Sok albérletbe miért nem lehet gyerekkel költözni?
Össze firkálja a falat, bútorokat össze fogdossa koszos kézzel, padlószőnyeget lehánnya, le pisili.
Ágyat le pisili.
Ha bent motorozik, vagy autókat tologat a parkettán azt felkarcolja....
Na már most amit letesz az ember kaukciót, pl nem fedezi 1 szoba parkettázását, festését, új kanapé árát...
Mert nem tud kirakni gyerekestül. Mert elvileg gyereket nem rakhat az utcára ki.
Mi úgy oldottuk meg, hogy állandóra be is jelentsen minket a bölcsi-ovi miatt, hogy - persze ehhez kellett a tulaj intelligenciája, nyitottsága és segítőkészsége,- a szerződésben benne van minden és van még melléklete is, az az befogadó nyilatkozat van és minden tisztán le van benne írva, stb....Ezeket mind közjegyzővel okiratba foglaltuk, (kb. 12ezer forint volt, de a felét a tulaj fizette) és így védve van, hiába vagyunk bejelentve gyerekestül. Ha elmegyünk, esetleg kirak, kötelesek vagyunk kijelentkezni, ha nem tesszük, intézkedhet, de úgy, hogy nem kell hosszú hónapokat a bírósággal vesződnie, mert pont erre van a közokirat. Persze nem kell ettől aggódnia, mert mi tényleg ki fogunk jelentkezni, ha elmennénk...
Ohh, nem az a kérdés, hogy összefirkálja a falat vagy sem...
hanem az itt a lényeg, amit a harmadik írt: hogy nem tud kitenni gyerekkel!
Mellettünk lakott egy gyerekes család, és nem fizettek semmit, a főbérlő meg sehogy sem tudta kirakni őket, mert (főleg) a gyerekek miatt védve van az albérlő.
Ha nincs ilyen-olyan spéci szerződés, akkor egy lump gyerekes család addig élősködhet, amíg csak akar.
Egy baj van, hogy a normális gyerekes családokat meg nem védi igazán semmi, pl. az előítéletektől (azok miatt, akik olyanok mint pl. a mi szomszédaink voltak). :(
Nem kell engedni, hogy a gyerekkel bejelentkezne a bérlő állandó lakcímre a bérletbe.
Aztán senki nem tiltja meg, hogy a gyerekkel kitegyék ha nem fizet.
Én az esetek többségében csak bútorozott lakások esetében látom, hogy gyerekkel nem lehet menni. Ezt még értem is, félti a tulaj a bútorait (bár némelyiken nem sok féltenivaló van, olyan förtelmes cuccokat képesek bepakolni, hogy hihetetlen, azokon inkább csak segítene, ha valaki lepisilné). Bútorozatlannál meg csak akkor szoktam ilyet látni, ha eleve olyan feltételekkel adja ki valaki, hogy az nem is nagyon passzolna egy gyerekes család életviteléhez. Pl. hogy csak tanítási időre adja ki, nyárra nem, itt egyértelműen a diákokat célozza meg.
Azt még nem tapasztaltam, hogy a falakat annyira féltenék, nálunk legalább is mindig úgy volt, hogy frissen festve kaptuk meg a lakást, és ugyanígy kellett visszaadni. Akár össze van firkálva a fal, akár nincs, így illik átadni a lakást, na meg a szerződésben is benne szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!