Tudom az ilyen jellegű kérdésekkel már tele van a padlás, de azért adnátok ötletet, mit főzhetnék?
Ti mit főztök ma,vagy mit főztetek tegnap,avagy mit főztök a héten?
Annyira unom már kitalálgatni és a férjem nem segít az ötletadásban.
Valami könnyen elkészíthető,de finom is és laktató...
Szóval nagyon örülnék a segítségnek,hogy ne kelljen mindig ezen agyalnom!
amit mi nagyon szeretünk, laktató is, és a 9 hónaposomnak is tudok belőle adni:
csirkeszárnyat/combot/mellet (de pulykából is finom) összesütök mindenféle aprított zöldséggel (s.répa, brokkoli, csicsóka, karfiol, karalábé, póréhagyma, lilahagyma... - épp mikor, mi van itthon), sütőben, fólia alatt, nagyon jól variálható :)))
ha extrázni akarom, tejfölt és reszelt sajtot összekeverek és amikor majdnem kész, ráöntöm a tetejére, és addig sütöm, míg a sajt aranyszínű nem lesz.
azért szeretem, mert nem kell mellette állni, mást is tudok csinálni.
Nálunk tejszínes hagymaleves van és rántott csirkecomb rizzsel.
A leves kb 20 perc, a csirke kicsit több, de az is csak a sütés miatt!
Ha teljes a tanácstalanság én mindig spagettit csinálok kicsit felturbózva. Tészta, bolognai alap, amit elkészítek az tasak leírása szerint, de mikor a vizet beleteszem, teszek bele 2 db cukkinit kockákra vágva és hámozott konzerv paradicsomot. Addig főzöm tovább, mig a cukkini kicsit megpuhul, ez max 10 perc, utána rétegezve a tészta meg a zöldséges szósz, megy egy jénaiba, aztán a sütőbe 30 percre. Isteni finom.
De szoktam sütni pulyka combot, sütőben sütőzacskóban. Csak bepácolni kell valami szárnyas fűszerrel és mehet a sütőbe.
Nagyon imádják a gyerekeim a gyrost házilag. Csirkemell apró darabokra vágva, gyrospácba bepácolva, és serpenyőben kisütve. kb 20 perc, hozzá friss zöldség, uborka, paradicsom, paprika, hagyma és sült krumpli.
Én most főzöm az ebédet, cukkinis spagetti lesz, de én általában úgy főzök, hogy menet közben találom ki. Tegnap vettem egy cukkinit, hogy majd ma lesz belőle valami. Megfőztem a spagetti tésztát, most készül rá a szósz: kevés olajon megpirítottam a csíkokra vágott cukkinit, felöntöttem egy kis húslével, öntöttem hozzá pár csepp citromlét, egyelőre itt tartok, majd ehhez jönnek még fűszerek, egy kis pohár natúr joghurt, illetve meglátom, hogy kell-e sűríteni, mert akkor behabarom a joghurttal, és ez megy a tésztára.
Holnap tonhalas rizs lesz, utána nem tudom.
Frankfurti leves, májgaluska leves, lebbencs leves, sárgaborsó krémleves, húsleves, tarhonya leves, fokhagyma-krémleves.
Bolognai spagetti, rántott csirke petrezselymes burgonyával, meggymártás főtt hússal és pirított darával, zöldbabfőzelék, rizses hús.
Ma és holnap csirkeragu levest és sült kacsacombot sütöttem krumplipürével.
Kedd-szerda: szerintem sajtkérmlevest és currys csirkemellet csinálok rizzsel
csütörtök-péntek: mustáros karaj, sült hagymakarikával és krumplival. Kislányom sajtos-teljfölös tésztát kap, ha ezt nem akarja megenni. Levest nem tudom, hogy milyet csinálok.
Amit még szeretünk, és egyszerű elkészíteni, az a pásztortarhonya, paprikás csirke tésztával/nokedlivel, csirkecomb zöldségekkel együtt sütve, spagetti, tejszínes-sonkás csirkemell tésztával.
Szia!
3 picivel vagyok itthon, már "király" vagyok a pikk-pakk menükben :p
Levesek:paradicsom, tojás, sajtkrém, brokkolikrém, zellerkrém, burgonyakrém
A főzelékek is gyorsan kész vannak: tök, spenót, sóska, krumpli, borsó
Egytál kaják: paprikás krumpli, töltött paprika, tarhobyás vagy rizses husi, krumplis tarhonya
Szoktam olyat, hogy a cs.mellett összekockázom picire, sózom. Külön edénybe tejfölt, fokhagymát összekeverek, majd nyakon öntöm a husit. Őzgerincbe bacont teszek, hogy teljesen kibélelje...bele a maszatos husit, rá sajt.
Rakott krumpli, különb. rakott tészták.
Ha nagyon elúsztam az idővel: tejbegríz (kicsiknek zab vagy rizstej) tejberizs, rizskoch, kenyér puding,
7-es vagyok:
a töki pompos, házi pizza is pikk-pakk kész van :) és a kicsik imádják.
A husileves sem mellette állós, csak időben oda kell tenni :)
Gulyáslevest lehet több napra is, egyik nap palacsinta, másik nap gofri vagy diós-mákos-sajtos-tejfölös-túrós tészta.
Csirkemájat szoktam sok-sok hagymával összesütni. Apróra vágod a hagymát és nem foonnyasztod, hanem a májjal együtt kezdet sütni. Ha már teljesen kész és jó sűrá szaftot kaptál, zárd el és CSAK utána szabad fűszerezni (pirospaprika, só, bors, majoranna) rizzsel, krumplipürével isteni.
Csirke felső combokat kicsontozod ( a csont jó levesnek) sózod, pirpospaprikás lisztbe forgatod. Pici olajat teszel tepsibe, ebbe rakod szorosan a combokat. Tejfölt (jó sokat) foghagymával elkeversz+ pici víz is mehet bele, hogy jobban puhuljon a husi, ezt a husira öntöd. Fólia alatt majd'készre sütöd. A végén reszelsz rá sajtot.
Lecsós szelet tarhonyával 2 napra
Bakonyi cs.mell tésztával, szintén 2 napra
Húúúú, jönnek az ötletek, aztán jövőhéten elő kell keresnek a kérdésedet, mert nem fog eszembe jutni semmi amit főzhetnék :)
6. vagyok.
7-es! Ez a csirkemelles cuccot megcsinálom, nagyon jónak tűnik:-). Hány fokon sütöd?
Szuper!Jobbnál-jobb ötletek!!!!
Megkérdezhetem,hogy a pásztortarhonyát hogyan kell csinálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!