Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másnak is dolgozik külföldön...

Másnak is dolgozik külföldön a férje és megvonták tőle a családit meg a gyest itthon?

Figyelt kérdés
Nekem németbe dolgozik,de ő nem igényelte meg ott,meg nem is tudtuk eddig hogy onnan kérheti,viszont a MÁK itthon egyszerűen megvonta amikor a második babám született és nem kapok semmit.Csak azért mert a férjem külföldön van még 3 hónapig fölösleges odakint igényelnünk.Kihez lehet fordulni ilyen esetbe?Az államkincstárnál a nő nagyon bunkón beszélt velem,és már 1 hónapja halogatja az ügyemet,hogy várjak mert még el kell bírálni,erre ma azt mondja egy hónap után hogy még nem is továbbította az igénylésemet.Szórakozik velem.Kihez lehet ilyen ügyben fordulni?
2013. ápr. 2. 18:18
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
65%

Pont emiatt vonták meg tőled, mert nem volt munkaviszonyod, így nem Magyarország az elsőszámú illetékes kifizető ország, hanem a férjed révén Németország.

Erről határozatot kellett volna kapnod. Ha nem kaptál, telefonálj addig, míg megkapod. Enélkül nem tudsz mire hivatkozni.

Ha meg letelik a férjed kinti munkája, újra igényeld meg itthon, akkor már kell kapnod.

És Németországban is nyújtsátok be a kérelmet, mert igaz nem holnap kaptok pénzt, hanem hosszú hónapok múlva, de akkor egy kisebb vagyont.

És ez nektek jár. Ne mondjatok le róla.

2013. ápr. 2. 20:03
 22/29 A kérdező kommentje:
Elképesztő!De miért tart 90 napig míg elbírálják?Ennyi sok külföldi ügyük lehet?Attól még beszélhetnének az emberrel tisztességesen.Olyan mintha úgy gondolnák hogy na ennek a férje biztos jól keres az anyuka meg dögöljön meg itt a gyerekeivel.pedig ha tudnák hogy nem jómodjából megy el az ember külföldre és nélkülözi a családját hónapokig.Mert itt nem tud annyit keresni hogy egy albérletet kifizessen és ellása a gyerekeket.:-((
2013. ápr. 2. 20:04
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Nemzetközi ügyekkel nemcsak Budapesten foglalkoznak. Van Győrben is, nekünk ott intézik az ügyünket.
2013. ápr. 2. 20:04
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nem 90 napig tart az ügy, hanem sokkal tovább.

Mi tavaly január végén adtuk be a papírokat, és Karácsonyra kaptunk pénzt.

Igen, sajnos a férjek nem önszántukból hagyják otthon a családjukat. Mindennek megvan az ára :(

2013. ápr. 2. 20:06
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

Győrben csak osztrák-magyar ügyintézés van, a kérdező meg Németországot írt...

A családtámogatásoknál sorrend van felállítva arra, mi alapján dől el, honnan folyósítják az ellátást. Elsődlegesen a kereső tevékenység szerinti állam. Ha apuka kint dolgozik, anyu itthon gyesen van, akkor a kinti állam. Ha mindkettő dolgozik, külön országban, akkor a gyermek lakóhelye a döntő.

2013. ápr. 2. 20:30
 26/29 anonim ***** válasza:
47%
Én egyik ismerősöm példáját tudom 2 havonta kap Ausztriából ellátást 5 gyermek után 2000 egypár eurót, itthon nem kap semmit csak fél áron esznek a gyerekek az óviba, suliba.
2013. ápr. 2. 21:27
 27/29 anonim ***** válasza:
45%

Szia

az én férjem is kint dolgozik, és jár a magyar családi és gyes.

A kinti családi is jár, és abból a magyart levonják, így kapom.

Jár neked, ne hagyd magad.

Ha nem vesztek igénybe semmit kintről, semmi közül hozzá, hogy a férjed hol dolgozik.

Ha kel írj privit, segítek

tegyél panaszt a mák nál és a családügyi minisztériumnál

2013. ápr. 2. 23:12
 28/29 anonim ***** válasza:

Nem tudtam, hogy Győrben csak osztrák-magyar ügyek vannak. Bocsi.

A lényeget már leírták, és én is írtam.

2013. ápr. 3. 13:24
 29/29 Szamy89 válasza:
Akkor is jár ha magyar cégnek dolgozik a férj csak külföldön vagy csak ha külföldinek?
2013. ápr. 23. 21:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!