Digitális vagy hagyományos hőmérő?
Mérem a hőmet. Ez a második ciklus jelenleg. Lassan a végén vagyok, bár most várok arra, hogy sikerült-e pont időzítenünk vagy megjön?!
Minden esetre vettem egy normál hőmérőt, igaz higany nélküli, mert ugye azt az EU kivonta (tiltotta) a forgalomból.
Régi (higanyos) hőmérőt meg senkitől sem akartam kérni, mert azért na .. szóval a higiénia nálam alap!
Az a kérdésem, hogy most mégis melyik a megbízható?
Mert több helyen olvastam, hogy a digitális sokkal jobban megbízhatóbb.
Vélemények?
Egyáltalán nem megbízhatóbb a digitális.
Ha kétszer megméred egymás után a hődet, a higanyos ugyanannyit fog mutatni, viszont a digitális általában 1-2 tized fokot változtat. Szóval nem halálpontos. Ráadásul ha merül az elem, hülyeséget is kijelez, nekem egyszer 34 fokot jelzett.
Most tesztelem őket. Jelenleg is hőmérővel a számban ülök.
A hagyományossal elég 5 percig mérni? Vagy tovább ajánlatos?
A higanyos sokkal megbízhatóbb a digitális nagyon gyenge sokszor egy fokkal is kevesebbet mutat, a higany hőtágulása pontos!
Pld nekem van négy vérnyomásmérőm és kettő teljesen megbízhatatlan!A 18 ezer Ft-os a legjobb van egy 12 ezres az a legrosszabb!
5 perc digitális: 36,9
5 perc hagyományos: 37,1
Tudom, hogy ez nem sokat jelent, mert hőt termelek folyamatosan a mozgással, stb.. de azért van különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!