Mit csináltok, ha "fafejű" anyukával van dolgotok, aki a barátnőtök?

Meghallgatod es kesz. Felealleges velemenyt mondani, mert nincs ertelme, mint ahogy a pelda is mutatja.
Raadasul senki sem egyforma szerencsere. Emiatt senki sem neveli ugyan ugy a gyermeket.
En is kovettem el hibat (pl. hozzataplalas). Most ennek a leet iszom, mert nem eszik meg sokmindent a gyermekem. Viszont jo egeszsegnek orvend, mert 20 honap alatt meg sosem volt beteg. Ez meg a szerencse kerdese..
Most varom Kettesket es ha az elsovel nem kovetek el hibat, akkor nem is tudnek tanulni belole.

Van. És volt is. Ráadásul én gyerekosztályon dolgoztam, ápoló a végzettségem, tehát még rosszabb úgymond, mert folyton azt éreztem, hogy ki akar oktatni, nehogy már azt higgyem mindent jobban tudok, csak mert félig meddig a gyermekgondozás a szakmám. Így új kapcsolatoknál már pl. el se mondtam ezt, hogy mi (volt) a foglalkozásom. Érdekes, hogy sokkal kevesebb "meggyőzést" kellett úgy meghallgatnom.
Sajnos nem tudok/tudtam mit tenni, elmondtam én hogy gondolom, ő győzködött hogy az miért hülyeség szerinte és ennyiben maradtunk. Volt akivel meg tudtam csinálni hogy jó akkor ő is nyelt egyet , én is és beszéltünk másról, volt akitől meg elmaradtunk így mert mindig ezt éreztem amit te is írsz,hogy megsértődött.
Egyébként addig kisebb a gond, amíg a csecsemőtáplálásban nem értetek egyet mondjuk, (mert a csecsemőkor gyorsan elszáll) akkor van a nagyobb gond, amikor kisgyerekeddel szeretnél összejárni velük, de mondjuk homlokegyenest más nevelési nézeteket vallanak.
Nekem volt ilyen is, hogy emiatt került "kenyértörésre" a dolog, holott az anyukát meg tökre kedveltem, jókat beszélgettünk, csak épp a gyerekei gyepálták az enyémet.

Miért gondolod, hogy a másik anyuka fafejű! Azért, mert nem egyezik a véleményetek? Lehet, hogy neki van igaza, ha nem a legújabb trendet tartja jónak.
Ha nem egyezik a véleményünk, akkor tudomásul veszem és nem vitatkozunk egymással.
Mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy jónak tartja, és nem úgy, ahogy másnak jó.

Nagyon kevéset írtál , de azt hiszem veled pont annyira gond van. Miért gondolod azt, hogy az a jó, ahogy te csinálod? Miért nem fogadod el te az ő véleményét, stb?
Te honnan gondolod, hogy okosabb vagy?
Nem bántásból, írom, csak nézzük a másik oldalt is.
Lehet azt gondolja, hogy az a ne, jó, ahogy te csinálod.
Nekem van barátnőm ,a ki sok mindent másként csinál, de nem akarom meggyőzni, elfogadom, hogy olyan, amilyen, én más vagyok, más dolog tetszik...
Akkor ő is gondolhatná rólam, hogy nem jó amit csinálok...
Félreértettetek. Nem azt mondtam, hogy mindenben nekem van igazam. Én meghallgatom az ő véleményét, és ha igaza van, akkor elgondolkodom rajta. De mondjuk olyan dolgokban nem ért velem egyet, vagy nem hallgat rám, amiben viszont van esetleg tapasztalatom.
Most csak egy példa: a lánya elkezdte azt csinálni, hogy nem evett, rohangált inkább, vagy pakolt, játszott. Ilyenkor barátnőm adott neki édességet, pl pudingot, kekszet, túró rudit, "csak egyen valamit" alapon. Mondtam neki, hogy nem lesz jó, mert megszokja a gyerek, és nem fog rendes ételt enni. Most meg folyton panaszkodik, hogy a gyerek édességen él, nem lehet normális ételt belekönyörögni sem.
Vagy a másik, hogy nekem gyógytornász mondta el, milyen cipő kell a gyereknek. Elmondtam a barátnőmnek is, hogy ő is tudja, hátha a védőnő nem mondott semmit. Mondta, hogy hülyeség, jó a gyereknek bármi, úgyis kinövi. Rendszeresen megveszi a használt cipőt, vagy a kínais gagyi sport cipőt. Kb 2 hete szólt a védőnő, hogy baromi sürgősen vegyenek supinált cipőt, mert befelé dől a gyerek bokája. (És mielőtt azt mondjátok, hogy biztos nincs pénzük: de, van. Csak sajnálja a pénzt jó cipőre.)

2 es vagyok én eleve ott gondoltam problémásnak a dolgot hogy azt írtad megsértődik, főleg ez a gond mert ezt nem lehet sokáig csinálni. Az jött le abból amit írt a kérdező hogy Ő NEM SÉRTŐDIK MEG tudomásul veszi hogy nem gondolkoznak egyformán. De a következő hszből viszont az tűnik ki hogy tényleg azt gondolod hogy neked van csak és kizárólag igazad a témában.
És ez a cipő téma pont olyan hogy én 4 féle szakembertől hallottam már 4 félét hogy MILYEN cipőt is kellene hordani, mást mondott az ortopéd orvos, mást a védőnő, mást a gyerekorvos és még egy puhatalpú irányzatot is olvastam (biztos ismeritek a liliputi irányzatot és az ő érvelésükben is úgy tűnik van ráció).
Szóval ilyenek kár vitázni mert nem bizonyított kinek van igaza.
Igazából a cipő témában is az zavar, hogy meg sem hallgatott. Mert nem azt mondtam neki, hogy ezt vagy azt a márkát vegye. Csak elmondtam, milyen tanácsot kaptam.
És nem az a gond, ha mondjuk nem fogad meg egy tanácsot. Hanem az, ha megsértődik.

Nem azzal van a bajom, ha másképp neveli a gyereket. Mert nagyon is másképp neveljük őket. Csak néha rosszul érzem magam, hogy nem merek már véleményt se mondani, mert megsértődik. Csak nem örülnék, ha emiatt megszakadna a barátság.
Legutóbb azon sértődött meg, hogy nem az az óvoda tetszik, ami neki. Napokig fel sem hívott utána.

No, én meg a másik oldalról írom le a tapasztalataimat. Van egy kedves ismerősöm, akár barátnők is lehetnénk, de állandó jelleggel záporozza rám a kéretlen tanácsokat, és addig és addig mondja, amíg már zúg a fejem - holott én másképp gondolok pár dolgot. Én meg úgy vagyok vele: sztem ő nem csinálja jól..., de azt gondolom: az ő dolga, eszembe se jutna beleszólni, nem is teszem. Viszont zavar hogy ő úton útfélen győzködni akar engem.
Sztem az lenne a legjobb, ha az anyukák csak akkor osztogatnák a tanácsaikat, ha a másik kifejezetten kéri,mert tanácstalan. Egyébként pedig: mindenkinek más a gyereke, más a nézete is, és azt sem tudhatjuk biztosan, hogy amit ma jónak mondanak (pl. hozzátáplálás), arról a későbbiekben nem derül-e ki vm homlokegyenesen más.
Legyünk toleránsak és fogadjuk el, hogy a másik máshogy csinál dolgokat - mint ahogy a felnőtt életvitelünkben sem vagyunk egyformák, mégsem akarunk (jó esetben) a saját képünkre formálni mindenkit.
Kedves Kérdező, elhiszem, hogy csak jót akarsz, de hidd el, hogy a barátnődnek (és neked is) az a legjobb, ha maga tapasztalja ki, hogy lesz jó ez és az. Csak a példánál maradva amit írtál: az én kisfiam is baromi rossz evő volt , én is szaladgáltam utána egy időben az ilyen-olyan falatokkal, hogy egyen valamit, mégsem sikerült elrontanom. Most 2 éves, és szépen eszik velünk az asztalnál, van 1-2 dolog amit nem szeret, de alapvetően mindent megeszik, ugyanazt eszi amit mi.
Szóval: nem lehet egységes szabályt alkotni minden gyerekre.:) Hadd tapasztalja ki barátnőd hogy nekik mi a jó ill. a rossz, és ha véletlenül kifejezetten a te tanácsodat kéri, mert végképp elakadt, akkor mondd el neki nyugodtan hogy te hogy csináltad.:)
Egyébként pedig ne stresszeld magad rajta.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!