Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jelenleg hat hetes terhes...

Cicuka89 kérdése:

Jelenleg hat hetes terhes vagyok, a családvédelmis beszélgetés mennyi ideig tart és utána vissza kell-e menni a védőnőhöz vagy akkor a kérelem kitöltése után lehet jelentkezni a kórházba? A tágítás mennyire fáj?

Figyelt kérdés

2013. márc. 8. 14:24
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudsz másik védőnőhöz menni?Én 4 város családvédelmije közül választhattam,mondjuk egyikkel se voltam kisegítve,mert ahol lakom persze nem volt.1 hónapja volt a műtétem kb.Túlélem persze,azóta az exem megpróbált velem kapcsolatba lépni,sokat segített,hogy elküldthettem melegebb éghajlatra,erre a pozitesztek óta nem volt lehetőségem(egyszerűen nem értem el,pedig nem is rinyálni akartam neki,csak hogy megölelgessen vagy valami).

Anyu és a nővérem tudott róla, nyíltan egyikük se foglalt állást viszont mellettem voltak/vannak.

2013. márc. 8. 20:04
 32/42 anonim ***** válasza:
Tágítás nem volt vészes,a 13-as válasz is az enyém.Továbbá a kórházba miután befeküdtem kaptam nyugtatót is,még tágítás elött.Én is féltem, soha nem volt semilyen műtétem,kórházban is csak nőgyógyászati vizsgálaton voltam.Az altatással kapcsolatban meg a szobatársam nyugtatgatott.Valami olyasmivel,hogy ne aggódj egy pillanat alatt kiütnek...
2013. márc. 8. 20:08
 33/42 A kérdező kommentje:
Hát úgy döntöttem, hogy várok keddig, aztán már másnapra jó lenne elmenni beszélgetni.... utána megint az már a 8. hét és azon a héten remélem már befeküdhetek.. csak a munkahelyemen lesz ciki.... mert ott ugye nem tudják:(
2013. márc. 8. 20:10
 34/42 anonim ***** válasza:

A főnököm tudott róla,de nem tipikus főnök-beosztott kapcsolatunk van.Tőle annyit kaptam,hogy vannak olyan nők akik a lepedőtől is képesek teherbe esni...nahát kösz.Munkatársak kérdezősködtek,de nem mondtam el nekik,furcsa volt nekik,hogy 3 év után most elkések 1-2 nap és feltűen sürgős szabira mennem.

Nem fogják megtudni,ha nem akarod.

2013. márc. 8. 20:16
 35/42 A kérdező kommentje:
Hát nem is akarom, hogy megtudják, remélem meg tudom oldani a szabit... nehogy már miattuk ne lehessen műtétem...
2013. márc. 8. 21:03
 36/42 anonim ***** válasza:

A tágítás nagyon egyén függő, hogy ki mennyire érzi.

Nekem iszonyatosan fájt, konkrétan zokogtam és le kellett fogni közben, a szülés nem fájt ennyire. De hallottam már olyanról, aki nem is érezte. Függ a méhszáj nyitottságától, és attól, hogy mennyi idegvégződés található rajta.

A többi dologhoz nem tudok hozzászólni, nekem elhalt terhesség miatt volt szükségem a beavatkozásra, így nem volt hosszas ügyintézés.

Off: annyira szomorú, hogy hetekig húzni-halasztani kell a dolgot. Az abortusztablettával sokkal kíméletesebb lenne magzat és az "anya" szempontjából is, főleg mivel azt a 7-8 hétig be kell venni. Így meg elhúzzák a dolgot a 11-12. hétig, amikorra is a magzat akaratlagosan mozog és valószínűleg fájdalmat is érez már :(

2013. márc. 10. 04:06
 37/42 A kérdező kommentje:
miért kell eddig húzni?:(
2013. márc. 10. 19:14
 38/42 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

A csalàdvédelmis az védőnő!

A két beszélgetés között egy hét gondolkodàsi idő van.

Màsodiknàl kapod a csekket.ha végeztél a védőnőnél egyből hivhatod a dokid hogy meg van az engedèlyed.és akkor megbeszélitek a mütét idő pontjàt.lehet egynap de lehet hogy csak 5nap mulva van szabad időpont!

Ne felejsd a csekket befizetni mert annélkül nem csinàljàk meg!

Nekem az első tàgitâsom borzaszto volt.egész éjjel rosszul voltam görcsöltem stb.màsodiknàl semmi bajom nem volt.

Kitartàs!

2013. márc. 11. 09:38
 39/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm 38-as a választ!
2013. márc. 12. 11:21
 40/42 anonim ***** válasza:
Beszéltél már családvédelmis védőnővel?Adott időpontot.Amúgy intézed mellette a kórházi dolgokat?Vérvétel,altatóorvossal beszélgetés?
2013. márc. 12. 11:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!