Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3hónapos a kis fiam! Édes...

3hónapos a kis fiam! Édes apjával külön mentünk, mert ő úgy döntött el megy még iskolába tanulni! Nincs jövedelme! El lehet indítani valahol, hogy gyerektartást fizessen?

Figyelt kérdés
2009. szept. 17. 13:16
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Ha nincs jövedelme, akkor miből fizessen? Amig nincs fizetése, addig nem tudod sehogy sem elintézni.
2009. szept. 17. 13:28
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
De lehet! A gyerekről gondoskodni neki is kötelessége, akár a saját megélhetése veszélyeztetésével is, ez a törvény! Ha nincs jövedelme, akkor a minimálbér alapján számítják ki a gyerektartást. Ha tanul, hát vegyen fel diákhitelt! Nyugodtan indítsd csak el a pert.
2009. szept. 17. 13:44
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az szép ha fontosabb neki a tanulás mint a pici babája... Per nélkül nem fog menni, ehhez bíróságra kell menned.
2009. szept. 17. 13:50
 4/8 anonim ***** válasza:
Persze! Bemesz a birosagra, es kersz egy adatlapot ami a gyerektartashoz kell. Ezt szepen kitoltod, es elpostazod a birosagnak. Egy levelet is irhatsz, az is eleg igazabol. Leirod, hogy van egy gyereketek, te neveled...stb. minel elobb!!!!!!!!!
2009. szept. 17. 13:52
 5/8 anonim ***** válasza:

Az utolso vagyok, meg azt akartam irni, hogy minel elobb irjal egy levelet a birosagnak. Leirod, hogy van egy gyereketek, te neveled a kicsit, es szeretned ha jogilag minden rendezve lenne. Gyerektartas, gyereklathatas is.

Majd a birosag ad egy idopontot, es lesz egy targyalas. Ettol ne feljel, es attol se hogy az apa tanul. Attol hogy tanul, meg vallalhat munkat, es fizetnie KELL!!!

Gondolom vannak szulei is, ok is utalhatnak penzt a kicsinek, ha az apa egy ilyen felelotlen alak.

Szoval birosag, es a csaladsegito szolgalathoz is menjel el, ok is elmondjak a jogaidat, es hogy milyen juttatasokat tudsz igenybevenni a kicsivel mint egyedulallo anya.

2009. szept. 17. 14:06
 6/8 anonim ***** válasza:
Bíróság!
2009. szept. 17. 16:22
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Második vagyok, csak annyit fűznék még hozzá, hogy a tanulás aztán nehogy már akadály legyen. Nekem két éves a fiam és én is tanulok NAPPALIN mégis eltartom a gyerekem, miközben az apja, aki nem él velünk, az dolgozik, és mégsem fizet - mostmár az államtól kapom a pénzt -, szóval ha én tanulás mellett képes vagyok eltartani a gyerekem, akkor az apja is képes kell, hogy legyen rá, pláne, hogy neki arra sincs gondja, hogy ki vigyázzon a gyerekre.
2009. szept. 17. 18:52
 8/8 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm mindenki segítségét!!meg fogadom a tanácsokat!
2009. szept. 26. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!