Ikreknek adnád az Adél és a Léda neveket?
Én adnám, nekem nagyon tetszik mind a kettő.
(van egy ismerősöm, iker fiainak a neve: Noel és Leon)
Erre a kérdésre hasznos lenne, ha mondjuk érintettek, azaz ikrek válaszolnának, ők vajon jó ötletnek találnák-e. Külső szemlélőként biztos ötletes, frappáns, stb., de ha te magad vagy a "szenvedő alany", már sokkal kevésbé tartod jópofának. Épp elég lesz a gyerekeknek az ikres lét, a külső hasonlóság, a folyamatos összehasonlítás és összecserélés/összekeverés, pláne ha egypetéjűek és tök egyformák. Nem szerencsés erre még a névvel is pluszban ráerősíteni, de a szülők persze eldöntik, mit csinálnak, az újszülöttek még nem tudnak beszélni, nincs beleszólásuk.
Én érintett vagyok, és nem tartom jó ötletnek.
Ahogy valaki írta Ady-t, Adél (Brüll) és Láda ugyanazon személyek voltak, itt meg 2 önálló lényről lenne szó, nekik hadd" legyen már saját egyéniségük és nevük.
Hasonlóképpen nagyon egyforma neveket sem szerencsés adni (Léna-Léda, Lili-Lilla-Lilien, Anna-Hanna, Nóra-Dóra... stb.), enélkül is folyton keverni fogják őket.
Amúgy nekem az Adél és a Léda is tetszik, mint név, de még tesóknak sem adnám, nemhogy ikreknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!