Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sok albérletbe miért nem...

Sok albérletbe miért nem lehet gyerekkel költözni?

Figyelt kérdés
Nem értem. Sok helyen már előre ki van írva, hogy gyerekkel nem költözhető. Mitől tartanak ennyire? még azt megértem ha kutyát/macskát nem akarnak de hogy gyerekeket? ugyanúgy ember őis mint más felnőtt.
2013. ápr. 17. 09:21
 1/8 anonim ***** válasza:
94%

Össze firkálja a falat, bútorokat össze fogdossa koszos kézzel, padlószőnyeget lehánnya, le pisili.

Ágyat le pisili.

Ha bent motorozik, vagy autókat tologat a parkettán azt felkarcolja....

Na már most amit letesz az ember kaukciót, pl nem fedezi 1 szoba parkettázását, festését, új kanapé árát...

2013. ápr. 17. 09:26
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert a gyerek jó eséllyel összefirkálja a falat, vagy leönti kakaóval (és nem, ez nevelés kérdése egy másfél évesnél), akár még a bútorokban is kárt tehet. A másik meg, hogy rendszeresen előfordul, hogy a család megszorul, nem tudja fizetni az albérletet, még a rezsit sem, és akkor még a tulajdonos érzi magát rosszul, ha ki akarja tenni őket a gyerekkel. Tudom, a legtöbb család nem ilyen, de sajnos ebből is van szép számmal, és sokan nem szeretnének kockáztatni.
2013. ápr. 17. 09:28
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Mert nem tud kirakni gyerekestül. Mert elvileg gyereket nem rakhat az utcára ki.

Mi úgy oldottuk meg, hogy állandóra be is jelentsen minket a bölcsi-ovi miatt, hogy - persze ehhez kellett a tulaj intelligenciája, nyitottsága és segítőkészsége,- a szerződésben benne van minden és van még melléklete is, az az befogadó nyilatkozat van és minden tisztán le van benne írva, stb....Ezeket mind közjegyzővel okiratba foglaltuk, (kb. 12ezer forint volt, de a felét a tulaj fizette) és így védve van, hiába vagyunk bejelentve gyerekestül. Ha elmegyünk, esetleg kirak, kötelesek vagyunk kijelentkezni, ha nem tesszük, intézkedhet, de úgy, hogy nem kell hosszú hónapokat a bírósággal vesződnie, mert pont erre van a közokirat. Persze nem kell ettől aggódnia, mert mi tényleg ki fogunk jelentkezni, ha elmennénk...

2013. ápr. 17. 09:28
 4/8 A kérdező kommentje:
De pl ha nem bútorozott a lakás akkor azokban nem tehet kárt. Az meg csak nevelés kérdése hogy összefirkálja e a falat. De egyébként is egy tisztasági festést illik csinálni ha kiköltözik onnan az meber. (függetnül attól hogy firkás e a fal vagy se)
2013. ápr. 17. 09:31
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ohh, nem az a kérdés, hogy összefirkálja a falat vagy sem...

hanem az itt a lényeg, amit a harmadik írt: hogy nem tud kitenni gyerekkel!

Mellettünk lakott egy gyerekes család, és nem fizettek semmit, a főbérlő meg sehogy sem tudta kirakni őket, mert (főleg) a gyerekek miatt védve van az albérlő.

Ha nincs ilyen-olyan spéci szerződés, akkor egy lump gyerekes család addig élősködhet, amíg csak akar.

Egy baj van, hogy a normális gyerekes családokat meg nem védi igazán semmi, pl. az előítéletektől (azok miatt, akik olyanok mint pl. a mi szomszédaink voltak). :(

2013. ápr. 17. 09:35
 6/8 anonim ***** válasza:
91%
Hát igen. Én is 2 gyerekkel lakok albérletben, 3 éves és 22 hónapos. Igaz összefirkálták a falat, de büntit kaptak, megtanulták, hogy nem szabad. Ki lett meszelve. Rendesen fizetünk mindent, mindig időre. Nincs is semmi konfliktus a tulajjal. De szerettünk volna kivenni egy családi házat, egyből mondta a közvetítő, hogy a tulaj gyerekeseknek nem adja ki. Na, meg az az első kérdés, hány évesek a gyerekek? Mert ugye nem mindegy, hogy kisgyerek, vagy egy tinédzser!
2013. ápr. 17. 09:40
 7/8 anonim ***** válasza:
53%

Nem kell engedni, hogy a gyerekkel bejelentkezne a bérlő állandó lakcímre a bérletbe.

Aztán senki nem tiltja meg, hogy a gyerekkel kitegyék ha nem fizet.

2013. ápr. 17. 13:09
 8/8 zabmester ***** válasza:

Én az esetek többségében csak bútorozott lakások esetében látom, hogy gyerekkel nem lehet menni. Ezt még értem is, félti a tulaj a bútorait (bár némelyiken nem sok féltenivaló van, olyan förtelmes cuccokat képesek bepakolni, hogy hihetetlen, azokon inkább csak segítene, ha valaki lepisilné). Bútorozatlannál meg csak akkor szoktam ilyet látni, ha eleve olyan feltételekkel adja ki valaki, hogy az nem is nagyon passzolna egy gyerekes család életviteléhez. Pl. hogy csak tanítási időre adja ki, nyárra nem, itt egyértelműen a diákokat célozza meg.

Azt még nem tapasztaltam, hogy a falakat annyira féltenék, nálunk legalább is mindig úgy volt, hogy frissen festve kaptuk meg a lakást, és ugyanígy kellett visszaadni. Akár össze van firkálva a fal, akár nincs, így illik átadni a lakást, na meg a szerződésben is benne szokott lenni.

2013. ápr. 23. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!