülyeség és lelki okok, meg pszichés zavarok következtében "felejtettek el" gondoskodni a gyerekről. De szerintem ezt sosem fogjuk megtudni, ahogy azt sem, hogy mivel foglalkoztak a szülők, mert a szomszédok számára az is rejtély, hogy honnan sz@rták azt a halom pénzt. Egyébként meg volt olyan, aki azt sem tudta, hogy gyerek lakik ott. Mindenesetre szerintem itt több van a háttérben, mint amennyit eddig megtudtunk, és én őszintén hiszem, hogy a szomszédok tényleg nem tudtak róla, mert olyan nincsen, hogy ennyi ember így nem foglalkozik a másikkal. Ráadásul mind érzékeny nyugdíjas, azok főleg ráérnének foglalkozni ilyesmivel.
2013. ápr. 19. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!