Mennyire kell bejelentve lennem, hogy a baba után a maximális pénzeket kapjam?
Figyelt kérdés
2008. jún. 12. 15:09
2/4 anonim válasza:
Sajnos ez nem ennyire egyszerű.Először is baba születését megelőző egy évet veszik alapu,tehát ha 2008ban jön a baba akkor a 2007es évet nézik-és ez tuti hidd el,mert én most pont ezen megyek keresztül és magamnak talpalok ki mindent a tb-nél,mert megszünt a munkám...szval ha 2009ben jön a baba akkor ezt az évet nézik majd.Ha minden jó összejön én úgy tudom 135ezer bruto most ami adja ,de ez csak akkor ha nem kerülsz táppénzre vagy ilyenek,tehát a szülést megelőző 28napig(szül szabiig dolgozol)ezt sajna kevesen tudják megtenni,mert akkor már elég nyűgös.De ha közbejön valami táppénz ilyenek akkor több mint brutto 180nak kell lenni-én kiszámoltattam ezt bérszámfejtővel tavaly,na és ha ennek a járulékait neked kell fizetni,mert a főnököd épp bejelent de ezt nem vállalja akkor az horribilis összeg.HA van rendes bejelentettséged,tehát magasabb mint az átlag akkor ne kombinálj ezzel,mert nem tudod kiszámítani.Sajnos annyira gyorsan változnak a jogszabályok,hogy most én pl.pont azzal küszködöm,hogy egyáltalán kapjak gyedet,mert kiderült jan.1től munkanélküliről nem lehet gyedre menni,de dec végén mikor ezt mondták nekem,hogymenjek el dolgozni még akkor kb 12hetes voltam-azért ,hogy meglegyen a gyed akkor még senki sem,tudta,hogy két hétre rá változtatnak ezen..Szval a legtutibb ha egy tbhez mégy be,ha lehet ne a teveutcára mert ott nem fognak úgy foglalkozni veled,hanem egy kiredndeltésre és ott felvilágosítanak a saját helyzetedhez képest.Sajnos abban nem biztos,hogy tudnak segíteni,hogy pontosan mennyit fogsz kapni,mert ugye ezekből az összegekből még adózni kell-mindből a tgyásból a gyedből és a gyesből is ez tuti,csak nem mindegy,hogy milyen adósávba tartozol és ezt az ott ülő nénike nem tudja megmondnai,mert van egy programjuk amihez csak a bérszámfejtőknek van hozzáférésük.Deminden másban tudnak segítseni,hogy h,hogy jössz ki a legjobban.nekem legalább is nagyon sokat tudtak.
3/4 A kérdező kommentje:
köszi a segítséget! egyenlőre 90re vagyok. még csak épp hogy látszik az uh-on a bébi úgyh próbálok minél előbb beszélni a főnökömmel!
2008. jún. 12. 15:21
4/4 anonim válasza:
Az utolsó válaszoló vagyok...ha esetleg nem akarja feléemelni úgy tudom ha egy magasabb juttatást kapsz dec 31ig akkor az is beleszámít!!Esetleg kérd meg,hogy adjon egy magasabb összeget -ezek több száz ezres összegek,de te visszadod...legalább is nekem tavaly ezt javasolták még a tb-nél de erre is kérdezz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!