Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másnak is dolgozik külföldön...

Másnak is dolgozik külföldön a férje és megvonták tőle a családit meg a gyest itthon?

Figyelt kérdés
Nekem németbe dolgozik,de ő nem igényelte meg ott,meg nem is tudtuk eddig hogy onnan kérheti,viszont a MÁK itthon egyszerűen megvonta amikor a második babám született és nem kapok semmit.Csak azért mert a férjem külföldön van még 3 hónapig fölösleges odakint igényelnünk.Kihez lehet fordulni ilyen esetbe?Az államkincstárnál a nő nagyon bunkón beszélt velem,és már 1 hónapja halogatja az ügyemet,hogy várjak mert még el kell bírálni,erre ma azt mondja egy hónap után hogy még nem is továbbította az igénylésemet.Szórakozik velem.Kihez lehet ilyen ügyben fordulni?
2013. ápr. 2. 18:18
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
71%
Akkor miért kap gyest egy csomó ember aki két percet nem dolgozott????Ezt akkor most nem értem. Bocs az offért.
2013. ápr. 2. 18:33
 12/29 anonim ***** válasza:
76%

A gyes-nek nem feltétele a biztosítottság, ne beszéljen senki zöldséget!

A gyed az, amihez biztosítási jogviszony szükséges.

2013. ápr. 2. 18:35
 13/29 anonim ***** válasza:
55%
Nem munka kell hozzá hanem társadalom biztosítás. Ez amíg tanul fizeti az állam, ha munkanélküli kérheti, hogy az önkormányzat fizesse helyette egy évig. Vagy akár maga is fizetheti havonta 6600Ft.
2013. ápr. 2. 18:37
 14/29 anonim ***** válasza:
61%

Barátnőmtől is megvonták :-(

Van valami új törvény erről. Gondolom ezért sincs képben a mák-os ügyintéző, mert új a dolog.

Ők fontolgatják, hogy papíron elválnak, mert akkor jár neki újra.

2013. ápr. 2. 18:39
 15/29 anonim ***** válasza:
64%
Hagyd már abba, nem kell hozzá tb!!!!
2013. ápr. 2. 18:43
 16/29 anonim ***** válasza:
64%
Sógornőm sem dolgozott soha, pedig 30éves, kiszolgálja a pasija, most szült és kap gyest és családit- tutira nem kell hozzá tb.
2013. ápr. 2. 19:26
 17/29 A kérdező kommentje:
Én igényeltem meg itthon a csp-t és a gyest és nem volt munkahelyem,de a TB-t fizettem magamnak minden hónapban.Olyan mintha ez az ügyintéző csak direkt kekeckedne velem,sose láttam és én szépen beszéltem vele ő meg olyan lekezelő,tojik az egészre és még elutasító határozatot se kaptam,csak ő mondta hogy várjak egy hónapot aztán meg már 3 hnapot mire elbírálják és még ma nyögi ki hogy egyáltalán el se küldte még az igénylésemet oda ahol kifejezetten ezt bírálják el.Majd felrobbanok.Ha nem szereti a munkáját akkor menjen haza és adja át olyannak akinek nincs.
2013. ápr. 2. 19:39
 18/29 anonim ***** válasza:
72%
menj be mégegyszer,hátha más ügyintézőt fogsz ki..köv hónap elejére el kell h birálják,nem kellenek ehhez hónapok!
2013. ápr. 2. 19:49
 19/29 anonim ***** válasza:
81%
Nemzetközi ügyekkel csak a főváros foglalkozik, hosszabb az ügyintézési idő.
2013. ápr. 2. 19:55
 20/29 anonim ***** válasza:
72%

Szia!

Férjem 1 éve dolgozik Németországban.Júliusban kezdtük el intézni a családit kint igényelni,augusztusban már nem kaptam itthon sem családit sem gyest.

Két helyről nem jár.Februárban visszamenőleg megkaptuk a családit.

Igaz,hogy hosszú idő,de megéri kivárni.Itthon 3 gyerekre 48000ft-t kaptam,kint első-második gyerekre 184-184 euro,harmadikra pedig 190 euro jár havonta,összesen havi 558 eurot kapunk.

Nekünk Pesten az Államkincstárnak a Nemzetközi osztálya intézte,ők "csak"3 hónapot ültek a papirjainkon.

2013. ápr. 2. 19:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!