2 gyerek? Előnyökre, hátrányokra lennék kíváncsi!
A legtöbben hasonló kérdéseken rágódnak a második baba előtt.Aztán megérkezik a kistesó,és rájössz,h lehet egyformán szeretni két gyereket-sőt négyet is.:)))-,hogy a nagyobbik nem fogja feltétlenül utálni a kicsit,sőt,hogy a hisztik,veszekedések bár vannak,de eltörpülnek amellett,amikor önfeledten játszanak együtt,vagy egymás kezét fogva sétálnak,sutyorognak,vihorásznak:szeretik egymást.
Az elején nehéz amíg az ember belerázódik a két gyerekes életbe,de aztán jól koordinálható,és jól látod,sokunknak sikerült,miért pont neked ne sikerülne?:))
érvek mellette:
- jó ha van egy társa a kisgyereknek és egy tesó akár legjobb barát lehet
- igaz, hogy többet kell majd költeni rájuk, de nem feltétlenül 2* annyit (megörökölhetik egymás ruháját, tankönyveit, stb. csak egy kis ötletesség kell)
- energiában biztos, hogy nem kell 2* annyit szánnod rájuk (pl. ha az egyiknek főzöl, akkor a másiknak is)
- amikor ti már nem lesztek , akkor a testvér és a testvér családja lesz a rokonságuk, ne vedd el ezt tőlük!
ellenérveket nem írok, én a két baba mellet vagyok
11: 49 ismét
neked van tesód? a férjednek?
A férjemnek nincs testvére,nekem egy bátyám van,3 év korkülönbség van köztünk.Gyerekkorunk relatíve jól telt,de amióta felnőttönk nincs köztünk igazi testvéri viszony,mindegy ezt nem részletezném,hosszú.
Teljesen igazatok van,csak én félek nagyon.Dupla felelősség,nem tudom képes leszek-e rá!!
Én a harmadikat várom, hosszú kihagyás után. A nagyok között 3 év van. Persze, hogy sokszor nehéz, de szerintem úgy jó, ha van tesó is! :) A kamaszodó gyerekeim is ezt mondják, pedig néha egymás agyára mennek :) Az aggódás természetes, de ha egy gyereket képes vagy felnevelni, szeretni, akkor kettőt is. Szerintem. Jó anyuka vagy, a nem-meggondoltlanságod is ezt mutatja!
Ez becsülendő, hogy nem hamarkodod el, átgondolod! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!