Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti a babátok születése utáni...

Ti a babátok születése utáni 1-2 évben dolgoztatok valamit? A párotok hogy állt ahhoz, hogy a baba gondozása mellett nem tudtok annyi pénz 'hazavinni'? A gyed/gyes ugyebár nem valami sok.

Figyelt kérdés
Én alap gyedet kapok, és a párom azt szeretné, ha dolgoznék valamit a pici mellett. Bár a keresetéből bőven meglennénk, de ő nem akar eltartani minket teljesen. A kérdés az, hogy egy újszülött mellett mit lehetne dolgozni.
2013. márc. 7. 15:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
91%

főzöl rá?mosol rá?takarítasz utána?vasalsz?bevásárolsz?stb

ha igen,akkor megmondanám,hogy most ez a munkád,és cserébe tartson el

nekem a gyerek és a háztartás mellett sem időm sem energiám nem lett volna dolgozni,ez nem elvárható

2013. márc. 7. 16:05
 12/21 A kérdező kommentje:

Persze, ezeket nyilván alapból megcsinálja az ember. De számára ez nem 'munka'. Olyat is mondott korábban, hogy ha a gyerek egész nap alszik, akkor amellett lehet dolgozni.

Valahogy neki kéne ezt belátnia, mert nekem ez valóban nagyon rosszul esik. Köszönöm a válaszaitokat!

2013. márc. 7. 16:14
 13/21 Jégtánc ***** válasza:
100%
Neked is azért át kellene értékelni ezt a kapcsolatot szerintem.Mióta vagytok együtt egyáltalán? Régen is ilyen volt a felfogása?
2013. márc. 7. 16:17
 14/21 Golan Trevize ***** válasza:
100%

"Nem baj, ha ott vagy, az se baj, ha van gyerek, csak tartsátok el magatokat."

Biztos, hogy egy ilyen felfogású egyén mellet akarod leélni az egész életedet?

2013. márc. 7. 16:22
 15/21 A kérdező kommentje:

Kb. 2 éve vagyunk együtt. Mielőtt a baba kiderült, azt mondta, velem tervezi az életét, és tőlem akar majd gyerekeket. Komolyan együtt képzeltük. De korábban jött a tervezettnél, és ezzel nem tud megbarátkozni. Vagy csak nehezen. Az anyagiakhoz mindig így állt, de ennyire nem éleződött ki soha, mert nem voltam korábban rászorulva arra, hogy eltartson.

De most minden kiadásnál előjön, napi szinten. Korábban feleztük a kiadásokat mindenben, most, hogy ezt nem tudjuk megtenni,neheztel.

2013. márc. 7. 16:23
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem dolgoztam. Max gyedet kaptam az első születése után. Neki volt kocsihitele, volt, hogy én segítettem ki.

A gyerek utáni kiadásokat mind én fizettem.

Mikor már nem kaptam ellátásokat, ő fizetett mindent. Mire lett volna munkahelyem, addigra terhes lettem. Nem vállaltam a munkát a terhesség miatt. Veszélyeztetett terhes voltam.

Most úgy áll a helyzet, hogy külföldön dolgozik, így onnan kapom az ellátásokat. Csak annak sok idő kell, mire ebből pénzt látunk. Addig ő tart el, abból a pénzből, amit majd küldenek, vállalkozást indítunk, és kifizetjük a tartozásainkat.

Nekem furcsa ez a hozzáállás, amit a párod mutat.

2013. márc. 7. 17:03
 17/21 anonim ***** válasza:
85%

Amíg dolgoztam, nagyon jól kerestem.

Most GYED alatt az én bevételem jóval kevesebb, a kiadásaink - természetesen - a gyermekkel együtt nőnek:)

Párom évtizedek óta (kis)vállalkozó, van alkalmazottja is.

Iszonyú, mi pénzt ki kell termelnie ( és ismétlem: nem most kezdte a szakmát, világéletben ezt csinálta).

Közben itt a válság, az fizetőképes kereslet csökken, a közterhek / rezsiköltség stb. nő.

Nagyon naív elképzelés a párod részéről hogy indítasz egy vállalkozást, veszel fel egy embert, oszt' kész. Ez nagyon nem így működik:)) Vagy feltalálta az örök fiatalság szérumát és azt akarja értékesíteni, vagy egyáltalán nem ért egy vállalkozás működéséhez.

Bocs.

GYED mellett nem lehet hivatalos munkád/bevételed.

Tippek: ha nagyon jó a kézügyességed, kézműves dolgokat készíthetsz otthon, amit neten ( pl. Meska) árusíthatsz, évi - ha jól tudom- 600 ezer Ft bevételig nem kötelező NAV felé bevallani ( javítson ki, aki másképp tudja).

Használt dolgaitokat, amikre már nincs szükségetek neten / piacon eladod.

Baba 1 éves kora után kérhetsz GYED helyett GYES-t, amellett heti max 30 órában vállalhatsz munkát - bárhol, nemcsak a jelenlegi munkahelyeden( otthonit korlátlan időben). Ezt akkor éri meg, ha így több bevételetek lesz mint a GYED-del.

2013. márc. 7. 17:49
 18/21 frászkarikaborsó ***** válasza:
81%
Huhh, hát ezen elképedtem. Az én páromnak eszébe sem jut hogy dolgozzak, tudtuk előre hogy mennyi pénzből kell majd kijönni a babával és azt beszéltük meg előre hogy 2 éves koráig itthon maradok, utána már nagyon kevés lenne a gyes akkor már inkább visszamegyek fél munkaidőben dolgozni. Amúgy mindig is közös kasszán voltunk, függetlenül attól hogy épp ő keresett-e jobban vagy én, valahogy most is természetes hogy amit ő hazahoz az is közös, hiába sokkal több mint az én tgyásom. Szerintem ez nagyon gáz amit a te párod csinál, valahogy nem családcentrikus hozzáállás, én biztos elgondolkoznék hogy mi lesz így később...
2013. márc. 7. 21:54
 19/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, valóban én is úgy gondolom, hogy csak így beleugrani a vállalkozásba felelőtlenség. És energiám se lenne rá a baba mellett.

Kisebb kézműves dolgokra, katalógusból értékesítésre én is gondoltam, amennyit időm és energiám enged, de ahhoz nem kell vállalkozás. Mondjuk nem is fog százezreket hozni...

Az ő hozzáállása tényleg felvet kérdéseket bennem is a jövőt illetően, és szenvedek is tőle rendesen. Nem tudom miért ilyen, csak annyit mond, hogy ő elvből soha nem akart eltartani senkit. A későbbi gyerekvállalást is úgy képzelte (ahogy most megtudtam), hogy a majd én a saját tartalékomból (ami most nincs) fedezem a kiadásaim a gyed/gyes mellett.

2013. márc. 8. 12:07
 20/21 Emianya ***** válasza:
100%
nem vagy egyedi eset.mondjuk en nem otthon elek,de az en baratnöm parja ugyanezt csinalja.a baratnöm meg terhes,de mar most azzal kesziti ki a csavo,hogy a gyes-e kevesebb lesz mint az eddigi keresete.en neki is megmondtam mar az elejen,hogy jobban jar ha otthagyja a sracot,de nem hallgatott ram.nemreg jött ki az elmegyogyintezetböl.idegileg kikeszült.es megcsak az 5-ödik honapban van.es most jött ra,hogy igazam volt.csak ö nem akarta otthagyni,mert felt,az egyedüllettöl.en nem gondolkoznek,en lepnek es kesz!
2013. márc. 8. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!