Baj ha soha nem mesélek a 4 éves lányomnak?
Amikor a nagyobb gyerekem volt ennyi és ott volt még a kicsi 2,5 évesen, nálunk napi szinten mentek a botrányok a férjemmel, keményen dolgoztam, igyekeztem megfelelni a munkahelyemen, ami nem volt könnyű, mert a nyakamba sóztak egy olyan feladatot "bízunk benned" felkiáltással amihez nem volt meg a szükséges ismereteim, a felelősség és a leterheltség miatt minden nap gyomorgörcsöm volt. Emellett rohanni kellett a gyerekekért, otthon az én nyakamba szakad minden mert a férjem a csajához járt, haza csak panaszkodni jött meg tiszta cuccért és kajáért. Majdnem megbolondultam, teljesen kikészültem, de napi 15 percem volt az esti meseolvasásra, pedig legszívesebben az ablakon ugrottam volna ki.
Ha most nincs rá nyugodt 15 perced, akkor ugye nem fogod elvárni, hogy 14 évesen neked súgja meg, hogy kibe szerelmes, hogy az osztálytársai cigivel kínálták, hgy 16 évesen lefeküdt a barátjával, stb?
Kedves utolsó...pont azért olvasol nehezen, mert kisgyerek korodban nem meséltek neked, ezek után nem érdekeltek, nem szeretted meg a könyveket és mivel nem gyakoroltad, ezért nem is tudtad megtanulni. Gondolom ehhez még csatlakoztak az értő olvasás hiányából adódó tanulási problémák is. Mivel nem meséltek neked és nem is olvastál meséket, ezért a fantáziád sem fejlődött megfelelő szinten. Ezért most magadtól sem tudsz kitalálni történeteket. A fantázia hiányának következménye például a kreativitás hiánya is. Ilyen életet szánsz a gyerekeidnek is. Nem szeretnéd, ha nekik könnyebb lenne?
Kedves Kérdező, azt hiszem ezzel neked is válaszoltam.
Neked is megnyugtató lenne szerintem, ha azt a kis időt a lányodra fordítanád, olvasnál, megbeszélnétek, mi volt a mesében.
Ha valaki, én megértem, hogy stresszes vagy, és hogy nincs idegzeted. Egyedül nevelem 2 éves dackorszakos lányomat, se nagyszülők, se más rokonok nincsenek, mellette dolgozom is. De az esti mese szent. Egészen kicsi kora óta olvasok neki, 15 hónapos kora óta minden este van mese, és igényli is. Anélkül le sem lehet már tenni. Minimum fél órát kell olvasni neki.
Próbáld meg, hidd el, neked is jól esik majd egy kis pihenés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!