Mennyi lesz a GYED-em? Mi számít bele?
A TGYÁS-ba beleszámít a passzív táppénz és a munkanélküli is.
Ám ha a szülés időpontjában nem vagy TGYÁS-on, vagy sehol nem vagy alkalmazásban (tehát sehol nincs élő szerződésed), akkor sajnos GYED-re nem leszel jogosult.
Én is így jártam, mondjuk nekem utólagosan elfogadták a fellebbezésemet, mert bizonyítani tudtam, hogy a szerződésem lejárta előtt el akartam menni TGYÁS-ra, de ezt a munkahelyem nem vette figyelembe. Így kapom a GYEDet.
Ja, meg azt nézem, hogy nem is folyamatos az ellátási jogosultságod, mert jún. 25. és jún. 30. között nem voltál sehol... Ha nem elírás, és ott nem is voltál biztosítva, akkor ebben az esetben sem vagy jogosult a GYED-re, mert ahhoz folyamatos, megszakítás nélküli biztosítottságodnak kellene lennie...
Szóval nálad két akadály is van... :(
Mivel lejárt a szerződésem, nekem a MÁK vált a munkáltatómmá, tehát azért kerestek meg onnan, és nem az OEP-től.
A kérdezőnek érdemes lenne felhívnia az OEP-et (vagy a MÁK-ot, hiszen neki sincs munkáltatója), és feltennie ezt a kérdést a telefonban.
Illetve elég lenne csak annyit, hogy a megszakítás miatt esélyes-e GYED-re, mert ha azt kérdezi, hogy mennyi lesz, úgy kapásból úgysem tudnak neki válaszolni.
Kedves kérdező! Jó lenne, a telefonhívás után elmondanád, mire jutottatok, hiszen engem is már nagyon érdekel a dolog, egyre kíváncsibb vagyok, mit mondanak! Kérlek írd majd meg nekünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!