Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Úgy hozzávetőlegesen mennyibe...

Úgy hozzávetőlegesen mennyibe kerül egy gyerek havonta?

Figyelt kérdés
Az első 1-2 évre értem, pelenkák, étel, gyógyszerek ha kell és egyéb kiadások ami csak szóba jöhet.
2009. szept. 14. 12:28
 1/8 anonim ***** válasza:
hát a gyes meg a családi pótlék édeskevés hozzá....
2009. szept. 14. 12:33
 2/8 anonim ***** válasza:

Kislányom 1 éves

Pelenka (Pampers) 10.000 ft havonta

Kaja: mivel fél éves koráig szopizott, addig viszonylag ingyen volt, azért viszonylag, mert ittam szopis teát, rengeteg őszilevet, szedtem tejserkentőt, így közvetetten került kb. havi 10.000-be ez is.

Most, hogy eszik joghurtot, gyümölcsöt, kekszeket még soha nem adtam össze havonta. Naponta pl megeszik egy joghurtot, egy gyümölcsöt, hasra ütök az olyan 200 ft, plusz a többi kaja, amit nem számol az ember, mert azt úgy is megveszi, megfőzi.

Egyéb kiadások: gyógyszer, tea, popsitörlő, popsikrém, fürdető, ruhák, játékok. Havi lebontásba nehéz megmondani. Hol több, hol kevesebb.

Aztán vannak korhoz kötött dolgok, ilyen mint biciklis ülés, autósülés, sportkocsi, bili.

Szóval ezt így nagyon nehéz lenne megmondani, ember legyen a talpán, aki tudja.

Havonta 30-40.000 forint tuti, de abban nincs semmi luxus.

2009. szept. 14. 12:50
 3/8 anonim ***** válasza:

Még sosem számoltam össze, de most megteszem, engem is érdekel. 10 hós:

-pelenka: 12000

-popitörlők, krémek, fürdetők, gyógyszik és egyebek: 10000

-ruhák: 5000 kb. attól függ van-e évszakváltás, ha igen, akkor jóval több

-játékok: 5000 és akkor még alig kapott valamit, csak 1-2 csörgőbörgő izét

-úszás, csiri-biri játszó: 12000

-étel, ital, amit csak neki veszek: 10000 /+amit magunknak is megveszek úgyis/

Ez a minimum kiadás. Kb.55 ezer Ft. Ebből persze lehet redukálni, pl a programokat, olcsóbb pelenka, egyszerűbb étkeztetés. Azt hiszem havi 30 alatt képtelenség.

2009. szept. 14. 13:10
 4/8 anonim ***** válasza:

Én a 30-40 ezret kicsit soknak tartom. 3 gyermekem van és csak mostanában gondolkodtam el ezen, mióta többször olvastam itt, hogy a pénz miatt nem vállalnak egyesek gyereket. Azt tudom biztosan, hogy 7 évvel ezelőtt, amikor az első született, kevesebb pénzünk volt mint szülés előtt, mert csak gyest kaphattam, mégis mindenre jutott. És most a 3. babánál is ugyanannyiből élünk, mint előtte, mégis van mindíg pelenkája (8000 Ft/hó), tápszere (8000 Ft/hó), járunk babaúszásra (szintén 8000 Ft/hó) A fürdető, popsikenőcs, vitamin egy hónapra olyan 2-3000 Ft/hó. A kajája nem igazán többletkiadás, zöldséget gyümölcsöt amúgy is veszünk. A hús, máj egy hónapra kb. 1000 Ft. De egy gyerek árát nem lehet meghatározni, ha 50- vagy 100 000 Ft-ba kerülne egy hónapban, akkor is megérné. Amúgy pl. ha babád van már nem jársz annyit moziba, koncertre, nem veszel magadnak ruhát stb.. és már meg is van rá a pénz.

Egyébként már én is kérdeztem ezt, olvasd el, hátha hasznosnak találod.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

2009. szept. 14. 13:15
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia.Ez sokmindentől függ.Kortól,tápszeres-e,hol veszel játékot,ruhát,jártok-e babaúszni stb

Az én lányom most 10.5 hónapos.

A pelus:6000 ft/hó

Főzök is neki,de veszek üvegest is:kb.10 db üvegest veszek/hó 2500 ft.

Tejpép:4db/hó 2500 ft

Játékot,ruhát nem veszek újat(és nem azért mert nem tehetném meg,hanem mert felesleges) és nem veszek minden hónapban.Ált.angol turiban vagy aukciós oldalon vásárolok.

Azt mondom,hogy mindennel együtt(ha kell gyógyszer,főzős kaja,joghurt stb-vel) átlagban 20 eFt/hó költünk maximum.

2009. szept. 14. 15:18
 6/8 anonim ***** válasza:

szia,

22 hós a fiam, ebben a hónapban ezeket költöttem rá:

8000 - zárt cipő

2000 - cipővédő motorozáshoz

5000 - 2 melegítő

2500 - 2 hosszú ujjú póló

4000 - pelenka

1000 - popsitörlő, tusfürdő

2700 - gyógyszertár (popsikrém, gyógyszer)

1000 - 5 pár zokni

1500 - sapka

2500 - köntös

és akkor még nem adtam neki enni

ok, nem minden hónapban kap cipőt és ruhát, de beköszöntött az ősz, és a nyár folyamán sokat nőtt, venni kellett, első baba a családban, nincs kitől örökölni, néha turizok is, de a környékünkön csak egy van és az is drága, inkább veszek kinait, kizárólag pamutot, vagy tescos ruhát

cipő sajnos 2-3 havonta kell, most egy kicsit nagy rá, de két hónap múlva, egy zoknival még remélem jó lesz

a motorozástól nem tilthatom el, mert imádja, de az meg a cipőt teszi tönkre, ezért inkább vettem egy cipővédőt is, mert 21-28 méretre jó

nekem mindig a cipő a legnagyobb kiadás, mindig gond a cipővásárlás és előre rettegek tőle, március óta 4 méretet nőtt a lába

2009. szept. 15. 01:19
 7/8 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, de nekem egy-két ár nagyon soknak tűnik. Miért vesztek pl. mindig gyógyszert neki? Mióta megszületett a 8,5 hónapos lányom 2 d-vitamin cseppet vettem, egy doboz lázcsillapító kúpot és 1 fogzáskönnyítő gélt. Ha nem beteg sosem mi más kéne még neki?

Havonta vesztek új ruhát? Én turiba járok, vagy kínaiba(ha akció van), de akkor midig nagyobbat veszek neki, hogy tovább jobb legyen. Most vettem úgy kb. 20 féle ruhát az angolturiban 4500ft volt. Persze nem mindenkinek jó a turis cucc, de márkás minek? A cipő az egyetlen ami legyen rendes márkás, mert az fontos a ruhát úgy is kinövi! Játékokat is egyszerűeket vesze, mert a drága nem is érdekli. Egyszerű csörgö kis játék, vagy játék repülő sokkal érdekesebb neki. Vagy a kifogyott kolás üveg! Hisz úgyis az fejleszti a képességeit, amivel játszik, nem amire rá van írva!

Szóval olyan 20-25ft szerintem bőven elég! De persze mindenki más, és mindenkinek más a jó!

2009. szept. 16. 16:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Sokkal kevesebbe, mint amennyit ér a mosolya, a nevetése, a lénye, ami megédesíti minden napomat!
2009. szept. 18. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!