Anyukák, nagyon bántót mondtam? Ti megsértődtetek volna?
Barátnőm lánya 1,5 éves. A férje a terhesség alatt munkanélküli lett, azóta nem talált munkát (erről elég eltérő véleményem van, mint a bnőmnek, de nem akarok összeveszni vele). Emiatt több, mint 1 éve a nagyszülőknél laknak: a nagyszülők a nappaliban, barátnőmék a szobában. Anyagilag nagyon rosszul állnak, télen barátnőm és a gyerek nálunk aludt majdnem 2 hónapot mert nem tudtak rendesen fűteni.
Barátnőm most hétvégén kérdezte, hogy én mit tennék. Elmondtam, hogy visszamennék dolgozni, a gyerek lenne az apjával és a nagyszülőkkel. Erre teljesen kiakadt, hogy milyen szívtelen vagyok, ha anya lennék nem beszélnék ilyen marhaságokat. Aztán elviharzott, azóta nem veszi fel nekem a telefont.
Mit tegyek? Kérjek tőle bocsánatot?
Ne kérj! Te elmondtad a véleményed, vagy megfogadja, vagy sem, de ezen ha megsértődik akkor sajnálom
Nèha fáj az igazság!
Nem, nem mondtál bántó dolgot.
Nem, nem sértődtem volna meg, de nagyon rosszul esett volna.
De azért, mert igazad van.
Én anya vagyok. Ha a férjemnek nem lenne munkája ilyen hosszú ideje, akkor én is keresnék és amelyikünk hamarabb talál, az elmegy dolgozni, a másik meg ellátja a gyereket.
Nem vagy szívtelen.
Ha emiatt megszakad a barátságotok, akkor nagyon gyerekes a barátnőd, már bocs.
Akkor sértődtem volna meg, ha te a véleményedet a kérdezésem nélkül mondod. Bár azon se kellene, mert egy barát azon nem sértődik meg, ha a barátja elmondja a véleményét.
Kérdező, nem bántót mondtál, hanem olyan megoldást javasoltál, ami ebben a helyzetben jó lehet. Semmi nem írja elő, hogy a két szülő közül az anyának kell GYES-en lenni, 2007-ben 10 000 apuka volt GYED-en vagy GYES-en pl. Magyarországon.
Szóval nem te vagy szívtelen, és nem te beszélsz marhaságot Kérdező, hanem a barátnód hord vaskalapot.
Nem mondtál semmi bántót szerintem érzi hogy igazad van ezért viharzott el..
Egyébként én is visszamennék a helyében dolgozni,nekem 2 gyerekem van a kicsi két éves korában visszamentem dolgozni mert a gyes éhen halni is kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!