Digitális vagy hagyományos hőmérő használata ajánlatosabb? A higanyos mennyi ideig legyen a hónom alatt?
Figyelt kérdés
Nekem teljesen eltérő eredményeket ad. Míg a dig. 35,5-36,2, addig a hagyományos 36,6-tól ad eredményeket!!!2009. febr. 18. 09:38
1/7 anonim válasza:
A higanyos hőmérőt ajánlják inkább, és 5 percig, de nem a hónod alatt, mert ott nem túl jó. Vagy a szádban, vagy hüvelyben vagy végbélben kell mérni, mindegy csak belül legyen. Én szájban mérem.
2/7 anonim válasza:
Szia!
A digitális általában valahogy jelez, ha már kész az eredmény, ez 1-2-3 perc szokott lenni típustól függően. A higanyos (aminek a forgalmazását már betiltották- ezt csak érdekességképpen írtam) általában 5 perc után mutatja a tényleges hőt.
Ha így csinálod és még mindig eltérést mutat, akkor valószínű, hogy az egyik nem jó. Valószínűbb, hogy a digitális nem jó, hacsak nem odaverted valahova a higanyost és elmozdult benne a skála.
3/7 anonim válasza:
Én a higanyost ajánlanám és semmiképpen ne a hónod alatt. Hüvelyben vagy szájban minden reggel ugyanabban az időben 5-10 percig. Es ha elkezdted egy fajtával, akkor utána mindig azzal mérd, különben nem lesz értékelhető.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. A higanyost tényleg ütögetjük, mert nem tudom lerázni, és a párom mutatta, hogy akkor a hegyét ütögessem és menni fog. Már látom hülye ötlet volt.
2009. febr. 18. 09:59
5/7 anonim válasza:
A második válaszolotól kérdezem hogy miért tiltották be a higanyos hőmérőt?Bocs hogy belekérdezek.Köszi
6/7 anonim válasza:
Szia! Én digitális hőmérővel mérem, de nem a csipogásig hanem 5 percig, nekem a csipogás után van hogy 2 tizedet is feljebb megy a hőm. És szájban mérem!!
7/7 anonim válasza:
Azért tiltották be, (ad abszurdum) mert higany található benne, ami mérgező és ha eltörik a lázmérő, akkor kapcsolatba kerül a bőrrel, be lehet lélegezni stb. Fejfájást, remegést, húgyhólyaggyulladást és emlékezetvesztést okozhat.
De nem csak a higanyos lázmérőt, hanem a higanyos mérőműszereket is betiltották.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!