Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért tartják ellenségnek a...

Miért tartják ellenségnek a mai anyukák a cukrot? Ti hogy vagytok ezzel?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt hallom, hogy cukros teát, gyümilevet ne adjak a gyereknek. A bébiételekre is az van írva, hogy hozzáadott cukor nélkül. Mintha valmi méreg lenne!
2009. szept. 20. 16:00
 1/5 anonim válasza:
55%

Mert kellett találni valami anyagot, amit elsőszámú közellenségként kiálthatnak ki.

A cukor az egyik legtermészetesebb energiaforrás, a szervezet elsőszámú energiaforrása. (A másik energiaforrás a zsír, de azt csak akkor kezdi felhasználni a szervezet, ha nincs kéznél több hasznosítható cukor. Ráadásul a zsírral szemben a cukorból nem tud 1-2 kilónál több elraktározódni, ergo nem is lehet belőle 20 kilónyi súlyfelesleget összehozni.)

Az igaz, hogy bizonyos esetekben vigyázni kell a cukorral, hogy köze van a fogszuvasodáshoz, de egy egészséges embernek - aki mondjuk nem cukorbeteg - felesleges félni tőle.

U.i.: tényleg elgondolkodtató, hogy a cukrot mennyire sokan ellenségnek tartják, ugyanakkor cseppet sem izgatja őket, hogy mindenféle szintetikus marhasággal telitömik az adott terméket.

2009. szept. 20. 16:06
 2/5 anonim ***** válasza:
40%

Attól még senki nem lett cukorbeteg,ha a teát vagy az ételeket cukrozta.De hallottam már olyant is,hogy sózni sem szabad az ételt.Vagy,hogy aki 50 évesen gyomorfekélyes,az amiatt van,mert kiskorában tehéntejet kapott.

Az egész a tápszergyárak,és egyéb bébikajákat gyártók érdeke.A sok műkaja miatt nem alakul ki a természetes védekezőösztön a gyerekek szervezetében,és ezért van ma annyi különféle allergiás.Régen hírét sem hallották a tejallergiának,lisztérzékenységenek,ez csak azóta van,.amióta tápszereken élnek a gyerekek.Azután jöhetnek a gyógyszerek,ami szintén nagy hasznot hoz a gyógyszeriparnak.Nem kellene a propagandának hinni,hanem a józan eszünkre hallgatni.

2009. szept. 20. 16:16
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos, a cukros tea, gyümilé tényleg nem tesz jót a tejfogaknak. Persze, ez nem jelenti azt, hogy teljesen ki kell iktatni a gyerek életéből. Átgondoltan, mértékletesen kell adni, a reggeli kakaó, tea ivástól még nem lesz fogszuvasodása!

Egyre több mindenben van hozzáadott cukor, tartósítószer, színezék, E- vacakok... Nem véletlenül vannak kövér felnőttek és gyerekek, és egyre kisebb korban jellemző az elhízás. :(

2009. szept. 20. 16:18
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a cukrot a kérdezted, szóval amit mi kristálycukor néven veszünk, használunk az mesterséges úton előállított valami. Ezért rossz.

Javasolják inkább a szőlőcukrot.

De én is teszek a baba kajájába cukrot, ha olyan (pl. valami paradicsomos) csak nem sokat.

2009. szept. 20. 20:19
 5/5 anonim ***** válasza:
89%
Manapság jellemző ez a végletes hozzáállás mindenre. Az egyensúlyt kell megtalálni, ennyi az egész. Én a fiamnak sima mezei kristálycukorral ízesítettem a teáját mindig, mivel magunknak sem veszek másmilyet. Semmi baja nincs tőle, ahogy nekem sem. Mint annyi mindenre, a cukorra is igaz, hogy nem szabad túlzásba vinni, de felesleges teljesen kiiktatni.
2009. szept. 20. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!