Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért "kell" a szülés után...

Miért "kell" a szülés után pár hétig hálóingben lenni?

Figyelt kérdés
Van pár újdonsült anyuka a környezetemben és mindenhol azt látom,h még 2-3 héttel szülés után is egésznap abban vannak. Nálatok ez h volt? Miért nem lehetmár akár másnap felöltözni? Anyukák válaszát várnám,akik már voltak ebben.
2013. márc. 25. 09:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
62%

? Nincs is hálóingem nem szeretem.A kórházi létre vettem kettőt,hazajöttünk,kimostam,és azzal a lendülettel továbbajándékoztam egy kismama barátnőmnek,hasonlóan rövid célra. :)Kényelmes pamut szabadidőben,leggingben,pólóban voltam otthon mind a babák előtt mind utána.

Ebben a témában a "kell" inkább arra értendő hogy a kórházban az orvosok,személyzet jobban szereti ha az van az anyukán a könnyebb gyorsabb vizsgálás,vizit,rápillantás miatt(pl császár után)

Egyébként én ilyet sosem tapasztaltam a családi baráti körömben,normális otthoni ruhában vannak otthon :)

2013. márc. 25. 10:30
 12/21 anonim ***** válasza:
62%
De ha pl valami oknál fogva abban lennék,azt semmiféle ismerős nem látná,mert úgy biztosan nem fogadnék látogatót,ismerőst :)
2013. márc. 25. 10:33
 13/21 A kérdező kommentje:
Igen,ezt én is igy gondolom:)
2013. márc. 25. 10:39
 14/21 anonim ***** válasza:
62%
Nekem már a kórházban is az volt az első reggel, hogy átöltöztem. Nem az, hogy nem lett volna kényelmes, de kellemetlenül éreztem benne magam. Ne így lássanak már a látogatók!
2013. márc. 25. 10:39
 15/21 A kérdező kommentje:
Mondjuk még esetleg arra is gondoltam,h talán azért,m kényelmesebb ott alul,biztos,h vannak fájdalmak,v éppen annyira kényelmetlen a nadrág,mint a hálóing? M hát végülis bugyi mindenképp kell,h legyen és akk már teljesen mindegy,h van e még nadrág is,de még nem szültem nem tudhatom.
2013. márc. 25. 10:45
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Honnan tudod, hogy mindig abban vannak? Ott ülsz egész nap? 2-3 héttel szülés után? Nem értem. Én azért hordtam itthon is hálóinget sokszor, mert nem volt más olyan ruhám, amiben kényelmesen tudtam volna szoptatni. Meztelenkedni meg nem szeretek itthon sem. A másik, hogy sokszor csak este volt időm fürödni. Nem akartam "koszosan" felvenni egy tiszta ruhát. Persze mindig tiszta hálóinget vettem fel, de egy éjszaka alatt úgy is csupa tej lett, meg a sok éjszakázástól megizzad az ember. Na meg a vastag betét. Sajnos nekem sokáig kellett használnom, mert nagyon véreztem. Hát nincs az a gatya ami azt eltakarja. Persze látogatókat amúgy sem fogadtam, nem véletlenül van 6 hétig pihenő. Persze a te döntésed, de nem kell lenézni a hálóingeseket sem.
2013. márc. 25. 10:55
 17/21 A kérdező kommentje:
Nem nézem én le,egyszerűen csak érdekelt,h mi az oka. Nem ülök ott egésznap,mondják ők maguktól is,h nem öltöznek fel,m ilyenkor még nem kell,és ez a kell szócska nem fért a fejembe sehogy sem.
2013. márc. 25. 11:03
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Igazuk van az előttem szólóaknak h nem muszáj csak kényelmesebb :) Én pl császáros voltam és nem volt jó nadrágot hordani. Minden nagyon dörzsölte a vágást és nem volt jó. Meg persze kényelmesebb is volt :) Bent a kórházban meg császár után amúgy is van egy idő amíg fel sem ülhetsz ott egyből a kórháziba vagy ugye utána meg inkább a kórházit hordtam mert véreztem és még nagyon nehéz volt a mozgás így sokszor átáztam. Inkább azt mocskoltam mint a sajátomat. Igaz gomb nem sok volt rajta de könnyű volt a szoptatás :D :D :D

6hetes kislány anyukája

2013. márc. 25. 11:10
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak úgy vannak vele, hogy gyerekágyasok, most megenegdik még maguknak az egész nap hálóingbe levést. Egyébként meg főleg, ha első gyerek, lehet nincs is rá idejük/energiájuk rendesen felöltözni. Ha rendszeresebb lesz az élet az új babával, valószínűleg változni fog ez. Persze ezt csak én gondolom, lehet nem így van.
2013. márc. 25. 11:14
 20/21 anonim ***** válasza:
Én sokáig voltam hálóingben szülés után. A nadrág és a bugyi nyomta a császáros sebemet, ezért napközben hálóing volt rajtam. Nem az, ami éjszaka. Gyakorlatilag egy bővebb miniruhának néz ki és nem bugyit, hanem bő rövidnadrágot vettem alá, aminek a gumija nem ért a sebemhez. Már 7 hónapos a lányom, de néha most is ebben vagyok, mert melegem van így hogy a gyerek miatt kicsit melegebbre fűtünk a szokásosnál.
2013. márc. 25. 11:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!