Hogyan lehet itt M. o-n egy kisfiúnak Genaro (Dzsenaro) a neve? Romák természetesen na de ezt nem lehet anyakönyvezni.
Úgy,hogy az anyakönyvben nem az szerepel, hanem valami anyakönyvezhető név, és ők a Dzsenárót használják.
Nekem is volt munkatársam akinek a neve X Mária volt, de mindenki Petranak hívta.
Barátnőm ukrán állampolgár. A lányának kitalált nevet adott (úgy értem, nincs is ilyen név, ő találta ki - mondjuk tök szép, nekem tetszik). Azt mondta, hogy ez náluk egy elfogadott név. Senki nem nézett utána, simán anyakönyvezték ezen a néven.
Talán a Genaro is hasonlóan ment.
Tényleg van ilyen? Nahát mondjuk furcsa mert egy barátnőmék meg magyarok és alig engedték nekik az egyik nevét a lányuknak pedig egy egy szótaggal hosszabb változata már be volt jegyezve.
Egyébként az is eszembe jutott amit írtak előttem hogy nem az a neve csak ők hívják úgy mert a névsorban nem láttam ilyen nevet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!