Baba cuccainak kifőzése - mit rontottam el? Abszolút kezdő vagyok!
Pár nap múlva (elvileg) jön a baba, gondoltam ma kifőzöm a cumikat, cumisüvegeket, a kölcsönkapott mellszívókat, mellbimbóvédőt, stb. Miután kiszedtem a vízből a dolgokat (kb. 5 percig voltak a zubogó vízben - ahogy a használati utasításban olvastam), és elkezdtek száradni a cuccok (konyharuhára és papírtörlőre fektettem őket) elkezdett rajtuk megjelenni egy fehér réteg.
Ez mi??? Vízkő lehet? Mit tudok ez ellen tenni?, így nagyon csúnyák... Kézzel le lehet törölni, illetve a mellbimbóvédőket hideg vízben is elmostam, úgy már "tisztának" tűntek, de a többi cuccal mit csináljak?
Köszönöm a segítséget előre is!
Tiszta textil pelenkával töröld át őket.
Sajnos a kifőzéa után mindig így lecsapódik rajta a vízkő, matt, karcos lesz!
Ezért találták fel a mikrós sterilizálót, abban nem lesz vízköves, karcos, nem kell a forró vízből halászni a dolgokat, na meg van ami nem bírja a kofőzést, pl. Az orrszívó, csak a mikrózást
Ó, köszi a válaszokat, most akkor kicsit megnyugodtam.
Akkor légyszi még áruljátok el azt is, hogy nektek milyen sterilizálótok van? Vagy hogy melyik jó ebből?
Ez pl. gagyi lehet?
Egy-két csepp ecetet tegyél a kifőző vízbe, nem lesz vízköves a cucc.
Sem a szaga, sem az íze nem lesz ecetes és szépek maradnak a dolgok.
A mikrós sterilizáló is jó, ha veszel, akkor arra figyelj, hogy a magassága jó legyen, beférjen a mikródba. Én belefutottam, nem fért be, vissza kellett vinnem a boltba. :(
Nagyon köszi a válaszokat, sokat segítettetek!
Közben egy másik kérdésnél olvastam, hogy a főzés tönkretette egy kismama Pesztonka márkájú elektromos mellszívóját - és naná, hogy én is olyat kaptam kölcsön a barátnőmtől. Ezzel kapcsolatban van esetleg nektek is tapasztalatotok?
Így lehet, hogy tényleg ez a folyadék lesz a jó megoldás, aztán majd meglepetjük magunkat valamelyik nagyszülővel egy mikrós sterilizálóval is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!