Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Baba cuccainak kifőzése - mit...

Baba cuccainak kifőzése - mit rontottam el? Abszolút kezdő vagyok!

Figyelt kérdés

Pár nap múlva (elvileg) jön a baba, gondoltam ma kifőzöm a cumikat, cumisüvegeket, a kölcsönkapott mellszívókat, mellbimbóvédőt, stb. Miután kiszedtem a vízből a dolgokat (kb. 5 percig voltak a zubogó vízben - ahogy a használati utasításban olvastam), és elkezdtek száradni a cuccok (konyharuhára és papírtörlőre fektettem őket) elkezdett rajtuk megjelenni egy fehér réteg.

Ez mi??? Vízkő lehet? Mit tudok ez ellen tenni?, így nagyon csúnyák... Kézzel le lehet törölni, illetve a mellbimbóvédőket hideg vízben is elmostam, úgy már "tisztának" tűntek, de a többi cuccal mit csináljak?

Köszönöm a segítséget előre is!

2013. ápr. 15. 14:16
 1/10 anonim ***** válasza:
77%

Tiszta textil pelenkával töröld át őket.

Sajnos a kifőzéa után mindig így lecsapódik rajta a vízkő, matt, karcos lesz!

Ezért találták fel a mikrós sterilizálót, abban nem lesz vízköves, karcos, nem kell a forró vízből halászni a dolgokat, na meg van ami nem bírja a kofőzést, pl. Az orrszívó, csak a mikrózást

2013. ápr. 15. 14:18
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem rontottad el, mint első is írta kifőzés után ilyen lesz. Tényleg jobb a mikrós sterilizáló, ügyesebb is, nem kell fazéknyi vizet forralni hozzá, beleöntesz kb. 2 dl vizet és 5 percig mikrózod a cuccokat 900 watton (vagyis hát típusonként kicsit más lehet az idő/víz/watt). Használtan már elég olcsón tudsz venni. Ha már kifőzés után törölgeted őket, vagy átöblíted, akkor már nem steril. Igaz, azt sem kell túlzásba vinni, nekem a csecsemős mondta még a kórházba amikor mondtam neki, hogy a bimbóvédőt nem sterilizáltam, hogy ugyan anyuka, a baba sem steril - és csapból folyó forró vízzel elöblítette. Semmi baja nem lett a babámnak.
2013. ápr. 15. 14:24
 3/10 A kérdező kommentje:

Ó, köszi a válaszokat, most akkor kicsit megnyugodtam.

Akkor légyszi még áruljátok el azt is, hogy nektek milyen sterilizálótok van? Vagy hogy melyik jó ebből?

Ez pl. gagyi lehet?

[link]

2013. ápr. 15. 14:34
 4/10 anonim ***** válasza:

Egy-két csepp ecetet tegyél a kifőző vízbe, nem lesz vízköves a cucc.

Sem a szaga, sem az íze nem lesz ecetes és szépek maradnak a dolgok.

A mikrós sterilizáló is jó, ha veszel, akkor arra figyelj, hogy a magassága jó legyen, beférjen a mikródba. Én belefutottam, nem fért be, vissza kellett vinnem a boltba. :(

2013. ápr. 15. 14:35
 5/10 anonim ***** válasza:
Citromlevet tegyél a vízbe és nem lesz vízköves.
2013. ápr. 15. 14:36
 6/10 anonim ***** válasza:
Én Chicco fertőtlenítő folyadékot használtam. Felöntöd vízzel, beleteszed a cuccokat egy fél órára, utána leöblíted hideg vízzel és már kész is. Ezzel a módszerrel gyönyörűek maradtak :)
2013. ápr. 15. 14:44
 7/10 anonim ***** válasza:
Teljesen jó amit belinkeltél, itt nem igazán vannak különbségek a márkák közt, tulajdonképpen egy zárt műanyagedény mindegyik, ennyi. A méretet viszont tényleg nézd, mérd le a mikródat belül minden irányba, és aszerint vedd. Nekem Avent van, ezt kaptuk, és épphogy belefér a mikrónkba.
2013. ápr. 15. 14:49
 8/10 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, még annyit, hogy a Chicco folyadék is jó tényleg, csak elég erős az illata, és én szülés után kifejezetten rosszul voltam tőle hetekig, így akkor nem is használtam.
2013. ápr. 15. 14:50
 9/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi a válaszokat, sokat segítettetek!

Közben egy másik kérdésnél olvastam, hogy a főzés tönkretette egy kismama Pesztonka márkájú elektromos mellszívóját - és naná, hogy én is olyat kaptam kölcsön a barátnőmtől. Ezzel kapcsolatban van esetleg nektek is tapasztalatotok?

Így lehet, hogy tényleg ez a folyadék lesz a jó megoldás, aztán majd meglepetjük magunkat valamelyik nagyszülővel egy mikrós sterilizálóval is. :)

2013. ápr. 15. 15:07
 10/10 anonim ***** válasza:
Az elektromos sterilizalot ajanlom, ha gyakran kell hasznalni, nekem tapszeresek a fiaim, es valamelyik cumit nem szabad mikrozni. Tescoban KB 7000 egy el. gözsterilizalo.
2013. ápr. 15. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!