Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Munkahely? óvoda kezdés?...

Munkahely? óvoda kezdés? Nyári óvoda? Hogy lesz majd ez?

Figyelt kérdés
Sziasztok.Április elsején lejárt a gyesem.Jelenleg munkanélküli vagyok,de már is abban a szerencsés helyzetben vagyok,hogy itt a városban,viszonylag közel eladói munkakörbe keresnek embert.Holnap telefonálok az állás miatt.De a bökkenő:úgy terveztük,hogy fiam szeptemberben kezdi az óvodát,már beírattuk de még nem kaptuk meg az értesítést,hogy felvették-e.De most,hogy adódott ez az eladói állás és ha-agyja a jó Isten-,felvesznek,akkor a fiamat beírathatom akár már a jövőhéten oviba és fel is veszik?Vagy hogy kell ezt ilyenkor csinálni?nyáron is van óvoda?családban nem tudjuk megoldani,szóval csak az óvodára számíthatok,de nem tudom hogyan működik ez.segítenétek?felvilágosítás kellene
2013. ápr. 18. 17:29
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha van férőhely, és szobatiszta a fiad, akkor felvehetik azonnal a fiadat, de ha nincs hely, akkor nem fogják hamarabb felvenni. Nyáron pedig van nyári szünet, nálunk júli 29-től augusztus 24-ig lesz most idén.
2013. ápr. 18. 17:35
 2/7 A kérdező kommentje:
értem.és a nyári szünetet hogy lehet megoldani ha a család teljesen kilőve?eszembe jutott már a bébi szitter is de az nekem nagyon fura lenne.meg egyáltalán megérné anyagilag a bébiszitter ha tényleg semmi de semmi megoldást nem találnánk a nyári szünetre.na és ha beteg?Úr Isten,hogy fogom ezt megoldani?nagyon kell az a munka,de nem tudom hogy oldanám meg ezeket a helyzeteket :( (persze abban az esetben ha én leszek az a szerencsés akit felvesznek)
2013. ápr. 18. 17:40
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem sok esélye van, hogy felvegyék, de erre a választ csak az az ovi tudja megadni a választ, ahová mennétek. Holnap reggel hívd fel őket.

Nyári szünet, igen, család, szülők szabadsága, barátok összefognak, felváltva vigyáznak a gyerekekre.

2013. ápr. 18. 17:47
 4/7 anonim ***** válasza:

elméletileg nem mehettek oviba.

úgy van, hogy az idei tanévre tavaly volt a beíratás és március után már nem igazán szokták bevállalni a beszoktatást mert májusban vége a tanévnek, utána ügyelet van majd 6 hét nyáriszünet.

de mindenféleképpen megéri megkérdezni

2013. ápr. 18. 17:49
 5/7 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

komolyan mondom már tiszta gyomoridegem van,pedig még az állás hírdetőjét sem hívtam fel,mert holnap lesz elérhető,de annyira kell a munka és a gyereket is jó helyen szeretném tudni amíg dolgozok. :( tudtam,hogy nehéz lesz ez az időszak,meló hely keresés és óvoda kezdés,de remélem lesz mindenre megoldás :(

2013. ápr. 18. 17:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Én is most iratom be a fiamat, nálunk azt mondta az óvónő, hogy akit idén tavasszal felvesznek, az csak szeptemberben kezdhet, előbb nem. Mi is május végén kapjuk meg az értesítést, hogy felvették-e a gyereket, ugye benne van a pakliban, hogy lehet fel se veszik. Én is megyek vissza dolgozni, május végén jár le a gyedem, kiveszem a szabikat, ami pont szeptemberig fog kitartani, tehát, mikor be kell majd szoktatni az oviba, ha felveszik, nem is tudom hogy oldom meg, mert dolgozni is kell menni, oviba is kellene menni a gyereket beszoktatni, kész rémálom.

Általában augusztusban van szünet minden oviban, de elképzelhető, hogy tartanak ügyeletet, ezt mindenképp az oviban kérdezd meg, ha felveszik a kisfiad.

Ugye a beszoktatásnál az is gond, hogy az első napokban el kell hozni délben a gyereket, főleg, ha nem akar még ott aludni. Szóval, nekem is szép lesz, én folyamatos műszakban leszek, a párom meg du. 5-ig dolgozik.

2013. ápr. 18. 18:19
 7/7 A kérdező kommentje:

annyira nehéz ez.ha megtehetném maradnék itthon a gyerekkel,de nem tehetem meg.

meg az az őszinteség hogy teljesen elbutultam ezalatt a 3 év alatt abban az értelemben hogy másból sem álltam ki csak a gyerekemből.meg a fiam is igényli a gyerek társaságot.

szóval nem lesz ez egy egyszerű dolog semmilyen értelemben sem.szinte úgy érzem hogy hozzá kell majd szoknom a felnőtt társasághoz

2013. ápr. 18. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!