Én egy 21 éves lány vagyok. Párommal nagyon szeretnénk már gyereket, de eddig csak 5 hónapos munkaviszonyom volt, munkanélküli vagyok. Tudna segíteni valaki, hogy valahonnan kapnánk-e valamilyen támogatást/segélyt, és ha igen kb mennyi összeget?
5 hónap munka után semmit se kapsz, csak a legminimálisabb ellátást. Gyes+csp+egyszeri anyasági. Ez hideg vízre és kenyérre elég. Persze, majd jönnek nagyokosok, akik leírják, h nekik igenis elég ez, meg különben is kaptak az uncsitesótól egy táska babaruhát. Jah, persze, ha a gyereket tudod szoptatni és nem kell tápszer, ha jó a noname pelenka a gyerekednek és nem pont a legmárkásabbat fogja csakis elviselni a bőre. De mi van, ha 3 havonta kell neki egy 30 000 ft-os szemüveg, vagy épp speciális étrend valamilyen allergia miatt? ezek nagyon is mindennapos problémák és jó sokba kerül a kezelésük. És ez csak néhány példa.
Hol laktok? A párodnak van munkája? Van hiteletek? Hány hónapra való tartalékotok van?
Mi az elsőt úgy vállaltuk, hogy jött, nem éppen a legjobbkor. Hát, most szívunk eleget, bár vannak jobb hónapok. Nem éhezünk, szép helyen lakunk, a gyereknek megvan mindene, de több nyugodtabb napunk lenne, ha kicsit jobban betervezzük a dolgokat.
Szerintem legalább 1 évet dolgozz valahol, bejelentve. Tudtok félretenni,alapozni, és legalább nem szúrják ki a szemed 35 ezerrel havonta.
Hát kedvesem akkor szedd össze magad oszt dolgozzál még pár évet azt gondolom!!!
Nekem mielőtt szültem az első fiamat,jól figyelj nem 5 hónap hanem 7 év munkaviszonyom volt,és 25 éves voltam!
Nagyon szar és nehéz az élet gyerekkeleg pláne hidd el!!
Nem rosszból írom!
Most 36 vagyok 3 gyerekem van és nagyon
nagyon nehéz az élet pedig férjem is van ,lakásunk,aránylag jól is élünk,persze adóságunk is van az kinek nincs anapság sajno!
Segítségünk semmi ,se nagymama se nagypapa!!😢😯
Azóta mi lett veletek kedves kérdező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!