Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Én vagyok az egyetlen, aki...

Én vagyok az egyetlen, aki azért nem akar 2 gyereket, mert nem tudnék nekik külön szobát biztosítani?

Figyelt kérdés
Szerintem nagyon fontos, hogy majd kamasz korában, meg egyébként is, legyen egy kis magánszférája. Egyébként csak minimum 4 év korkülönbséggel tudnék szülni.
2013. ápr. 13. 11:28
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
40%
Ha ezért nem szülsz másodikat akkor nem akarsz igazán.nem lesz semmi baja ha együtt van a testvérével,úgy is lehet kis rése a szobában ami az övé,de a te dolgod.
2013. ápr. 13. 11:35
 2/17 anonim ***** válasza:
87%
Nekem biztos nem ez lenne az ok. Én a testvéremmel nőttem fel 1 szobában. Egészen 24 éves korunkig együtt laktunk, 25 cm volt az ágyaink között. Én lány, ő fiú-2 év korkülönbség. Én vagyok az idősebb. Semmi gondunk nem volt, nagyon jó tesók voltunk, vagyunk. Nem mondom,hogy nem lett volna jobb külön, de mindenünk megvolt, és a legfontosabb a szeretet, és az, hogy ha valamit a szülőknek nem akartál elmondani, akkor ott volt egy tesó. Az egykék nem tanulják meg, hogy osztozni, alkalmazkodni hogyan kell. Szerintem, ha több gyereket nem szeretnél, akkor ne ez legyen a kifogás. Hidd el, lehet 2 sőt, akár 3 tesó is egy szobában. A 4 év még szerintem pont belefér, hogy együtt tudnak felnőni.
2013. ápr. 13. 11:36
 3/17 A kérdező kommentje:
az a baj, hogy lehet, hogy nem 4, hanem 5 vagy 6 év is lesz köztük. egyébként nekem nem volt külön szobám, pedig nagyon szerettem volna. de lehet, hogy van akit tényleg nem zavar. nem tudom, most elbizonytalanítottatok...
2013. ápr. 13. 11:42
 4/17 anonim ***** válasza:
61%

Bátyám és köztem 9 év van, és egy szobában voltunk jó ideig.

Ez volt, ezt fogadtuk el. A gyerek alkalmazkodóképes, csak a szülő hajlamos néha eltúlozni.

Amúgy, ha ez az indokod, akkor valóban nem vágysz másik babára.

Lányom és tesója között legalább 5 év lesz, és ha akkorra nem lesz nagyobb lakásunk (aminek jelenleg kicsi az esélye), akkor egy szobájuk lesz.

S persze tinikorban én is örülnék majd, ha lenne magánszférájuk, de még senki nem halt bele, ha a tesóval lakott egy szobában (akármennyi is köztük a korkülönbség).

2013. ápr. 13. 12:05
 5/17 anonim ***** válasza:

Nem vagy egyedül, én is így gondolom.

Itt van a kérdésem, kaptam sok választ rá!

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

2013. ápr. 13. 12:18
 6/17 anonim ***** válasza:
26%
Én megértelek Téged. Aki hasonlóan hozzám alapból is elég antiszociális és különben is saját szobája volt, az nehezen gondol bele, milyen lenne, ha a gyerekei is ilyenek lennének, de ők csak egy szobán tudnának osztozni. Elhiszem, hogy vannak olyanok, akik ketten, hárman voltak egy szobában, de az emberek különbözőek, mindenkinek más a térigénye, a szociáltsága. Én már akkor is nagyon kiakadok, ha valaki a megítélésem szerint túl közel jön hozzám, mikor magyaráz nekem valamit. Akkor hogyan tudnék osztozni vkivel egy szobán, amikor örülhetek, hogy ott csak én vagyok egyedül, végre csend van, senki nem beszél? Na mind1, nem ez a lényeg, én magamból kiindulva szintén inkább várnék vele, mert nem tudhatom, milyen típusú gyerekek lesznek.
2013. ápr. 13. 12:28
 7/17 JanoviczkiFerencné ***** válasza:
25%
Én erdészházban nőttem fel egykeként, 14 évesen azért mentem kollégiumba, hogy ne legyek egyedül, imádtam ott lenni, imádtam, hogy mindig van társaságom, van kihez szólni. Inkább már felnőtt koromban gondoltam abba bele, hogy ha úgy hozza az élet, hogy nincs saját lakásom, akkor bármikor vissza tudok menni a szülői házba, gyerekestől, férjestől, van hely. De ez sok-sok idő még a te gyerekeidnek.
2013. ápr. 13. 12:39
 8/17 anonim ***** válasza:
48%
Persze nem lehet tudni milyen típusú ember lesz, de mi van, ha utál majd egyedül lenni? Tehát erre nem lehet alapozni, sőt magunkból sem lehet kiindulni. A gyerek alkalmazkodik, ha a szülő nem csinál belőle nagy flancot.
2013. ápr. 13. 12:58
 9/17 anonim ***** válasza:
35%
persze nyomkodni kell a piros kezet,mert nem tetszik a válasz,szánalom
2013. ápr. 13. 13:07
 10/17 A kérdező kommentje:
egymást pontoztátok le, én nem pontoztam senkit.
2013. ápr. 13. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!